Americkí TV diváci budú môcť nakupovať diaľkovým ovládačom
Autor: TASR/Strategie on line , e-mail: info@strategie.sk Přidané: 23.07.2008
Kalifornská spoločnosť TiVo vraj splní sen všetkých spoločností ponúkajúcich svoj tovar prostredníctvom televíznych reklám. Divák si bude môcť kúpiť ponúkaný produkt stlačením gombíka na diaľkovom ovládači. Novú funkciu bude TiVo ponúkať v spolupráci s internetovým malopredajcom Amazon.com. Dnes o tom informoval americký denník New York Times.


Nová služba by sa mala objaviť ako link v menu TiVo settop-boxu. Divák si teda bude môcť počas televíznych seriálov alebo populárnych talkshow, ako sú napríklad programy Davida Lettermana alebo Oprah Winfreyovej, kúpiť ponúkané CD, DVD alebo knihy priamo prostredníctvom svojho diaľkového ovládača. Aby divákovu pozornosť neodviedlo vysielanie, môže svoj úmysel "zaparkovať" u Amazonu a neskôr dokončiť. V prípade potreby settop-box reláciu zaznamená, kým divák neuzavrie transakciu.

TiVo už dlho ponúka v USA settop-boxy s integrovaným rekordérom, ktoré napríklad dovoľujú divákovi pozerať vybrané televízne relácie neskôr, ako sú vysielané, a preskočiť reklamy. Spoločnosť je pomerne úspešná v USA, napriek tomu sa jej nepodarilo presadiť v Európe. Niekoľkokrát sa napríklad pokúšala preniknúť na nemecký trh.

Keďže TiVo settop-boxy umožňujú preskočiť reklamy, spoločnosť je tŕňom v oku reklamnej brandže. Preto je cieľom kalifornskej spoločnosti, aby spoločne s celým mediálnym priemyslom našla cestu, ako sa účinne vyrovnať s poklesom trhu televíznej reklamy, uviedol pre New York Times šéf TiVo Thomas Rogers.

Informovala o tom agentúra DPA.


Zdroj: TASR, Strategie on line, 22. 7. 2008

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/10523/americki-tv-divaci-budu-m-ct-nakupovat-dialkovym-ovladacom/