Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 11:53:27   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Technika | Články
 

Největší LCD televizor světa jednou z mnoha obrazových perliček letošního DIGITEXu

  Autor: PR Press BVV , e-mail: info@bvv.cz Přidané: 04.09.2008


Největší LCD televizor světa o úhlopříčce 108 palců od Sharpu, obří multiobrazovková LCD stěna „Digital Artwall System“ od DiBossu či devátá generace plochých televizorů KURO od Pioneer. To jsou jedny z mnoha konkrétních ukázek špičkových produktů, které se představí na letošním DIGITEXu. Vše samozřejmě v duchu High-Definition, ústředního veletržního tématu.


O tom, že High-Definition se stane znovu atraktivním středobodem veletrhu DIGITEX je zřejmě již rozhodnuto. Po oznámení tématicky zaměřených projektů Digital Live! a Technologie&Design přicházejí nyní výrobci s názvy konkrétních produktů, jež v rámci této největší veletržní akce v oblasti spotřební elektroniky a digitální zábavy v regionu střední Evropy představí. Mezi značkami, jež odhalily svá lákadla z oblasti obrazu již takřka dva měsíce před veletrhem jsou například Sharp, DiBoss či Pioneer.


JASYKO s českou premiérou největší LCD televize světa od Sharpu

Studio JASYKO, tradiční vystavovatel veletrhu DIGITEX, si pro návštěvníky letos připravilo opravdovou lahůdku. Bude jím česká premiéra největšího LCD televizoru na světě – 108 palcové obrazovky Sharp. Tento gigant mezi LCD disponuje vskutku úctyhodnými rozměry 2386 x 1344 mm a je dokonce větší než největší plazmové obrazovky (nyní asi 105 palců). Pro porovnání, první barevný TFT LCD panel na světě měl v roce 1988 rozměr pouhých 14 palců. Největší LCD světa se vyznačuje i novým LCD panelem Black Advanced Super View Full-Spec s vysokým rozlišením, vyrobeným v závodě Sharpu Kamejama 2, první továrně na světě, která vyrábí skleněné substráty osmé generace.

Příznivci značky Sharp se dále mohou těšit i na nové generace ultraslim panelů (1,5cm), dále pak televizory s vestavěnými pevnými disky a několika tunery a další atraktivní produkty.

Zkrátka však rozhodně nepřijdou ani fandové Pioneeru. Naleznou zde výsledek spolupráce Pioneeru právě se Sharpem a JVC – očekávanou kolekci deváté generace plazmových KURO TV, přinášející celou řadu uživatelsky zajímavých změn. Tou první a nejdůležitější je bezesporu přechod z kategorie HD Ready na HD Ready 1080p, tedy plné High-Definition rozlišení 1920 x 1080 bodů. Oproti předchozí generaci došlo též k pětinásobnému nárůstu kontrastního poměru, což přineslo nejen zvýšení kvality obrazu, ale především hlubší úroveň černé barvy.


DIBOSS Deutschland AG přiveze Digital Artwall System - multiobrazovkou LCD stěnu

Ryze zahraničním vystavovatelem DIGITEXU je německé zastoupení DiBossu - DiBOSS Deutschland AG. V rámci této zajímavé expozice se návštěvníci setkají například s obřími stěnami Digital Artwall System vyskládanými ze 40-ti palcových LCD obrazovek s rozlišením 1366 x 768 bodů. Tento vysoce variabilní systém umožňuje kromě celé řady výsledných podob i paralelní zpracování a zobrazení signálu z několika nezávislých zdrojů.

Dalším, především pro marketing bank, obchodů, ale i do státní správy využitelným produktem, je Vitze Digital Signboard, prezentační systém obsahující TFT-LCD panel s rozměry 46 až 82 palců. I zde je samozřejmostí simultální zobrazování několika obrazů a vysoké HD rozlišení.


Návštěvníci si budou moci tyto expozice prohlédnout po čtyři veletržní dny - od pondělí do čtvrtka 6. – 9. 10. 2008.


PR Press BVV Brno


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
03.09.2008 • Trh spotrebnej elektroniky ráta so slabším rastom
28.08.2008 • Intel a Yahoo! prinášajú internet do televízorov
29.07.2008 • Olympiáda predáva veľké televízory [ 1 ]
23.07.2008 • Americkí TV diváci budú môcť nakupovať diaľkovým ovládačom
04.03.2008 • UPC hlásí ostrý start digitálního video rekordéru
07.01.2008 • Světoví výrobci elektroniky opět ukážou trendy v Las Vegas

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist