Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 20:09:14   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Změny parametrů | Články
 

UPC smluvně zajišťuje již 4.transponder ASTRA na 19,2° východní délky pro další epanzi ve střední a východní Evropě

  Autor: PR Press SES ASTRA , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 19.04.2005



Betzdorf, 19. dubna 2005. Na tiskové konferenci v Praze oznámily společnosti UPC a SES ASTRA, společnost skupiny SES GLOBAL (na Euronext Paris a na lucemburské burze pod zkratkou SESG), že uzavřely smlouvu na 4. transpondér na satelitní soustavě ASTRA na 19,2 stupni východní délky.

Zapojení 4. transpondéru ASTRA umožní UPC dále zlepšit svou programovou nabídku u svých současných DTH (direct to home) sítí v Maďarsku, České republice a na Slovensku. Nová programová nabídka zahrnuje kanály Viasat Explorer a Viasat History vlastněné společností MTG, Cartoon Network, AXN a Boomerang. Tento již čtvrtý transpondér UPC se nachází na ASTRA 1E (Transpondér 63, 10920,75 MHz, horizontální polarizace).

Alexander Oudendijk, senior viceprezident a obchodní ředitel SES ASTRA, říká: „Jsme potěšeni smlouvou na nový transpondér, který UPC umožní dále expandovat na středoevropských trzích. Je to již čtvrtý transpondér ASTRA, který UPC začala využívat od roku 2002, kdy začala poskytovat svou satelitní televizní službu UPC Direct. To naznačuje velký rozvojový potenciál na těchto trzích. Spolu s UPC se cítíme plně zavázáni vůči dalšímu rozvoji trhu DTH ve střední Evropě. Proto velice vysoce hodnotíme pevné a těsné partnerství s UPC coby předním poskytovatelem služeb DTH v tomto regionu a těšíme se na pokračování plodné spolupráce.“

Balasz Sranko, výkonný ředitel satelitní televizní služby UPC Direct komentuje dohodu takto: „UPC využívá další transpondér Astra, aby mohla poskytovat svým předplatitelům kabelové televize v Česku, Maďarsku a na Slovensku další balík sedmi televizních programů. To našim zákazníkům umožní sledovat ještě více špičkových zábavných a naučných pořadů v digitální kvalitě.“

V rámci výběru transpondéru si UPC Direct zvolila nedávno vzniknuvší společnost SES ASTRA TechCom S.A., dceřinou společnost SES ASTRA, která poskytne novou up linkovou stanici přenášející další programy. Uplinková stanice bude umístěna v nizozemském Helmondu vedle již instalovaných uplinkových antén UPC Direct.


Yves Feltes, tiskový odbor SES ASTRA
Toon Diegenant, manažer komunikace UGC Europe, Inc.



O SES ASTRA, www.ses-astra.com

Satelitní systém ASTRA je předním satelitním systémem pro dodávku služeb pro domácnosti Direct-to-Home (DTH) v Evropě a dodává služby více než 94 miliónům domácností prostřednictvím DTH nebo kabelových rozvodů. Flotila družic ASTRA nyní sestává z 12 satelitů, které přenášejí přes 1400 analogových i digitálních rozhlasových a televizních stanic i multimediální a internetové služby. ASTRA má dvě hlavní orbitální pozice – na 19,2° a 28,2° východní délky. Další služby jako Direct-to cable (DTC), Satellite Newsgathering (SNG) a Occasional Use jsou nabízeny z orbitální pozice na 23,5° východní délky.

SES ASTRA je součástí skupiny SES GLOBAL company (na Euronext Paris a na lucemburské burze pod zkratkou SESG). SES GLOBAL plně vlastní dva hlavní provozovatele satelitního vysílání na trhu – SES ASTRA v Evropě a SES AMERICOM ve Spojených státech. Společnost také drží strategické podíly v asijském AsiaSatu, Star One a Nahuelsat v Latinské Americe a v NSAB v Evropě. Americom Government Services poskytují síťová řešení a pásmo pro vládu Spojených států a její klienty. SES GLOBAL může poskytovat mimořádná satelitní komunikační řešení díky flotile 38 satelitů po celém světě. Navíc je SES GLOBAL akcionářem ORBCOMM, poskytovatele bezdrátových datových komunikačních služeb prostřednictvím sítě satelitů na nízké oběžné dráze (low-earth orbit – LEO) a také společnosti vyrábějící satelitní technologie ND Satcom. SES GLOBAL je též zakládajícím akcionářem SATLYNX, čímž vytváří bezkonkurenční portfolio spolehlivých a nenákladných dvousměrných satelitních širokopásmových řešení pro podnikatele a společnosti, malé firmy a domácí kanceláře (small office/home office SOHO) a pro místní samosprávu po celé Evropě. Více informací najdete na: www.ses-global.com


O UPC Direct

UPC Direct je digitální televize UPC šířená přes satelit v České republice, Maďarsku a na Slovensku. UPC Direct zahrnuje okolo 150 vysoce kvalitních digitálních televizních a okolo 100 rozhlasových kanálů, elektronického programového průvodce (EPG) a tzv. dětskou pojistku. K 31. prosinci 2004 registrovala UPC okolo 250 000 zákazníků UPC Direct. UPC je dceřiná společnost UnitedGlobalCom, Inc. (UGC - NASDAQ: UCOMA).


PR Press SES ASTRA, 19.4.2005


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 3   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
18.04.2005 • TVP Kultura: nejdříve ze satelitu - později v DVB-T [ 1 ]
16.04.2005 • UPC dohodla s ASTRA štvrtý transpondér na pozícii 19.2° vých.
13.04.2005 • Nalaďte si: Cubavision a Radio Vaticana
11.04.2005 • Novinky na Hot Birdu: „FamilyFest 2005“ nekódovaně dne 16. 4. 2005
05.04.2005 • Čtvrtý transponder pro UPC Direct - aktualizováno [ 9 ]
01.04.2005 • Psali jsme na Apríla: Do Slovak linku míří další slovenské stanice [ 49 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Máš pravdu, že 150 programů UP ... 

29.04.2005 14:05 • martin
Máš pravdu, že 150 programů UPC nezahrnuje, včetně maďarských jich přes kartu UPC otevřeš cca 50.
Nikdo jiný však u nás podobnou službu nezavedl a asi ani hned tak nezavede, to bylo slibů s East Box Digital. UPC je ne svou vinou monopol, takže nemusí snižovat cenu, tím ale neroste rychle počet abonentů, pak menší datový tok u TV programů protože je to levnější, ... a je to pořád dokola. Proti roku 2000 je však dnes nabídka UPC mnohem větší a zajímavější a mně se tato služba zamlouvá, přestože by bylo nadále co zlepšovat. Navíc, komu se to nelíbí, nikdo ho nenutí si to kupovat, je to jen na každém z nás co a za kolik si pořídí.
 
 
  PR článek lže 

29.04.2005 06:37 • kontrolor
PR článek je plný krásných, nicneříkajících slov a lží, např. UPC direct NEZAHRNUJE OKOLO 150 programů (to už je skoro na žalobu o klamavé reklamě) a o vysoce kvalitním digitálním příjmu si můžete jen nechat zdát (tedy o programech vysílaných přímo UPC) a špičkovost, či zábavnost - no, záleží, kam nastavíme laťku, zde je asi na zemi.
Obousměrné satelitní internetové připojení rozhodně není NENÁKLADNÉ a kdo si ho jednou zkusil, hořce zaplakal (za ty prachy...).
 
 
  to je shit 

20.04.2005 14:56 • pr agenturni k....
haha jeste vice kanalu v ,,DIGITALNI KVALITE-rovnáse HUMUSU
 
 
Celkový počet komentářů: 3 / zobrazují se: 1 ... 3

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist