CS Film začal testovat na Eurobirdu 1
Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 21.04.2005
Dnešního dne začal na satelitu Eurobird 1 (umístěném na pozici 28,5 st. východně) v paketu Czechlink testovat nový kanál – CS Film. Individuální satelitní diváci jej mohou zachytit na tr. F3S, frq. 12,607 H, SR 27500, FEC 3/4, SID 1. Dnes dopoledne byla zatím přenášena pouze identifikace: CS Film, bez video a audio signálu (PIDy 8192), další testy budou následovat vzápětí tak, aby se mohlo začít se zkušebním vysíláním okolo termínu 25.4.2005. Licence k vysílání byla Radou pro rozhlasové a televizní vysílání udělena Československé filmové společnosti s.r.o., jejímž jedním z majitelů je pan Leoš Pohl.

Ten také dnes čtenářům serveru satCentrum odpověděl na první dotazy k testům:

CS Film bude placeným (basic TV) filmovým kanálem českých a slovenských filmů, které budou zpočátku vysílány každý den od 12.00 do 24.00 hodin. Program je určen pro sítě kabelové a satelitní televize v České a Slovenské republice a později i individuálním divákům, bude distribuován prostřednictvím satelitní platformy Czech Link na družici Eurobird 1. Zamezení neoprávněného přístupu bude zajišťováno prostřednictvím kódovacího systému CryptoWorks.

Jak jsme uvedli, plánuje se začít se zkušebním vysíláním TV programu okolo 25.4.2005, tedy je možné, že to nebude přesně v pondělí 25., jak uvedla některá média. Vysílání bude po dobu prvních dvou měsíců určeno pro kabelové sítě, se kterými společnost již nyní postupně uzavírá smlouvy. Jako první bude kabelový operátor Karneval Média. Pokud se týká společnosti UPC, (podle posledních informací, které redakce satCentrum získala tento týden na pražské presentaci), ta zatím v prvních dnech program do svých sítí ani do satelitní platformy UPC Direct nezařadí, což však neznamená, že by se to v budoucnu nemohlo změnit.

Větší mediální a reklamní kampaň zahájí CS Film ke konci příštího měsíce (květen 2005), po prvních zkušebních dvou měsících, kdy bude vysílání určeno pouze pro kabelové providery se, podle pana Pohla, uvažuje s abonencí i pro individuální satelitní diváky.

CS Film bude šířený v paketu Czechlink v kódu CryptoWorks a oprávnění bude, podobně jako v případě Galaxie sport, aktivováno předplatitelům na jejich Czechlink karty (ve spolupráci se společností Trade & Technology). Roční předplatné kanálu CS Film by mělo podle slov Leoše Pohla činit 1000 Kč. O zahájení abonence vás budeme včas na našem serveru informovat.

„Cílem TV programu CS Film je přinést divákům kvalitní zábavu, o kterou dlouhodobě jeví velký zájem, posilovat národní sebevědomí a česko-slovenskou vzájemnost a v neposlední řadě napomáhat postupně zrodu i nových filmových a televizních projektů, a to nejen v profesionální a školní, ale i amatérské tvorbě“ – taková byla slova pana Pohla bezprostředně po udělení licence pro CS Film, a tak nezbývá než popřát novému domácímu kanálu úspěšný start a hodně spokojených diváků.


Poznámka: Pan Pohl nám slíbil zodpovědět i další dotazy, pokud máte zájem, můžete se zeptat v diskusi pod tímto článkem, vaše dotazy mu předáme na domluveném setkání v Praze začátkem května.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/1402/cs-film-zacal-testovat-na-eurobirdu-1/