UPC dohodla s ASTRA štvrtý transpondér na pozícii 19.2° vých.
Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 16.04.2005
Aktivácia 4. ASTRA transpondéra umožní UPC ďalšie rozšírenie ponuky programov pre svojich zákazníkov v Maďarsku, Česku a Slovensku. Nová programová rada zahŕňa programy Viasat Explorer a Viasat History, Cartoon Network, AXN a Boomerang. 4. transpondér UPC bude umiestnený na družici ASTRA 1E (Transponder 63, 10920.75 MHz, horizontálna polarizácia).


Balazs Sranko, riaditeľ služieb UPC Direct Plus: “UPC využije ďalší ASTRA transpondér pre svojich zákazníkov v Maďarsku, Česku a Slovensku k ponuke prídavného balíka 7 televíznych kanálov. To umožní našim zákazníkom sledovať v digitálnej kvalite viac zábavných a vzdelávacích programov”.

Alexander Oudendijk, starší viceprezident SES ASTRA komentuje: “Sme veľmi potešený dohodou o ďalšom trandpondéri pre UPC, ktorá im umožní ďalšiu expanziu na trhoch Strednej a Východnej Európy. Je to štvrtý ASTRA transponder pre UPC od spustenia ich sat-tv služieb UPC Direct Plus v roku 2002, ktorý zároveň demonštruje rastový potenciál v tomto regióne. Obaja sme spolu s UPC plne angažovaný na ďalšom rozvoji DTH služieb v Strednej a Východnej Európe. Preto si veľmi ceníme uzke a spoľahlivé partnerstvo s UPC ako lídra s DTH balíkmi v danom regióne a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu s nimi".

V rámci tejto dohody bola vybratá firma SES ASTRA TechCom S.A., ktorá bola nedávno založená spoločnosťou SES ASTRA za účelom technickej podpory služieb ako zabezpečovateľa novej uplinkovej stanice, ktorá bude prenášať prídavné kanály. Uplinková stanica bude inštalovaná v Helmonde v Holandsku v blízkosti súčasných uplinkových antén UPC Direct.


PR Press SES astra, 15.4.2005

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/1387/upc-dohodla-s-astra-stvrty-transponder-na-pozicii-19-2-vych/