RACEWORLD TV startuje volné vysílání na Astře na 19,2 st. východně
Autor: PR Press SES ASTRA , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 22.04.2005
SES ASTRA, součást společnosti SES GLOBAL (Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG) a holandská stanice RaceWorld TV dnes uzavřely smlouvu o volné distribuci digitálního signálu RaceWorld TV prostřednictvím satelitního systému ASTRA na na pozici 19,2 stupňů východně.


RaceWorld TV bude přinášet události z motoristického sportu z celého světa, vše volně (free-to-air) a 24 hodin denně. Program zahrnuje přímé přenosy ze všech hlavních motoristických událostí, včetně závodů DTM, Champ Car, GrandAm, Formula 3 Euro Series a klasický motosport jako je Daytona 24 hodin, Le Mans 24 hodin a Sebring 12 hodin.

RaceWorld TV bude přinášet i novinky o motorkách, historických vozidlech a o hvězdách velkých cen a okruhů.

Od dnešního dne bude RaceWorld TV možné volně přijímat z pozice ASTRA satelitního systému na 19,2 stupních východně (ASTRA 1H, transponder 112, frq. 12610.50 MHz, vertikální polarizace, SR 22000, FEC 5/6), ve více než 30 miliónech domácností s individuálním (DTH - Direct-To-Home) satelitním příjmem ve 30 evropských zemích.

Bert Devies, zakladatel RaceWorld TV k tomu řekl: Jsem velmi potěšen ze startu RaceWorld TV na Astře, protože tak si budou moci všichni motorističtí fanouškové v celé Evropě naladit svůj favoritní sport a to 24 hodin denně. Ohromný počet domácností v Evropě s možností DTH příjmu z pozice Astry bylo pro nás hlavním důvodem k rozhodnutí uzavřít spolupráci s SES ASTRA. Nekódovaným (free-to-air) vysíláním získáme maximální divácký potencionál.

Alexander Oudendijk, Senior Vice President & šéf obchodní skupiny společnosti
SES ASTRA komentuje: Velmi nás těší, že se do nabídky kvalitních free-to-air programů zařadila i RaceWorld TV, která oslovuje širokou evropskou komunitu motoristických fanoušků. RaceWorld TV je velmi přitažlivým přírůstkem do stávající sestavy více jak 250 digitálních free-to-air TV a radio kanálů.


Yves Feltes, Press Relations SES GLOBAL, www.ses-astra.com
Nick Glättli, RaceWorld TV, www.raceworld.tv



O SES ASTRA

Satelitní systém ASTRA je předním satelitním systémem pro dodávku služeb pro domácnosti Direct-to-Home (DTH) v Evropě a dodává služby více než 94 miliónům domácností prostřednictvím DTH nebo kabelových rozvodů. Flotila družic ASTRA nyní sestává z 12 satelitů, které přenášejí přes 1400 analogových i digitálních rozhlasových a televizních stanic i multimediální a internetové služby. ASTRA má dvě hlavní orbitální pozice – na 19,2° a 28,2° východní délky. Další služby jako Direct-to cable (DTC), Satellite Newsgathering (SNG) a Occasional Use jsou nabízeny z orbitální pozice na 23,5° východní délky.

SES ASTRA je součástí skupiny SES GLOBAL company (na Euronext Paris a na lucemburské burze pod zkratkou SESG). SES GLOBAL plně vlastní dva hlavní provozovatele satelitního vysílání na trhu – SES ASTRA v Evropě a SES AMERICOM ve Spojených státech. Společnost také drží strategické podíly v asijském AsiaSatu, Star One a Nahuelsat v Latinské Americe a v NSAB v Evropě. Americom Government Services poskytují síťová řešení a pásmo pro vládu Spojených států a její klienty. SES GLOBAL může poskytovat mimořádná satelitní komunikační řešení díky flotile 38 satelitů po celém světě. Navíc je SES GLOBAL akcionářem ORBCOMM, poskytovatele bezdrátových datových komunikačních služeb prostřednictvím sítě satelitů na nízké oběžné dráze (low-earth orbit – LEO) a také společnosti vyrábějící satelitní technologie ND Satcom. SES GLOBAL je též zakládajícím akcionářem SATLYNX, čímž vytváří bezkonkurenční portfolio spolehlivých a nenákladných dvousměrných satelitních širokopásmových řešení pro podnikatele a společnosti, malé firmy a domácí kanceláře (small office/home office SOHO) a pro místní samosprávu po celé Evropě. Více informací najdete na: www.ses-global.com


O RaceWorld TV:

RaceWorld je koncept panevropské multimediální televize a internetu exklusivně zaměřené na motosport. Přináší přímé přenosy, záznamy a archivní TV pořady, je aktivní na internetu, na mobilních telefonech i v prodeji zboží.

RaceWorld také produkuje sportovní týdeník a v období pěti let produkoval řadu motoristických show, přenášených v sítích providerů Sky a Fox. Kromě live TV přenosů DTM podporuje příští dva roky tyto závody také na internetu a v mobilních telefonech.

Jeho živé rozhovory a studiová show s hvězdami a automobily se staly vyhledávanými pro řadu motoristických fanoušků.

Nyní učinila RaceWorld poslední krok k 24 hodinovému vysílání po 7 dní v týdnu na digitálním TV kanálu na Astře, a pokračuje tak v přinášení toho nejlepšího z motosportu na vaše obrazovky.


PR Press SES ASTRA, 22.4.2005

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/1404/raceworld-tv-startuje-volne-vysilani-na-astre-na-19-2-st-vychodne/