Leoš Pohl prodal část 24.cz
Autor: Česká média, redakce , e-mail: info@ceska-media.cz Přidané: 28.01.2005
Leoš Pohl prodal 34 procent stanice 24.cz společnosti ESPANTA a.s. Předsedou jejího představenstva je Jan Fulín mladší, který je současně místopředsedou představenstva Barrandov Studio. „Prodal není zcela přesné slovo,“ řekl sám Pohl. „Transakce dosud nenabyla účinnosti, protože je zde několik odkladných věcí, mimo jiné i nutnost, aby převod schválila Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, rovněž jsou zde zákonné limity.“

V současné době je podána žádost o schválení prodeje na RRTV. Většinovým vlastníkem zůstává i nadále Pohl. Důvodem prodeje je skutečnost, že se Pohlovi nedařilo plnit příjmy tak, jak plánoval. „Dostával jsem se do záporného cash-flow,“ uvedl. „Potřeboval jsem rozvojové peníze na žádost o licenci na DVB-T,“ upřesnil.

Zdroj: Česká média, (rys), (lar), 28.1.2005


Doplnění redakce satCentrum:

Televizi 24.cz naladíme v kabelových sítích a na družici Astra 2C, umístěné na pozici 19,2 stupňů východně, na stejném paketu, kde volně vysílá český hudební kanál Óčko. Jedná se o transponder 57, frq. 10,832 H, SR 22000, FEC 5/6, PIDy 40/41, SID 61993. Abonenti placené satelitní platformy UPC Direct jej mohou sledovat na třetí předvolbě zapůjčeného satelitního receiveru Philips. Vysílání je a i nadále bude volné, nekódované.

Loni na podzim jsme navštívili režijní, střihové a odbavovací pracoviště televize, umístěné v prostorách společnosti Sat plus v Praze – Nuslích. Sat plus zabezpečuje i konečnou úpravu signálu a předání do kabelových sítí domácích operátorů a pro uplink na satelit Astra v DMC (Digital Media Centre) v Amsterodamu. Při té příležitosti jsme možnost pohovořit i s jednatelem a spolumajitelem televize 24.cz, panem Leošem Pohlem, a nezapomněli jsme ani na otázky směřující k technické kvalitě vysílání.

Do redakce totiž stále dostáváme maily či telefonáty, že nejste schopni na svém satelitním přijímači naladit obraz a nepomáhá ani ruční zadání identifikátoru V-PID. Na jiných receiverech se zase po určité delší době rozejde obraz ze zvukem, dojde k posunu – zpoždění audia. V odbavovací režii jsme viděli dva receivery - Dreambox a Hundai, dalším kontrolním receiverem byl Premium X, a u každého docházelo k posunu v jiném čase, např. až po dvou hodinách. Je to tedy závislé na hardware. Ze zařízení, vlastně z Prahy, přitom odcházel signál bez problému, k technickým problémům zřejmě dochází až někde na dlouhé trase na uplink.

O všech těchto závadách se podle slov zainteresovaných pracovníků ví a pracuje se ve spolupráci s techniky v DMC na jejich odstranění, ovšem výsledek pořád není stoprocentní a píšete nám o dalších receiverech, které přijímají jen zvuk s černou obrazovkou...


 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/1258/leos-pohl-prodal-cast-24-cz/