Olympiáda predáva veľké televízory
Autor: PR Press Internet Mall Slovakia , e-mail: info@mall.sk Přidané: 29.07.2008

Preferencie v nákupe televízorov sa u Slovákov menia. S príchodom letnej olympiády v Pekingu začínajú uprednostňovať kúpu televízorov s uhlopriečkou aspoň 100 cm. Vyplýva to z údajov spoločnosti Internet Mall, najväčšieho internetového predajcu v strednej Európe.


„Tento rok je v predaji televízorov veľmi priaznivý, vďaka blížiacim sa olympijským hrám záujem o ploché televízory ani v letných mesiacoch neutícha, práve naopak“, hovorí Ladislav Csukás, riaditeľ spoločnosti Internet Mall Slovakia.

„V prvom polroku bol najžiadanejším typom LCD televízor s uhlopriečkou 82 cm a v cene okolo 25 000 korún. V súčasnosti sa k tejto cenovej hranici blížia najnovšie plazmové televízory s uhlopriečkou 107 cm. V júli predaj týchto TV prvý krát prekonal menšie LCD televízory, za posledné 2 týždne sme ich predali vyše 100ks,“ dodáva L. Csukás.

Ohlásený nástup nového športového kanála STV, ktorý začne vysielať vo vysokom rozlíšení (HD), spôsobuje zvýšený záujem divákov o televízory schopné zobraziť obraz v HD kvalite. Ján Sečkár, produktový manažér spoločnosti v tejto súvislosti upozorňuje: „Pre sledovanie televíznych prenosov olympiády v HD kvalite postačí bežný TV prijímač schopný zobraziť 720 riadkov ideálne so 100Hz funkciou na dopočítavanie obrázkov pri rýchlych pohybových scénach. Televízory s Full HD rozlíšením, ktoré sú stále o vyše 40% drahšie, využijú skôr majitelia Blu-ray prehrávačov a herných konzol.“


O spoločnosti MALL.sk

MALL.sk prevádzkuje spoločnosť Internet Mall Slovakia, ktorá patrí k najväčšiemu stredoeurópskemu predajcovi na internete. Internetové obchody prevádzkuje i v Česku, Poľsku, Maďarsku a Nemecku. V roku 2007 realizovala skupina konsolidované tržby vo výške 1,74 miliardy Kč a dosiaľ obslúžila viac ako 500 000 zákazníkov.


Martin Derňar, marketingový manažér, Internet Mall Slovakia, s.r.o., 28. 7. 2008

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/10535/olympiada-predava-velke-televizory/