UPC uvádza novú satelitnú televíznu službu „UPC Direct Plus“
Autor: PR Press UPC Slovensko , e-mail: post@upc.sk Přidané: 16.04.2005
Spoločnosť UPC Slovensko uvádza novú satelitnú televíznu službu – UPC Direct Plus. Nová služba obsahuje sedem atraktívnych programov, ktoré v 12 európskych krajinách, kde spoločnosť UPC pôsobí, patria medzi najžiadanejšie. Sú to: akčný kanál AXN, historický Viasat History, detský kanál s kreslenými filmami Boomerang, dobrodružný dokumentárny Viasat Explorer, erotický kanál pre dospelých Privat Blue, filmový TCM a kreslený Cartoon Newtwork.

Nová satelitná televízna služba UPC Direct Plus je doplňujúcou službou pre abonentov služby UPC Direct. Po nedávnom zaradení dvoch slovenských programov (TV Markíza a TV Joj) predstavuje služba UPC Direct Plus ďalšie obohatenie ponuky programovej ponuky o nové televízne stanice. Cena balíka UPC Direct Plus je 199 korún mesačne a všetci zákazníci služby UPC Direct budú mať možnosť počas dvoch týždňov, začnúc 14. aprílom, sledovať túto službu bezplatne.

„V rámci poskytovania služieb televíznych programov, má čoraz vážnejšiu úlohu obsah. Preto sme sa rozhodli, že poskytneme možnosť sledovania tých najatraktívnejších európskych a amerických televíznych programov, ktoré z hľadiska obsahu predstavujú v súčasnosti tú najvyššiu svetovú kvalitu,“ povedal generálny riaditeľ spoločnosti UPC Slovensko Martin Maťašeje. „Som rád, že uvedením služby UPC Direct Plus umožníme naším zákazníkom sledovať v digitálnej kvalite tie najkvalitnejšie zábavné a vzdelávacie programy,“ dodal Martin Maťašeje.

„Sme radi, že môžeme prispieť k uvedeniu satelitnej televíznej služby UPC Direct Plus poskytnutím ďalšieho transponderu,“ povedal Alexander Oudendijk, senior viceprezident SES ASTRA, prevádzkovateľa satelitu Astra. Ako dodal, „ASTRA má záujem o ďalší rozvoj v tejto oblasti v krajinách Strednej a Východnej Európy, preto veľmi oceňuje dobrú spoluprácu s UPC Direct na tomto poli.“

UPC Direct je satelitná digitálna televízna služba, ktorú spoločnosť UPC poskytuje Maďarsku, Čechách a na Slovensku. UPC Direct umožňuje v digitálnej kvalite sledovať prostredníctvom družice vysielanie takmer 150 televíznych a približne 50 rozhlasových staníc rôznych žánrov. UPC Direct popri tom poskytuje možnosť zmeny vysielacieho jazyka, rodičovský zámok, ako aj služby elektronického programového sprievodcu. Ku koncu roka 2004 využívali služby UPC Direct v uvedených troch krajinách takmer 250 000 zákazníkov. Počet programov, ktoré sú v ponuke služby UPC Direct dostupné v slovenskom a/alebo českom jazyku, sa neustále rozširuje. Okrem slovenských televíznych staníc ako sú Markíza, Joj či spravodajská televízia TA3, služba UPC Direct poskytuje v českom a/alebo slovenskom jazyku aj športový kanál Galaxie Sport a Eurosport, filmový kanál Hallmark, dokumentárne stanice Spektrum, Discovery Channel, Club, Reality TV a Animal Planet, ďalej detské programy Jetix a Minimax či hudobnú televíznu stanicu Óčko.

Satelitná televízna služba UPC Direct Plus obsahuje 7 nasledovných programov:

AXN. Ponúka najlepšie hollywoodské, európske a medzinárodné programy, najmä akčné seriály, filmy, reality show so zameraním na milovníkov napätia. Je určený vekovej kategórii od 18 do 34 rokov a vysiela 24 hodín denne v českom jazyku.

Viasat History. Nápaditou cestou a kombináciou starodávneho a moderného, sociálneho a kultúrneho, populárneho a seriózneho spôsobu poskytuje množstvo zaujímavých informácií a faktov z histórie športu, hudby, predstaví vojnové obdobia, starovekú históriu, životné príbehy známych osobností, vynálezy, populárnu kultúru, mýty a legendy atď.

Boomerang. Ponúka nezabudnuteľné, najobľúbenejšie kreslené seriály ako napríklad Scooby Doo, Tom a Jerry, Looney Tunes, Snoopy a Flinstones, Adams Family, Bugs Bunny, Maska, Superman a iné. Boomerang je program animovanej zábavy pre celú rodinu, prináša najobľúbenejších kreslených hrdinov pre celú generáciu divákov. Vysiela 24 hodín denne.

Viasat Explorer. Prostredníctvom skvelých dokumentov predstaví zaujímavosti z celého sveta. Zameriava sa na dobrodružstvá z prírody, extrémne športy, kriminálne prípady a ich vyšetrovanie, zvieraciu ríšu, pánske hobby, prírodné katastrofy, kulinárstvo a iné.

Cartoon Network. So svojou najväčšou filmotékou kreslených seriálov na svete ponuka pre každého niečo. Na obrazovku prináša všetky klasické tituly, na ktoré si pamätajú a milujú ich aj starší, no samozrejme sú obľúbené aj u mladších divákov, ktorí ich vidia po prvýkrát. Sú to napríklad Scooby Doo, Tom a Jerry, Flintstonovci, Looney Tunes, The Jetsons, Top Cat, medveď Yogi a mnoho ďalších. Cartoon Newtwork vysiela denne od 6:00 do 21:00 hodín a na jednom, kanály je kombinovaný s programom TCM.

TCM. Turner Classic Movies vysiela po 21. hodine najlepšie klasické filmy hlavne americkej a britskej produkcie. Najčastejšie sú filmy z 50. až 80. rokov (napr. Casablanca). Diváci sa môžu znovu stretnúť s hviezdami strieborného plátna „zlatého veku“ Hollywoodu a vidieť tituly, ktoré zďaleka nepatria len do filmových archívov veľkých filmových štúdií. Viac ako 70 percent filmov vysielaných na TCM je farebných.

Private Blue. Jedna z najrenomovanejších svetových značiek pôsobiacich na trhu erotického priemyslu. Private Blue denne od 23:00 do 05:00 hodín vysiela filmy, seriály, scénky a reportáže s ľahkou erotickou tematikou.


Zdroj: PR Press UPC Slovensko, 15.5.2004

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/1386/upc-uvadza-novu-satelitnu-televiznu-sluzbu-upc-direct-plus/