Soud zrušil nezákonné rozhodnutí, kterým RRTV neudělila souhlas s digitálním vysíláním Prima TV v Praze
Autor: PR Press Prima TV , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 25.03.2005

Městský soud v Praze dnes rozhodl o tom, že se zrušuje rozhodnutí ze dne 24.11.2004, kterým RRTV neudělila FTV Prima, spol. s r.o. souhlas s digitálním vysíláním programu Prima TV v Praze v digitální síti B, provozované společností Czech Digital Group, a.s.

Soud považuje rozhodnutí RRTV za nezákonné, neboť RRTV souhlas neudělila, aniž by brala v úvahu, že tak může učinit, pouze pokud jsou k tomu dány zákonem stanovené důvody. Věc se tedy vrací RRTV k dalšímu řízení.

FTV Prima, spol. s r.o. rozhodnutí soudu vítá a věří, že jí RRTV nadále nebude bránit v zahájení řádného digitálního vysílání, do kterého již FTV Prima, spol. s r.o. investovala nemalé finanční prostředky.

„Jsme toho názoru, že se jedná o první krok k vyřešení otázky umístění stávajících programů do digitálních sítí, která je jednou z nejdůležitějších podmínek úspěchu celého procesu digitalizace televizního vysílání jako takového. Kdyby digitalizace televizního vysílání probíhala v kvalitním a přehledném legislativním rámci, nemuseli bychom hájit naše práva soudní cestou,“ dodává k dnešnímu rozhodnutí soudu generální ředitel Prima TV Martin Dvořák.


V Praze 24. března 2005, Jana Malíková, tisková mluvčí Prima TV, FTV Prima, spol. s r.o.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/1345/soud-zrusil-nezakonne-rozhodnuti-kterym-rrtv-neudelila-souhlas-s-digitalnim-vysilanim-prima-tv-v-praze/