Sněmovna dnes schválila "antipirátský" mediální zákon!
Autor: Česká média, redakce , e-mail: info@ceskamedia.cz Přidané: 16.02.2005

Sněmovna dnes začala své jednání technickým mediálním zákonem, číslo tisku 596, který je mezi satelitní veřejností známý jako "antipirátský". Je to Zákon na ochranu některých služeb v oblasti rozhlasového a televizní vysílání a služeb informační společnosti, který má zabránit výrobě, šíření a dovozu tzv. černých dekodérů.

Dnes dopoledne lehce prošel už třetím, závěrečným čtením, jak už předem předpokládal Petr Pleva z ODS - a tak nic nebránilo jeho schválení.

„Předloha navazuje na zákon o elektronických komunikacích“, řekl Pleva Českým médiím, „a má zajistit ochranu služeb, u nichž je podmíněný přístup. Když to řeknu srozumitelně i pro laiky, tak je to vlastně zakódované vysílání nebo zakódované služby poskytované za úplatu tak, aby nikdo nemohl vyrábět, prodávat a šířit pirátské dekodéry, které by okrádaly vysílatele a majitele autorských práv.“

Zákon po ukončení legislativních procedur (po schválení Senátem a podpisu prezidenta) začne platit zveřejněním ve Sbírce zákonů, předběžně se hovořilo o termínu 1.5.2005.


S využitím zdroje: Česká média, (sal), (lar), 16.2.2005.


Přečtěte si: Bude ANO pro EU znamenat NE pro neautorizovaný satelitní příjem?

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/1283/snemovna-dnes-schvalila-antipiratsky-medialni-zakon/