Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 14:03:49   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

UPC Direct – nové programy, nové pakety – ano, ale…

  Autor: Václav Hrubec , e-mail: hrubec@satcentrum.com Přidané: 30.03.2005


Dnes dopoledne rozesílal DTH koordinátor společnosti UPC ČR a.s. svým obchodním partnerům – prodejcům UPC Direct informace o některých změnách, které plánuje společnost UPC na příští měsíc. Tato informace ale nebyla primárně určena k zveřejnění na internetu. Ne však proto, že by se programy a změny v ní avizované neměly skutečně objevit v nabídce naší jediné placené satelitní televize, ale protože UPC nechce po předchozích špatných zkušenostech s opožďováním zařazování některých, již nasmlouvaných programů, slibovat veřejnosti dopředu věci, které nemůže sama stoprocentně ovlivnit a dostát pak zcela svému slovu.

Potom se na UPC i média, ve kterých byly tyto termíny uveřejněny, rázem valí vlna kritiky. Nezapomeňme, že UPC Česká republika je pouze jednou z dceřinných společností UGC Europe, Inc., a přidávání programů (a samozřejmě i uplink na Astru 1G) se provádí v DMC (Digital Multimedia Center) v Amsterodamu, nikoliv v Praze, jak si někdo možná myslí.

Ale přesto se však dnes tento mail objevil na internetu. A na základě toho jsem pak dostal ještě během dne několik dotazů a ohlasů, a také výzev, abych na ně na webu satCentrum zareagoval. Shodou okolností jsem dnes byl služebně v Praze (kromě jiného i na tiskové konferenci TV Prima k novému logu a nové grafické tváři této stanice), a tak jsem využil situace a zavítal odpoledne krátce do nuselské centrály společnosti UPC ČR, a.s. Mohu tedy upřesnit a doplnit některé zveřejněné a ne zrovna stoprocentně pochopené věci, které byly možná i trochu vytržené z kontextu.

Tedy předně veškeré oficiální informace pro veřejnost budou presentované na tiskové konferenci společnosti, která proběhne příští měsíc (předběžně se uvažuje o termínu okolo 19.4.). Na té samozřejmě nebudu za redakci satCentrum chybět a se všemi závěry budete na našem serveru podrobně seznámeni. Do té doby slouží tyto informace z centrály pro obchodní partnery pouze pro jejich orientaci, kam se bude vývoj DTH abonence u nás ubírat a co mohou očekávat v nejbližší době. Společnost tímto mailem chtěla zvýšit informovanost svých prodejců, kteří se podílí na prodeji satelitní služby, tak, aby měli určitý náskok a nedozvídali se novinky až od svých zákazníků.

Po několika odkladech zařazení vysílání např. Galaxie sport, nebo nyní kanálů Cinemax anebo Film+, anebo několikadenní „protažení“ loňské reorganizace transponderů se už ani nedivím, že UPC raději oznámí veřejnosti tyto změny až teprve ve chvíli, když už programy budou v paketu na družici a bude je tedy možné okamžitě přijímat.

Abych ale uspokojil vaši i moji zvědavost, pokusím se připravit některé nejčastější dotazy do dalšího „UPC odpovídá“ a předám je tiskovému mluvčímu UPC ČR, a.s. dr.Františkovi Malinovi. Slíbil mi, že pokud bude znát (zjistí) odpovědi, a bude je moci zveřejnit, zašle nám je do redakce satCentrum k otištění. Do té doby berte tedy vše pouze jako informace bez závazného termínu naplnění.

Vraťme se k uveřejněnému mailu pro obchodní partnery:

UPC skutečně hodlá postupně nabízet více balíčků (EBT) pro rozšíření základní nabídky tak, aby si každý abonent mohl vybrat a platit jen to, na co se bude dívat. Někdo preferuje filmy, jiný sport, někdo cestopisy a dokumenty. Základní nabídka Rodina ale zůstane povinná. Odmyslím-li si to, že i v jiných platformách ve světě nelze skládat jednotlivé programy po jednom podle vlastního výběru – už z toho důvodu, že by se taková abonence špatně technicky zabezpečovala a ještě hůře fakturovala, tak mě samozřejmě napadne, že jde o jistý podnikatelský zámysl. Nemyslím si, že by nějaká placená televize dělala charitu a rozdávala zadarmo či „za hubičku“ nakoupené programy. O peníze jde v každém byznysu v první řadě, co si budeme zastírat. Bohužel světovým či evropským cenám za abonenci základního paketu zatím neodpovídají naše příjmy, ale taková je situace i v jiných službách… To navíc, nadstandardního, si pak ale může už divák přikoupit podle svého zájmu.

Jako první vlaštovku připravila UPC abonentům balíček s názvem Plus. Pokud vše vyjde podle plánu, měl by obsahovat 7 tematických programů:

- AXN - akční a dobrodružné seriály 24 hodin denně v českém jazyce

- VIASAT EXPLORER - dokumenty o přírodě, cestování, extrémních sportech, od 1.6. plně v českém jazyce

- VIASAT HISTORY - historické světové události, věda, kultura, sport, portréty historických osobností, od 1.6. plně v českém jazyce

- CARTOON NETWORK - kreslené příběhy pro děti, anglicky

- BOOMERANG - dětský program plný animovaných postaviček, anglicky

- TCM - program zaměřený na vysílání starších klasických amerických filmů, anglicky

- PRIVATE BLUE - erotický kanál pro dospělé.

Jak je vidět, nepůjde v některých případech o novinky, ale o programy, o které je mezi abonenty největší zájem a potvrdila to i naše anketa o programové nabídce, kterou jsme uspořádali na našem webu o předloňských Vánocích. Myslím tím kanály Cartoon Network, Boomerang, TCM či AXN.

Úplně novými ale budou dva kanály: Visat Explorer a Viasat History. Pokud jde o ně, jsou oblíbené na některých evropských trzích, zvláště na severu a na východě (Skandinávie, pobaltské republiky, ale i na Balkáně). Vzhledem k tomu, že už se začal připravovat dabing na řadu dokumentů a v létě by měl být celodenní, myslím si, že zabodují i u nás. Rozšířená nabídka programů by tak měla přispět k větší atraktivitě UPC Direct.

Jak už víte, plánuje se cena tohoto balíčku na 152 Kč včetně daně. Bude tedy záležet na každém, zda bude ochoten tyto peníze za tyto stanice zaplatit. Postupně pak začnou přibývat ještě další balíčky a nabídka se tedy rozšíří.

Na nové programy v paketu bude muset zareagovat i nová organizace programových předvoleb na přijímačích Philips, zapůjčených abonentům. Proto dojde – předběžný termín je stanoven na středu 6.dubna - k nové, zásadní změně první stovky předvoleb. Nově budou programy řazeny podle žánru, a u každého žánru bude ponecháno několik rezervovaných pozic pro budoucí spuštění dalších stanic:

 
1 Rezervováno
2 Rezervováno

3 Prima TV Rodina
4 Rezervováno
5 Rezervováno
6 Rezervováno

7 Rezervováno
8 Rezervováno
9 Spektrum Rodina
10 AXN Plus
11 Discovery Channel Rodina
12 Reality TV Rodina
13 National Geographic Rodina
14 Viasat Explorer Plus
15 Viasat History Plus
16 Animal Planet Rodina
17 Travel Channel volný
18 Rezervováno
19 TV Paprika Rodina
20 Club Rodina
21 BBC Prime Rodina
22 Rezervováno
23 Rezervováno
24 Rezervováno

25 Rezervováno
26 Hallmark Rodina
27 Rezervováno
28 Rezervováno
29 Rezervováno
30 HBO Prémiový
31 HBO2 Prémiový
32 Rezervováno
33 Rezervováno
34 Rezervováno
35 Rezervováno
36 Rezervováno
37 Rezervováno
38 Rezervováno
39 Rezervováno

40 Galaxie sport Rodina
41 Eurosport Rodina
42 Eurosport 2 Rodina
43 Extreme sports Rodina
44 Eurosport GER volný
45 DSF volný
46 Real Madrid volný
47 Race World volný
48 Rezervováno
49 Rezervováno
50 Rezervováno
51 Rezervováno
52 Rezervováno
53 Rezervováno
54 Rezervováno

55 Jetix / ESPN classic Rodina
56 Cartoon Network / TCM Plus
57 Boomerang Plus
58 Minimax Rodina
59 KiKa volný
60 Super RTL volný
61 Rezervováno
62 Rezervováno
63 Rezervováno
64 Rezervováno

65 Óčko TV volný
66 MTV Europe Rodina
67 VH1 Rodina
68 MTV 2 Rodina
69 MTV Hits Rodina
70 MTV Base Rodina
71 VH1 Classic Rodina
72 Rezervováno
73 Rezervováno
74 VIVA volný
75 VIVA plus volný

76 TA 3 Rodina
77 24.CZ Rodina
78 CNN volný
79 CNBC Europe volný
80 Sky News volný
81 BBC World volný
82 Euronews volný
83 Bloomberg TV volný
84 Deutsche Welle volný
85 hírTV Rodina
86 TW1 volný

87 TV5 Europe volný
88 ZDF volný
89 ARD volný
90 RTL volný
91 PRO7 volný
92 SAT1 volný
93 RAIUNO volný
94 VOX volný
95 Bahn TV volný

96 Private Blue Plus
97 Private Gold Prémiový
98 Rezervováno

Už první letmý pohled na tabulku dává tušit, o jaké kanály by měla společnost UPC největší zájem. Bohužel ale tyto „předpokládané“ stanice nejsou ještě zařazené v paketu na orbitu, a kdy tomu tak nastane, neví u nás zatím nikdo…

A na závěr si ještě dovolím jednu kacířskou domněnku: vzhledem k tomu, že by se měl na plánované tiskovce objevit i někdo z Astry, a že některé nové kanály dosud nejsou na Astře dostupné tak, aby se daly jednoduše zařadit do nové struktury, napadlo mě, že by mohlo (konečně!) dojít i k rozšíření platformy UPC Direct o čtvrtý transponder. Uvidíme, s čím se tedy UPC příští měsíc „pochlapí“.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 25   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
31.03.2005 • Nová TV stanice 24cz obohacuje programové schéma
27.03.2005 • Rozhlasový paket TechniSat: brzy s 12 programy
25.03.2005 • FOTBAL na Galaxii sport - přehled TV přenosů na duben
25.03.2005 • Soud zrušil nezákonné rozhodnutí, kterým RRTV neudělila souhlas s digitálním vysíláním Prima TV v Praze
23.03.2005 • Veřejná zakázka na službu pronájmu satelitní kapacity pro Českou televizi [ 15 ]
22.03.2005 • ČT chce spustit zpravodajský kanál v dubnu, zatím jen na zkoušku [ 14 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
2 / 2

  UPC je drahé 

31.03.2005 08:18 • Kaja
Som abonentom UPC. Služby sú značne predražené. Ak UPC sleduje rozširovaním služieb zvýšenie klientskej základne a chce zavádzať tématické balíčky ,ktoré si nechá zaplatit tak uvažuje veľmi zle.Služby ,ktoré poskytuje sú hodne predražené a neodpovedajú prímom občanov v ČR a SR.
Ak by všetky nadstavby tkzv. balička rodina boli v cene základu aj tak by bola cena predražená. UPC by získala klientov len vtedy ,ak by pridávala tieto balíčky a všetko bolo v základnej cene. Aj ked by ľudia mali záujem o jednotlivé tématické okruhy,kto si to môže dovolit ? Možno p.Malina ano ,ak majú platy z naších platieb ako u Telecomu.Vznikajú nové služby ,ktoré sú lacnejšie ako UPC a tým si UPC kope vlastný hrob.Abonenti UPC pôjdu tam , kde to bude lacnejšie.
 
 
  organizácia programov 

31.03.2005 08:05 • Dan
Tá nová organizácia programových predvolieb je hrozná. To môže UPC takto naprogramovať všetky stanice. Ešte že mám vlastný prímač.
 
 
  CINEMAX ?? 

31.03.2005 07:28 • Fugas66
Kde máme cinemax ??- ...na ten sem se nejvíce těšil !!
 
 
  Mimoto: Cartoon Network je dět ... 

31.03.2005 05:51 • Petros
Mimoto: Cartoon Network je dětský kanál a měl by být dabován jako v polsku a jiných vyspělých zemích, stejně i vynikající Boomerang. Myslím, že pro programy pro děti platí jisté mediální zákony. Proč se asi dabují pohádky ze Slovenštiny a naopak? Mimoto, ve všech zemích kde vysílá Boomerang je program dabován. UPC opět výjimka? Měli by raději udělat dabing na National Geographic, Extreme sport. Club taky není z poloviny dabován. Maďaři svůj dabing na těhto stanicích mají. Proč Češi ne? Koupili Zone Vision proto, aby jenom rýžovali, nebo aby konečně opatřili stávající nabídku do podoby jakou mají maďaři? Keci o DMC si taky neodpustím. Maďarská část UPC je rozhodně svižnější a vstřícnější co se týče dabingu a zařazování programů. Proč asi? Snad mají známé v holandsku. DMC je pouze distribuční provider. Co bude v packetu na jednotlivých stranách si rozhodují jednotlivé platformy sami. Samozřejmě pokud mají peníze. UPC v Cz svým hospodařením je pořád i přes nárust akorát v dluzích, které ovšem musí zaplatit abonent... Pravý čas na konkurenci
 
 
  Hnus UPC 

31.03.2005 05:42 • Petros
Nezlobte se, ale píšete zde kraviny. Jaký biznis, jaké celosvětové či evropské trendy a naše platy? UPC je se svou nabídkou jako základ nejdražší v evropě. Porovnejte si co stojí Cyfra a jejich programy, Polsat, Premiere Film!!! packet výjde na 23euro !, Sky Digital family výjde stejně jako Rodina a ten "balíček". Porovnejte si nabídku programů... A není to tím, že jsou to větší země a tím pádem víc abonentů, jak jsem se zpočátku mylně domníval. I země jako Rumunsko, Albánie, který nemají milionové počty abonentů se chovají rozumně. UPC je pokus o vtip. Nevím kdo se ovšem zasměje. Parchanti.
 
 
Celkový počet komentářů: 25 / zobrazují se: 21 ... 25

|<«12»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist