Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 08:55:17   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Květen na HBO

  Autor: PR Press HBO ČR , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 18.04.2005



Jaro je už v plném proudu a je tedy nejvyšší čas se podívat, jaké premiéry nás čekají v měsíci lásky na kanálu HBO. Tyto novinky mohou sledovat v květnu diváci kabelových sítí a satelitní služby UPC Direct:


Nedělní premiéry

Největší pozornost v nabídce květnového programu HBO patří bloku Nedělní premiéry, který přináší špičkové filmové tituly měsíce.

V květnu stojí na prvním místě závěrečná část trilogie natočené podle románu J. R. R. Tolkiena Pán prstenů: Návrat krále ($375,66 mil. v amerických kinech, 79,99 mil. Kč v českých kinech, 778 103 českých diváků) . Sledujeme v ní další osudy hobita Froda a jeho přítele Sama, kteří se v doprovodu Gluma blíží k Mordoru, aby zničili Prsten a zachránili svět před zkázou. V hlavních rolích Elijah Wood, Orlando Bloom, Ian McKellen, Viggo Mortensen, Liv Tylerová, Cate Blanchetová a další.

Druhým, divácky neméně vděčným titulem je autorský snímek Ztraceno v překladu ($44.56 mil. v amerických kinech, 5.34 mil. Kč v českých kinech, 51 003 českých diváků) režisérky Sophie Coppolové, který byl nominován na Zlatý glóbus a na Oscara. Osobitý příběh diváky zavádí do tokijského luxusního hotelu, kde se setkává stárnoucí americký herec s půvabnou mladou ženou a mezi dvěma osamělými bytostmi se zrodí křehký citový vztah. V hlavních rolích uvidíme Billa Murraye a Scarlett Johanssonovou.

Další filmem nedělního bloku je kriminální thriller Těžký zločin ($41.51 mil. v amerických kinech, 10.01 mil. Kč v českých kinech, 99 024 českých diváků) v hlavních rolích s Ashley Juddovou, Morganem Freemanem a Jamesem Cavezielem. Idylický život mladé dvojice přerve zatčení manžela. Jeho žena Claire se dozvídá, že její Tom se ve skutečnosti jmenuje Ronald Chapman a je obviněn z účasti na krvavém masakru při vojenské misi v Salvadoru.

Dalším titulem, jenž se objeví v květnu ve vysílání HBO, se jmenuje Život nebo něco takového ($14.44 mil. v amerických kinech) . Jeho hrdinkou je ambiciozní televizní reportérka (hraje ji Angelina Jolieová), která se domnívá, že její život je naprosto dokonalý, až do chvíle, než vyslechne předpověď bezdomovce, že do týdne zemře. Pokusí se přehodnotit to, co zatím dělala špatně? Ve vedlejších rolích hrají Edward Burns a Tony Shalhoub.

Romantická gangsterská komedie Láska s rizikem ($6.61 mil. v amerických kinech) v hlavních rolích s Jennifer Lopezovou, Benem Affleckem a Al Pacinem květnovou nedělní nabídku doplňuje. Gigli, který žije v Los Angeles, dostane za úkol unést bratra mocného federálního prokurátora. Na pomoc mu přichází svobodomyslná Ricky, do níž se mladík zamiluje. Má to však háček – v téhle branži je láska velký hazard.


Páteční premiéry

V květnu uvidíme na obrazovce první část akční podívané Quentina Tarantina Kill Bill ($70,09 mil. v amerických kinech, 29.18 mil. Kč v českých kinech, 294 487 českých diváků) v hlavních rolích s Umou Thurmanovou, Lucy Liu, Daryl Hannahovou a Vivicou A. Foxovou. Těhotná nevěsta jako zázrakem přežila krvavý masakr na své svatbě, který má na svědomí její bývalý milenec. Když se po několika letech probudí z komatu, vydá se neúprosně ve stopách těch, kteří ji chtěli zavraždit.

Dále bude v pátečním bloku uveden horor Strach.com ($13, 2 mil. v amerických kinech), v němž hrají Stephen Dorff (Blade) a Stephen Rea. Mladý detektiv je pověřen pátráním po příčinách násilné smrti čtveřice lidí, jež spojuje jediné – zemřeli přesně 48 hodin poté, co se přihlásili na stejnou webovou stránku.

Dalším titulem je drama Smrt Jacka Doddse ($2,32 mil. v amerických kinech) s Michaelem Cainem, Davidem Hemmingsem a Bobem Hoskinsem v hlavních rolích. Jack Dodds před smrtí projevil poslední přání, aby nejlepší kamarádi rozptýlili jeho popel do moře v rodném městě. Skupina mužů se vydává na cestu, při níž se odhalují dávná tajemství.

Drama Chlapi páteční nabídku doplňuje. Emotivní příběh se vrací k tragickým událostem 11. září 2001 v New Yorku při teroristickém útoku na budovu Světového obchodního centra. V hlavních rolích Sigourney Weaverová a Anthony LaPaglia.


Sobota s rodinou

V květnu se diváci, kteří mají rádi rodinné filmy, mohou těšit na dobrodružný snímek Spy Kids 3-D: Game Over ($111.76 mil. v amerických kinech, 7,98 mil. Kč v českých kinech, 101 419 českých diváků) . Ve třetím pokračování “dětské bondovky” se opět setkáváme se špiónskou rodinou Cortézových, jejichž dvě děti se vydali ve stopách rodičů. V centru pozornosti je tentokrát jedenáctiletý Juni, který musí zachránit svou sestru uvězněnou v počítačové hře, a zachránit svět před nebezpečkým Hračkářem. Hrají Antonio Banderas, Carla Guginová, Sylvester Stallone a Steve Buscemi.

Další v pořadí je komedie Holky z lepší společnosti ($36,92 mil. v amerických kinech) . Hrdinkou je dcera rockové legendy, která poté, co přišla o dědictví, musí začít pracovat a stane se chůvou osmileté Ray.

Argentinské drama Valentín programovou nabídku doplňuje. Vypráví o devítiletém chlapci, který hledá náhradu za své rodiče.

Za upozornění stojí také film z původní produkce HBO V hlavní roli Pancho Villa osobně (titulní postavu ztělesnil Antonio Banderas). Vypráví o legendárním mexickém hrdinovi, který se domluvil s hollywoodskými filmaři a prodal jim práva na zfilmování svého života za to, že mu poskytnou peníze na financování mexické revoluce. Film je zajímavým pohledem za tuto neznámou součást historie Mexika.


Úterní večery na HBO ve 21:00

V květnu se na televizní obrazovky vrací seriál plný mystiky CARNIVALE, který se odehrává ve 30. letech minulého století v pouštní oblasti amerického Středozápadu. Druhá řada divácky velmi úspěšného seriálu, který získal několik prestižních ocenění Emmy, navazuje na vyprávění o osudech pojízdného lunaparku, k němuž se přidal osmnáctiletý Ben Hawkins nadaný výjimečnými schopnostmi. Mladíkovým protikladem je metodistický kněz z Kalifornie, bratr Justin Crowe, který chce vzít boží vůli do vlastních rukou. Velký střet mezi dobrem a zlem se blíží... V hlavních rolích Nick Stahl (Terminátor 3, V ložnici) , Michael Anderson (Twin Peaks) a Clea Duvallová.


Speciál HBO

Komediální show nazvaná Na Stojáka pokračuje v květnu šestým dílem (vysílá se první pátek v měsíci ve 22:00 hod). Podobně jako v Polsku a Maďarsku, kde se tento projekt HBO též realizuje, v něm dostávají příležitost domácí herci a natáčí se v pražském nočním klubu. Tento pořad produkuje Ondřej Trojan, režisér filmu Želary, který byl nominován na Oscara.


Titulkované premiéry

Filmy v programovém bloku Titulkované premiéry jsou na HBO uváděny vždy v pondělí ve 20:00 hod. V květnu se jedná o následují tituly: Božský Bruce, Road To Perdition, Loupež po italsku, The Matrix Revolutions a Freaky Friday.


Připraveno ve spolupráci s HBO, ČR, 18.4.2005


Pokud vás zajímá, jaký je program kabelových a satelitních televizí HBO, HBO2, AXN a Spektrum na celý měsíc, tak si jej můžete stáhnout v sekci TV download. Najdete tam program BBC Prime i TV Romantica, a zejména pány jistě potěší programy stanic Private Gold a Private Blue, které zřejmě nikde jinde v takové podobě neseženete. Dále jsme rozšířili naši nabídku o programové přehledy česky dabovaných kanálů Animal Planet, Club, Discovery Channel a Reality TV, amerických CNN, Cartoon, TCM, MTV, VH1 a Travel Channel, slovenské zpravodajské TA3 a týdenních podrobných programů kanálů Galaxie-sport, Eurosport, Eurosport 2, Hallmark, TV Praha, TV Prima a TV Hradec Králové.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
19.04.2005 • Boomerang v České republice a na Slovensku startuje na UPC Direct [ 10 ]
19.04.2005 • UPC spouští novou satelitní televizní nabídku UPC Direct Plus [ 1 ]
17.04.2005 • Nalaďte si: CCTV-9 [ 11 ]
17.04.2005 • „La Latina TV" zahájila vysílání
16.04.2005 • UPC uvádza novú satelitnú televíznu službu „UPC Direct Plus“ [ 14 ]
15.04.2005 • Za týden startuje Nautik TV [ 10 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist