Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 14:06:28   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Technika | Články
 

UPC hlásí ostrý start digitálního video rekordéru

  Autor: PR Press UPC ČR, a.s. , e-mail: info@upc.cz Přidané: 04.03.2008



Praha, 4.3. 2008. Společnost UPC Česká republika v minulém týdnu úspěšně ukončila komerční testovací provoz digitálních video rekordérů (DVR nebo také PVR) a počínaje dneškem je nabízí všude, kde je k dispozici její digitální kabelová televize.


Hlavní výhody DVR

Všechny digitální video rekordéry mají vestavěný hard disk – záznamové zařízení o kapacitě 160 GB. To umožňuje např. nahrát a uložit 60 celovečerních filmů či 50 fotbalových utkání. Z hlediska diváka je DVR atraktivní i v dalších směrech: díky dvojici přijímacího zařízení (tunerů) umožňuje, na rozdíl od klasického videa nebo DVD rekordéru, najednou nahrávat až čtyři tv pořady než je ten, který divák aktuálně sleduje. DVR navíc disponuje zcela novou funkcí Time-Shift, dočasným ukládáním živého vysílání. To v praxi znamená, že po stisknutí příslušného tlačítka na ovladači lze např. odejít od sledování napínavého filmu a vyřídit nezbytné telefony. Po stisknutí tlačítka přehrávání lze sledovat film opět „živě“ od okamžiku, kdy byl přerušen.


Další výhody

Mezi další výhody DVR patří úprava nahraného pořadu - například vystřižení částí vysílání, jeho individuální pojmenování a archivace, EPG - elektronický programový průvodce na 7 dnů, OSD – zobrazování všech informací na tv obrazovce bez hledání v teletextu, nahrávání v maximální kvalitě, tj. bez další komprimace obrazu a zvuk . Digitální přijímač disponuje dostatkem konektorů pro připojení dalších přístrojů – např. 2x plný scart, A/V výstup a 2 digitální audio výstupy, nahrávání hudby z digitálního příjmu nebo přes USB konektor , prostor pro ukládání digitálních fotografií a další funkce, které jsou vlastní DVD rekordéru či videu.


Jednoduché ovládání – DVR jako služba skutečně pro každého

Komerční testování ukázalo, že diváci si na DVR nevíce cení jednoduchého nahrávání a ovládání. To je snazší než je např. u videa či DVD rekordéru – například odpadá složité nastavování času a dne - stačí si pomocí jednoho tlačítka pouze označit název či názvy pořadů v elektronickém průvodci a DVR se postará o ostatní. Pak stačí jen tlačítko znovu stisknout a sledovat vybrané pořady. Divák si např. může jednoduše označit vše, co chce vidět z programové nabídky na týden, odjet na dovolenou a po návratu v klidu shlédnout vše, co se vejde do sta hodin (více než čtyř dní) a co by mu jinak uniklo. Nahrané pořady najde v seznamu DVR seřazené podle data pořízení.

„Digitální video rekordér je praktickým naplněním hesla naší společnosti – a sice, že digitalizace není třeba se obávat – protože její výhody dokážeme zpřístupnit jednoduchým způsobem skutečně každému“, komentuje ostrý start DVR generální ředitel UPC Václav Bartoň.

Službu DVR je možno objednat na www.upc.cz. DVR přijímač, který nahradí i digitální set top box, pronajímá UPC k jakékoliv nabídce své digitální kabelové televize za jednotnou cenu 150 Kč měsíčně včetně DPH.


František Malina, tiskový mluvčí a ředitel PR


O UPC:

UPC Česká republika, a.s. je největším českým poskytovatelem televizních služeb a vysokorychlostního internetu. Její kabelové sítě jsou v dosahu 1 27000 domácností,domácností v 370 lokalitách ČR. Služby UPC podle údajů k 31.12. 2007 aktivně využívá 1 031700 zákazníků. Z toho si televizní služby předplácí celkem 699 000 domácností zákazníků, vysokorychlostní internet 249000 zákazníků a telefonní služby přes 83 000 zákazníků.UPC je dceřinou společností Liberty Global, Inc. (NASDAQ: LBTYA, LBTYB), divize UPC Broadband.


O UPC Broadband:

UPC Broadband je evropská divize společnosti Liberty Global, Inc. vedoucího světového mezinárodního provozovatele kabelové televize. UPC nabízí televizní internetové a hlasové služby přibližně 10 miliónům zákazníkům v 10 evropských zemích. Vizí společnosti je zpřístupnit úžasný, někdy však komplikovaný digitální svět každému. UPC zaměstnává v Evropě na 15 000 pracovníků usilujících o to, aby proměnili tuto vizi ve skutečnost tím , že vnášejí jednoduchost a osobnostní přístup do všeho, co dělají.


O Liberty Global:

Liberty Global je vedoucí mezinárodní společností provozující služby prostřednictvím kabelových sítí včetně pokročilých obrazových a hlasových služeb a přístupu k internetu tak,aby spojily své zákazníky se světem informací, komunikace a zábavy. Od 31. 12. 2007 provozuje Liberty Global nejmodernější širokopásmové komunikační sítě, které slouží přibližně 16 milionům zákazníků v 15 zemích především v Evropě, Japonsku, Chile a Austrálii. Aktivity Liberty Global také zahrnují významné mediální programové činnosti, které provozuje společnost Chellomedia v Evropě.


PhDr. František Malina, PR Director and Spokesman, UPC Česká republika, a. s.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
07.01.2008 • Světoví výrobci elektroniky opět ukážou trendy v Las Vegas
15.12.2007 • Intel slaví 60. výročí vzniku tranzistorů
24.10.2007 • USA: analógové televízory končia v predaji
24.10.2007 • České Radiokomunikace na Invexu představily HDTV
23.10.2007 • Na brněnském výstavišti dnes začínají veletrhy Invex a Digitex
01.10.2007 • LCD HD Ready televízory značky Philips od UPC – technické údaje [ 1 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist