Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 19:05:36   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

UPC spouští novou satelitní televizní nabídku UPC Direct Plus

  Autor: PR PRess UPC ČR, a.s. , e-mail: zakaznicke.centrum@upc.cz Přidané: 19.04.2005


Společnost UPC Česká republika, a. s. která pátým rokem úspěšně provozuje digitální satelitní televizi UPC Direct, významně rozšířila její nabídku o balíček sedmi nových televizních programů. Balíček se jmenuje Plus, a zahrnuje dva dokumentární programy Viasat History a Viasat Explorer, dva dětské programy Cartoon Network a Boomerang, akční AXN, večerní filmový TCM a erotický program Private Blue. Nová služba stojí 152 Kč měsíčně, tedy 5 Kč denně.


Společnost UPC Česká republika, a. s. (dále UPC nebo společnost) oznamuje, že s účinností od 15.dubna 2005 zavádí pod jménem Plus novou programovou nabídku digitální televize UPC Direct. Nabídku Plus si může pořídit přibližně za 5 Kč denně, tj. za 152 Kč měsíčně včetně DPH každý zákazník UPC Direct, který již odebírá základní nabídku Rodina. Předplatí-li si k těmto nabídkám navíc prémiové kanály HBO nebo Private Gold nebo oba, může získat slevu přesahující až 100 Kč.

„Nabídka Plus je konkrétním výsledkem naší snahy přinášet našim divákům to nejlepší a nejzajímavější z americké a evropské televizní produkce: z hlediska obsahu jde o nejvyšší světovou kvalitu,“ vítá zavedení nové digitální televizní nabídky generální ředitel společnosti Václav Bartoň a dodává: „ na rozdíl od dřívějška dnes záleží jen na divákovi, co chce sledovat: UPC Direct teď nabízí skutečně všechny žánry. Za pět let své existence na českém trhu se UPC Direct stal neodmyslitelnou součástí desítek tisíc rodin, které v oblasti zábavy a poučení staví na co nejširším a nejkvalitnějším výběru a my budeme usilovat o to, aby se i prostřednictvím nově zavedené nabídky jejich počet nadále rozšiřoval.“

„Jsme rádi, že můžeme přispět k rozšíření satelitní televizní abídky UPC Direct Plus poskytnutím dalšího transpondéru,“ říká Alexander Oudendijk, senior viceprezident SES ASTRA, provozovatele satelitu Astra a dodává: „ASTRA má zájem o další rozvoj satelitního vysílání v zemích střední Evropy a velmi oceňuje dobrou spolupráci s UPC Direct na tomto poli.“

Digitální satelitní televize UPC Direct odstartovala své vysílání v České republice prostřednictvím satelitu Astra již 14. září 2000. Nabízí až 150 televizních programů v digitální kvalitě obrazu a zvuku všech žánrů. Nejoblíbenější z nich mají český dabing. Satelitní digitální televize UPC Direct je bez výjimky dostupná na území celé České republiky. Každý nový zákazník UPC Direct v současné době získá při objednání služby přijímací zařízení/přístupovou kartu zdarma, satelitní anténu za 1 Kč a stejně, tedy 1 Kč, zaplatí jako aktivační poplatek.

Společnost UPC rovněž u této příležitosti nově nastavila programové předvolby na přijímačích Philips, zapůjčených zákazníkům. Programy jsou řazeny podle žánru, přičemž a u každého z nich je rezervováno několik pozic pro budoucí spuštění dalších TV stanic. Žánrové skupiny jsou následující: tuzemské TV programy, zábavné a dokumentární TV programy, filmové TV programy, sportovní TV programy, dětské TV programy, hudební TV programy, zpravodajské TV programy, vybrané zahraniční TV programy, TV programy pro dospělé, ostatní.


Nová nabídka Plus zahrnuje následujících sedm televizních kanálů v češtině a v angličtině:

AXN: nabízí akční a dobrodružné seriály, adrenalinové sporty a filmy. Do programové nabídky AXN mimo jiné patří úspěšné seriály jak z USA, tak z Evropy – např Lost (Ztraceni),CSI: NY či Star Trek: Enterprise. Vysílá 24 hodin denně v českém jazyce

Viasat History: je určen těm, kteří se zajímají o dějinné a kulturní souvislosti minulosti i dneška. Věnuje se jak historickým světovým událostem od starověku po současnost, tak milníkům ve vědě, kultuře a sportu.Navíc přináší portréty historických osobností a nabízí dva historické celovečerní filmy týdně. Vysílá 18 hodin denně, přibližně od 6.00 hod do 24.00 hod. Od 1.6. 2005 plně v českém jazyce. V ČR jde o jeho premiéru

Viasat Explorer: přináší dokumenty o cestování bez cestovních kanceláří, extrémních sportech,rychlých vozech, moderní technice i o přírodě. Vysílá 18 hodin denně, přibližně od 6.00 hod. do 24 hod. Od 1.6.2005 plně v českém jazyce. V ČR jde o jeho premiéru.

Cartoon Network: známý a populární nejen dětský program plný světově známých kreslených filmů z vlastní produkce Cartoon Cartoon. Vysílá 15 hodin denně, přibližně od 6.00 hod do 21.00 hod, v anglickém jazyce.

TCM: je program zaměřený na starší a klasické americké filmy a velmi oblíbený zejména u lidí střední generace. Vysílá 9 hodin denně od 21.00 hod do 6.00 hod (vždy po ukončení vysílání dětského programu Cartoon Network), v anglickém jazyce.

Boomerang: jde o zcela nový, sesterský program televize Cartoon Network, který se v České republice objevuje úplně poprvé. Tento dětský program nabízí pořady plné animovaných známých i méně známých postaviček a zvířátek z dílen Hanna Barbera a Loony Tunes Je určen nejmenším dětem ve věku 4 – 9 let. Vysílá 24 hodin denně v anglickém jazyce.

Privat Blue: vysílá filmy, seriály, krátkometrážní snímky a reportáže s lehkou erotickou tématikou. Je to televize, která je určena výhradně dospělým. Vysílá 6 hodin denně od 23.00 do 5.00 hod.


František Malina, ředitel PR a tiskový mluvčí

Bližší inormace o jednotlivých televizních kanálech naleznete v samostatných tiskových zprávách jednotlivých TV kanálů.


O UPC Direct:

UPC Direct je digitální televize UPC šířená přes satelit v České republice, Maďarsku a na Slovensku. UPC Direct zahrnuje okolo 150 vysoce kvalitních digitálních televizních a okolo 100 rozhlasových kanálů, elektronického programového průvodce (EPG) a tzv. dětskou pojistku. K 31. prosinci 2004 registrovala UPC okolo 250 000 zákazníků UPC Direct . UPC je dceřiná společnost UnitedGlobalCom, Inc. (UGC - NASDAQ: UCOMA).

Společnost UPC Česká republika je vůdčí provozovatel kabelové televize, širokopásmového internetu a digitální satelitní televize v České republice. Kabelové sítě společnosti UPC Česká republika, a.s. byly k 31.12.2004 v dosahu 760,000 domácností. Služby UPC využívalo k tomuto datu na 428,000 domácností, z toho 386,000 klientů služby kabelové a satelitní televize a 42,400 klientů některou z nabídek vysokorychlostního internetu chello. UPC Česká republika je dceřinou společností UnitedGlobalCom, Inc. (UGC - NASDAQ: UCOMA) a patří do její divize UPC Broadband.


Digitální satelitní TV:

V digitální technice přes satelit se v Evropě vysílá od r.1996 (přenosová norma MPEG-2/DVB). Digitální zpracování signálu a jeho přenos prostřednictvím satelitu přináší majitelům přijímacího zařízení mnoho technických zlepšení oproti příjmu analogových signálů. Signál digitální satelitní televize je z hlediska kvality zcela stejný jako bude TV signál digitální terestriální televize (DVBT).

Oproti analogové TV dosahuje lepší kvality obrazu a zvuku (audio při stereo vysílání v kvalitě CD), obraz není při horším signálu rušen jako v analogu. Barvy se neprolínají jako při zpracování signálu ve formátu PAL. V případě velmi špatného signálu se však obraz rozpadá a případně zmizí.Digitální signál umožňuje příjem široké nabídky služeb. Oproti analogové televizi aktuálně nabízí větší počet TV a rozhlasových programů, datové kanály, stahování aktuálního softwaru do přijímače přímo ze satelitu, interaktivní televize, rychlejší přenos dat a další.

Formát obrazu může být 4:3 nebo 16:9. Systém umožňuje odstupňované volby obrazového rozlišení a tedy i přechod na televizi s vyšší rozlišovací schopností (HDTV – high definition TV). Zatímco v analogové technice lze využít šířky kmitočtového pásma satelitního transpondéru (např. 36 MHz) pouze pro jeden kanál (program), v digitální komprimované satelitní technice lze stejného transpondéru použít pro přenos analogového a zároveň i digitálního kanálu (systém simulcast), nebo lze jeden transpondér obsadit více digitálními kanály (TV, rádia, data). Digitální přijímací zařízení nabízí mnohem více informací než analogové– jedním tlačítkem na ovladači divák např. získá. informace k vysílaném programu, programový přehled na celý den i následující (min. na úrovni teletextu), a to díky funkci EPG – Electronic Program Guide. Digitální zařízení umožňuje příjem teletextu těch stanic, které jej vysílají.


O společnosti UPC Česká republika, a. s.

Společnost UPC přináší vedle programu běžných domácích televizí, a to ve špičkové technické kvalitě, mnoho specializovaných televizních kanálů, které jsou jinak nedostupné. Jde o filmové, česky mluvené, kanály HBO, HBO2 a Hallmark, dokumentární televizní kanály Discovery, Spektrum či Animal Planet, zpravodajské televizní kanály CNN, BBC World Service, CNBC a TA 3, hudební kanály jako třeba MTV, česky mluvené sportovní kanály Eurosport a Galaxie sport, dětský televizní kanál Fox Kids (opět v češtině) nebo o Private Gold, erotický kanál bez cenzury. Nabízí programy v němčině, angličtině, španělštině, ruštině, francouzštině, ale i třeba v polštině. Společnost UPC zdarma poskytuje ke kabelové televizi i zásuvku pro kvalitní příjem nejrozšířenějších rozhlasových stanic.

V září roku 2000 uvedla UPC Česká republika, a. s. na český trh službu UPC Direct. Jde o satelitní vysílání placených programů kabelové televize a řady volných satelitních televizních kanálů v digitální kvalitě. Služba UPC Direct má, a to bez výjimky, dosah po celém území republiky. Proto se také o UPC Direct říká, že je to „kabelová televize bez kabelu“. Signál je šířen ze satelitu Astra a zákazník může sledovat okolo stovky televizních programů, z nichž řada je shodných s nabídkou kabelové televize.Nejoblíbenější a nejpopulárnější službou UPC v Praze a v Brně je v posledních letech vysokorychlostní internet chello - nonstop připojení za paušální měsíční cenu. Paušální cena za službu zahrnuje neomezenou dobu strávenou na síti.


PR Press UPC ČR, a.s., 19.4.2005


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 1   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
20.04.2005 • Akční kanál AXN v síti UPC Direct [ 2 ]
19.04.2005 • Boomerang v České republice a na Slovensku startuje na UPC Direct [ 10 ]
19.04.2005 • Nové stanice v nabídce UPC Direct Plus [ 1 ]
18.04.2005 • Květen na HBO
17.04.2005 • Nalaďte si: CCTV-9 [ 11 ]
17.04.2005 • „La Latina TV" zahájila vysílání

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Nový balík UPC a pořád dokola ... 

19.04.2005 10:51 • TV-maniac
Achjo to mi prostě nedá a musím reagovat! Jo je to paráda, že přidávají nový programy a jsou docela fajn, ale pak to zkazí pocit, že vlastně do československé UPC jdou placený anglicky mluvící programy, takže ze 7 je zatím 6 v angličtině a vlastně pokud jste sledovali AXN tak i to je z 25 procent v angličtině (většina reality show-které jsou 3x až 4x každý den) a jako jedinej stát nemáme v upoutávkách k seriálům a filmům u AXN grafické popisy kdy pořad bude a jak se vlastně jmenuje-to je ostuda!Na druhou stranu od 1.6 budeme mít dva docela povedené dokumentární programy v CZ jazyce! Na stránkách UPC ani dnes po oficiálním spuštění není ani poznámka o tom, že mají novou službu, ale na maďarských ji mají už skoro 14 dní. Nechápu to, možná že je u nás malej TV trh, menší než v maďarsku, ale není to možná jen počtem obyvatel, ale i tím, že u nás není prakticky co koupit, kdyby byl výběr z několika kabelovek či programů nebo balíčků, nákup těchto služeb by se jistě zvýšil a možná do určité míry i vyrovnat maďarské poptávce po UPC. Pokud by UPC dobře nabídla, česko-slovenská veřejnost by i jistě dobře nakoupila! Ale je to jen o lidech, kteří takové služby provozují, a vytvořit extra placený balík-jen tak na oko, aby se zdálo že nám přidávají skoro zadarmo něco nového, no nevím! AXN i Boomerang byly super, poslední dobou všechny lepší seriály a pohádky z nich zmizely a tyto programy se staly méně atraktivní-zlevnily a UPC je levněji tedy nakoupilo, a nezajímalo je, že se vlastně služby zhoršují než naopak.Takže to je pořád dokola!Říkám, je to super že jsou nový programy, ale nebylo spíš lepší podporovat češtinu a naše programy? Nemyslím NOVU, ale třeba méně rozpočtovou TV Prahu, vždyť tam je to taky samej seriál a film, je to v češtině a UPC by to jistě stále menší peníz než nějaký PRIVATE BLUE!To je můj názor, sorry všem že je to tak dlouhé, ale už jsem to v sobě držel dost dlouho:o)
 
 
Celkový počet komentářů: 1 / zobrazují se: 1 ... 1

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist