Tisková zpráva SES Astra: Nový český parlamentní kanál 24.CZ začne vysílat přes satelit ASTRA 19,2° východně
Autor: SES Astra Press , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 03.11.2004

Betzdorf, 3.11.2004. SES ASTRA ze skupiny SES GLOBAL (Burza cenných papírů v Luxemburgu a Frankfurtu: SESG) a společnost Region Media z Olomouce oznamují uzavření dohody o volné digitální distribuci nového českého parlamentního kanálu „24.cz” přes satelit ASTRA na pozici 19,2° východně.

Počínaje 17.11.2004, přesně 15 let ode dne, kterým začal nezvratitelný demokratizační proces v České republice, bude tento kanál vysílat živé informace z obou komor českého parlamentu a dále pořady zaměřující se na dění v české politice. Cílem tohoto projektu je zajistit širokým vrstvám obyvatelstva pravidelný přístup k aktuálním informacím o vládních aktivitách. Program bude vysílat 7 dnů v týdnu, 24 hodin denně.

24.cz bude vysílat volně přes satelitní systém ASTRA na pozici 19,2 stupňů východně (ASTRA 2C, transpondér 57, frekvence 10832,25 MHz, polarizace horizontální, 22 Msymb/s, FEC 5/6), který v současné době pokrývá, přímo nebo přes kabel, více než 94 miliónů domácností ve 30 evropských zemích.

Pan Alexander Oudendijk, ředitel prodeje & marketingu firmy SES ASTRA: „Potom, co jsme minulý rok na jaře získali hudební kanál TV Óčko, jsme velice potěšení, že můžeme na palubě přivítat již druhý volný český televizní kanál. Kanál 24.cz představuje důležité rozšíření naší stávající nabídky přesahující 120 volných digitálních televizních kanálů. Navíc dohoda s 24.cz znamená další posílení pozice ASTRy na trhu ve střední a východní Evropě.”

Pan Leoš Pohl, zástupce společnosti Region Media, která je provozovatelem kanálu 24.cz: „Pro distribuci přes satelitní systém ASTRA jsme se rozhodli, protože se budeme nacházet v atraktivní společnosti renomovaných TV programů a protože má optimální pokrytí trhu v České republice a v dalších evropských zemích. Navíc velice oceňujeme dlouhotrvající reputaci společnosti SES ASTRA v poskytování technicky dokonalých služeb v rámci celého distribučního řetězce, včetně její unikátní koncepce bezpečnostní orbitální zálohy. Dohoda se společností SES ASTRA zaručuje, že program 24.cz bude vykazovat vysokou technickou kvalitu poskytování našich služeb při optimálním pokrytí trhu".

Za účelem posílení pozice společnosti ASTRA na trzích ve střední a východní Evropě, společnost SES ASTRA nedávno otevřela ve Vídni svou pobočku, která je pod vedením pana Martina Kubackiho (tel. +43 17073112, martin.kubacki@ses-astra.com).


V případě zájmu o další informace kontaktujte:

Yves Feltes, tiskový mluvčí SES ASTRA, www.ses-astra.com

Leoš Pohl, Region Media, www.24cz.tv


O společnosti SES ASTRA

Systém společnosti ASTRA je předním satelitním systémem v Evropě, který poskytuje služby více než 94 milionům domácností, a to přímo nebo přes kabel. Flotila společnosti ASTRA má v současnosti 13 satelitů, které vysílají více než 1400 analogových a digitálních televizních a rozhlasových kanálů a také poskytují multimediální a Internetové služby. Dvě hlavní orbitální pozice společnosti ASTRA pro přímé služby (Direct-To-Home) jsou 19,2° východně a 28,2° východně. Profesionální služby, jako jsou Direct-to-Cable (DTC), Satellite Newsgathering (SNG) a Occasional Use, jsou nabízený z orbitálních pozic 23,5° východně a 5,2° východně.

SES ASTRA patří do skupiny SES GLOBAL (Burza cenných papírů v Luxemburgu a Frankfurtu a Euronext Paris: SESG). Společnost SES GLOBAL je také 100% vlastníkem dvou předních satelitních provozních společností: SES ASTRA v Evropě a SES AMERICOM v USA. Společnost dále vlastní strategické podíly ve společnostech AsiaSat v Asii, Star One a Nahuelsat v Jižní Americe a NSAB v Evropě. Přes svoji pobočku WORLDSAT poskytuje bezkonkurenční připojení na přední regionální flotily satelitů těchto partnerů společnosti SES GLOBAL. Společnost „Americom Government Services“ poskytuje vládě Spojených Států a jejích dodavatelům síťová řešení a volné pásmo. SES GLOBAL může po celém světe poskytovat vynikající satelitní komunikační řešení přes flotilu 40 satelitů. Navíc je SES GLOBAL akcionářem ve společnosti ORBCOMM, která poskytuje bezdrátové komunikační služby pomocí sítě satelitů nacházejících se na nízkém orbitu, a dále ve společnostech satelitní technologie Gilat Satellite Networks Ltd. a ND Satcom. SES GLOBAL je také zakládajícím akcionářem společnosti SATLYNX sídlící v Luxemburgu, což je společný podnik s Gilat a Alcatel Space, který vytvořil bezkonkurenční portfolio spolehlivých a cenově efektivních oboustranných satelitních řešení širokopásmových služeb pro podniky a korporace, pro drobné uživatele a pro místní komunity po celé Evropě. Další informace o společnosti SES GLOBAL jsou k dispozici na adrese: www.ses-global.com

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/1161/tiskova-zprava-ses-astra-novy-cesky-parlamentni-kanal-24-cz-zacne-vysilat-pres-satelit-astra-19-2-vychodne/