Nalaďte si: Deluxe Music na družici ASTRA
Autor: Petr Miklík , e-mail: miklik@vues.cz Přidané: 04.04.2005

V pátek 1. 4. 2005 zahájil své vysílání další německý hudební kanál „Deluxe Music“. V nepřetržitém sledu nabízí videoklipy – přednostně z oblasti populární hudby „smooth“ (uhlazené, příjemné), např. klipy Alicie Keys, George Bensona nebo Stinga.


Program se vysílá nekódovaně na družici ASTRA 1H, 19,2° východně, transpondér 103 - kmitočet 12,460 GHz, horizontální polarizace, SR 27.500, FEC 3/4, PIDy 1023/1024.

Satelitní vysílání tohoto prvního ze tří plánovaných hudebních televizních kanálů společnosti Deluxe Television spol. s r. o. se sídlem v Mnichově zabezpečuje DPC (Digital Playout Center spol. s r. o.).

DPC, společnosti SES ASTRA, provozuje v Unterföhringu u Mnichova jedno z nejmodernějších vysílací center v Evropě. Odtud společnost v současnosti vysílá asi 150 analogových a digitálních televizních a rozhlasových programů a datových služeb na uplink k satelitu. DPC nabízí široké spektrum služeb v oblasti vysílání. K tomu mimo jiné patří zpracování signálu ve standardu MPEG- 2 a aktualizování aplikací a stáhnutí software. Navíc nabízí i služby v oblasti kódování na čistě neutrální a nediskriminující bázi.

Vedle Premiere využívají vysílací centrum DPC i televizní stanice ProSiebenSat.1 Media AG, Home Shopping Europe HSE 24, německá sportovní televize DSF, Tele 5, 9Live a mnoho jiných televizních a rozhlasových programů. DPC dále provozuje datový přenosový systém na satelitní bázi - IP-SAT Network pro obchodní data a širokopásmovou multimediální náplň.


S využitím zdroje: Infosat.lu, 31.3.2005, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/1366/naladte-si-deluxe-music-na-druzici-astra/