UPC: televizní nabídku okoření TV-Paprika
Autor: PR Press UPC ČR , e-mail: zakaznicke.centrum@upc.cz Přidané: 28.01.2005
Společnost UPC Česká republika, a. s. (dále UPC nebo společnost), největší domácí komunikační společnost nabízející široké spektrum broadbandových a satelitních služeb od kabelové televize přes satelitní digitální televizi až po vysokorychlostní internet, zařadila do svého digitálního satelitního televizního vysílání maďarskou TV stanici Paprika. Od února ji postupně zavede do kabelových sítí. Paprika bude vysílat 14 hodin denně, v české jazykové verzi.

TV Paprika si klade za cíl připomenout Čechům, Slovákům a Maďarům pozapomenuté regionální kulinářské tradice. Popularizuje tradiční národní kuchyně, prezentuje kulturu pití piva a vína a věnuje se rovněž gastroturistice. Své diváky zavádí nejen do kuchyně, ale i do malých hospůdek, restaurací a hotelů v Praze, Bratislavě nebo v Budapešti, kde si zaručeně pochutnají na dobrém jídle. S její pomocí by měl současně každý divák získat všechny znalosti potřebné jak pro přípravu každodenního oběda či slavnostní tabule, tak pro kulinářské uvítání významného hosta nebo pro přípravu dietních jídel.

„Ždibec štěstí – když každý dostane při sledování nového gastronomického televizního kanálu, který je jedinečný ve střední Evropě, jen tolik, myslím si, že už můžeme být spokojeni,“ říká p. Marcell Lissák, generální ředitel TV Paprika. „Naším cílem je, aby lidé v okolí a ve světě poznali gastronomické hodnoty naší oblasti, a tím bychom rozšiřovali středoevropské tradice. Když se nám to podaří, zároveň se i my sami obohatíme poznáváním chutí naších sousedů i celého světa. Doufám, že měsíc od měsíce a rok od roku bude stoupat počet lidí, kteří jako diváci TV Paprika, budou přesvědčeni, že i dodržování tradicí je stejně důležité jako být otevřeni vůči světu. Cesta od maďarského guláše k českému je dlouhá, přesto mají základ společný a tím je (TV) Paprika. Kulinářská TV Paprika, která začala vysílat v Maďarsku a teď i v Čechách a na Slovensku může být vyslancem středoevropského spolužití - aspoň v gastronomii. Nalezněte společné kořeny – nejen v koření. Pečte s námi!“

„Jsem si jist, že TV Paprika patřičně okoření naši televizní nabídku,“ vítá její uvedení to kabelových sítí UPC a do nabídky UPC Direct, generální ředitel UPC Václav Bartoň a dodává: „tento typ programu v naší nabídce dosud chyběl a my jeho zařazením vycházíme vstříc stále většímu množství diváků, kteří si oblíbili vaření a gastronomii prostřednictvím televizní obrazovky. Paprika je pohodová televize, která dokazuje, že vaření nemusí být pouhou každodenní rutinou, ale i vysoce příjemnou činností.“

TV Paprika je první tematický gastronomický televizní kanál ve střední Evropě. Své vysílání zahájil v Maďarsku 2. listopadu 2004. TV Paprika bude během února postupně řazena do vybraných kabelových sítí nabídky Klasik.


Péter Kocsis, zástupce TV Paprika pro ČR
František Malina, tiskový mluvčí UPC ČR



Poznámka:

Digitální satelitní televize UPC Direct, která nabízí až 150 programů a je dostupná na celém území republiky, vysílá přes satelitní systém ASTRA na pozici 19,2E. Paprika je zařazena v platformě UPC Direct na satelitu Astra 1H (19,2 st. vých.), na kmitočtu 11,992 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4, SID 20332, video PID 351, audio PID 361. Signál je zakódován systémem Cryptoworks.


O UPC

UPC Česká republika je dceřinou společností UGC Europe, Inc. (UGC - NASDAQ: UCOMA), – vůdčí evropské společnosti na poli širokopásmové komunikace a zábavy – a patří do její divize UPC Broadband. Společnost sídlí v Praze a je největší českou a jednou z největších středoevropských komunikačních společností nabízejících širokopásmové služby. UPC dodává v České republice služby kabelové televize do stovek tisíc domácností v 84 českých městech. Vedle programu běžných domácích televizí přináší, a to ve špičkové technické kvalitě, mnoho specializovaných televizních kanálů, které jsou jinak nedostupné. Jde o filmové, česky mluvené, kanály HBO, HBO2 a Hallmark, dokumentární televizní kanály Discovery, Spektrum či Animal Planet, zpravodajské televizní kanály CNN, BBC World Service, CNBC a TA 3, hudební kanály jako třeba MTV, česky mluvené sportovní kanály Eurosport a Galaxie sport, dětský televizní kanál Fox Kids (opět v češtině) nebo o Private Gold, erotický kanál bez cenzury. Nabízí programy v němčině, angličtině, španělštině, ruštině, francouzštině, ale i třeba v polštině. Společnost UPC zdarma poskytuje ke kabelové televizi i zásuvku pro kvalitní příjem nejrozšířenějších rozhlasových stanic.

V září roku 2000 uvedla UPC Česká republika, a. s. na český trh službu UPC Direct. Jde o satelitní vysílání placených programů kabelové televize a řady volných satelitních televizních kanálů v digitální kvalitě. Služba UPC Direct má, a to bez výjimky, dosah po celém území republiky. Proto se také o UPC Direct říká, že je to „kabelová televize bez kabelu“. Signál je šířen přes satelitní systém ASTRA na pozici 19,2E a zákazník může sledovat okolo sto padesáti televizních programů, z nichž řada je shodných s nabídkou kabelové televize.

Nejoblíbenější a nejpopulárnější službou UPC v Praze a v Brně je v posledních letech vysokorychlostní internet chello - nonstop připojení za paušální měsíční cenu. Paušální cena za službu zahrnuje neomezenou dobu strávenou na síti.


PR Press UPC ČR, a.s., 28.1.2005

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/1257/upc-televizni-nabidku-okoreni-tv-paprika/