Nový držák paraboly sníží poškození zdiva
Autor: Petr Miklík , e-mail: miklik@vues.cz Přidané: 18.01.2005

Uživatel, který si na stěnu domu nemůže dát satelitní parabolu, protože má zakázané „zásahy do konstrukce budovy“, si tuto anténu může bez problémů instalovat, pokud použije systém připevnění „Easy-Mount“.

Držák anténního systému se obejde bez „zásahů do konstrukce budovy“. Vyhovuje právním předpokladům a veškerým, přísným německým stavebním předpisům. Montáž je navíc jednoduchá. Teleskopická tyč je na obou koncích opatřena závitem s opěrnou plochou. Když držák vodorovně nebo svisle sevřeme na okenní parapet, dále už nemusíme nic dělat. Otáčením teleskopické tyče vyšroubujeme opěrnou plochu a na parapetu pevně podepřeme. Šířka „upnutí“ je mezi 78 až 125 cm.

Na tuto teleskopickou tyč navíc můžeme umístit volně posuvný výložník ve tvaru pravoúhlé trubky. Před něj se dá upevnit satelitní parabola v jakékoliv pozici. Parabola může tak být namontována pod nebo vedle okenního parapetu bez negativního vlivu na volný výhled z okna. Mimo to se ukazuje, že konstrukce je poměrně robustní.

Držák „Easy-Mount“, model DIY 1, je vhodný pro parabolické antény s průměrem do 70 cm, DIY 2 HD i do průměru 80 cm. Systém upevnění „Easy-Mount“ lze v německých specializovaných obchodech zakoupit za cenu 39 EUR.


Zdroj: [fp], Neue Sat-Halterung erspart Schäden am Mauerwerk, www.digitalfernsehen.de, 9.1.2005, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/1246/novy-drzak-paraboly-snizi-poskozeni-zdiva/