Spolupráce Prima TV s MTV
Autor: PR Press TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 31.03.2005
Prima TV navázala exkluzivní spolupráci s hudební stanicí MTV na celoevropském projektu EXIT. Jedná se o ojedinělou několikaměsíční kampaň zaměřenou na boj proti obchodu s lidmi. Celý projekt zastřešuje populární herečka Angelina Jolie (Tomb Raider, Narušení, Alexander Veliký atd.), známá i svými aktivitami v oblasti lidských práv (od r. 2001 byla vyslankyní dobré vůle Úřadu OSN pro uprchlíky).


Obchodování s lidmi je jedním z velkých problémů dnešní doby – v Evropě jsou tímto zločinem ohroženy především dívky a mladé ženy, které jsou nuceny například k prostituci, jsou znásilňovány a vystavovány dalším formám tělesného i psychického násilí, je vyhrožováno jim i jejich rodinám a blízkým.

V rámci projektu odvysílá Prima TV v pondělí 4. dubna 2005 ve večerních hodinách dokument stanice MTV: EXIT s podtitulem Obchod s lidmi – moderní otroctví, který Angelina Jolie uvádí. Diváci se v něm setkají s Rumunkou Annu, kterou její soused prodal na Balkán, kde byla dva a půl roku nucena k prostituci, a Taťánou, již prodal její vlastní přítel. Spolu s jejich nelehkými osudy se seznámí i s dalšími postavami – například s mladíkem, který platí za sex, policistou z oddělení boje proti obchodu s lidmi, zástupcem organizace pro prevenci a pomoc nebo s těmi, kdo mohou být příštími možnými oběťmi. V neposlední řadě se dozvědí, jak může každý z nás pomoci s přetržením tohoto řetězce a kde najde potřebné informace.


Kromě dokumentu bude Prima TV vysílat i profily několika obětí obchodu s lidmi, osvětový spot projektu a téma bude řešit i v některých ze svých pořadů.


Linda Kozáková, ředitelka marketingu a PR, ke spolupráci dodává: „Vážíme si prestižní spolupráce s MTV, která nám jako jediné české televizi poskytla vysílací práva na své pořady. Vedle toho jsme rádi, že rozšíříme portfolio společensky závažných témat, při jejichž komunikaci poskytujeme podporu nadacím a organizacím třetího sektoru již několik let. V tomto případě naše pomoc směřuje organizaci La Strada, která za svou činnost obdržela v loňském roce cenu „Free Your Mind“ právě od MTV.“

Ředitelka organizace La Strada ČR Petra Burčíková dodává: „Naše organizace již desátým rokem vyvíjí úsilí v oblasti prevence obchodování s lidmi. Jsme velmi potěšeni, že televize Prima tuto aktivitu podpoří.“


PR Press TV Prima, 31.3.2005

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/1359/spoluprace-prima-tv-s-mtv/