Kanál ESPN sa chystá konkurovať v Európe Eurosportu
Autor: Redakcia , e-mail: redakcia@satcentrum.com Přidané: 14.11.2001
Americká sieť ESPN pripravuje vytvorenie nového športového kanálu, určeného pre európske publikum. Potom, čo na jar tohto roku spoločnosť ukončila spoluprácu s Eurosport France a Eurosport International, ESPN zvažuje návrat do Európy prostredníctvom vlastného kanálu. Nepôjde pritom o distribúciu niektorej americkej verzie, ale vznikne za týmto účelom nový kanál európskeho charakteru.

Centrum tvorby nového kanálu bude v britskom Londýne a so spustením stanice sa počíta najneskôr do roku 2003. Na vytvorení centra už prebiehajú prípravné práce a takisto sa už začalo s výberom vedúcich pracovníkov.

Rovnako, ako je tomu na americkom kontinente, aj v Európe sa chce ESPN okrem TV postupne presadiť aj s pomocou rozhlasového vysielania a internetového servisu.

Nová stanica sa bude distribuovať hlavne pomocou káblových rozvodov, ale bude ponúkaná aj v DTH paketoch. Americkí kábloví partneri ESPN majú rovnako silné postavenie na európskom trhu, ako na materskom americkom. V mnohých krajinách Európy pôsobí napr. Liberty Media. Či bude stanica vysielať zo satelitu v zakódovanej forme alebo voľne, to zdroj neuvádza.


Americké verzie športových staníc ESPN nájdeme aj na európskej družici PAS 1R (45° záp.), fr.11,670 GHz/H, MPEG2/PowerVu (SR 26470, FEC 7/8), odkiaľ sú distribuované do vybraných európskych káblových sietí. V pakete sú z tejto družice vysielané stanice: ESPN Atlantic, ESPN2, ESPN, ESPN Pacrim a ESPN Latin.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/111/kanal-espn-sa-chysta-konkurovat-v-europe-eurosportu/