Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 03:57:46   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Afrika ožívá na BBC Prime!

  Autor: PR Press BBC Prime , e-mail: m.maruniak@gci.cz Přidané: 27.04.2005



BBC Prime oznámila, že v červenci uspořádá jedinečnou oslavu Afriky. Mezi 2. - 9. červencem 2005 odvysílá týden dokumentárních programů a pořadů o africké kultuře, historii, umění a sportu.


Africký týden na BBC Prime je součástí projektu AFRICA 05 – což je největší hold africké kultuře, který se kdy v Británii konal. Zahrnuje divadlo, hudbu, média a výtvarné umění. BBC jako oficiální partner projektu AFRICA 05 odvysílá sérii pořadů s africkou tématikou, jež BBC Prime následně rozšíří mezi diváky po celém světě.

V unikátních programových simulcastech (= simultánní duální a analogové vysílání – pozn. překl.), se BBC Prime propojí přímo s hlavním státním kanálem BBC ONE, aby svým divákům po celý týden přinášel zážitky z pořadů africké televize. Kromě uvedených simulcastů BBC Prime zařadí každý večer i další speciální pořady o Africe.

Vedoucí programů BBC Prime David Weiland řekl: „Jsme velmi rádi, že můžeme být součástí této mezinárodní oslavy Afriky. BBC poprvé po celý týden simultánně vysílá různé části této oslavy a živě nabízí mezinárodní premiéru těchto pořadů.”

„Pomocí živých simultánních vysílání a tematickými pořady o Africe otevírá BBC Prime divákům okna do tohoto fantasticky rozmanitého, pulzujícího a vzrušujícího kontinentu.“



V rámci svátku Afriky na BBC Prime bude odvysíláno:

Elephant Diaries (Sloní deníky) – simulcast živě – V průběhu celého týdne nabídne divákům pohled do zákulisí práce Kenžského rehabilitačního sloního centra. Film zachycuje dramatickou a pohnutou záchranu osiřelých slonů a jejich opětovné vypuštění do volné přírody.

Nolywood – Nigérijský filmový business roste nebývalou rychlostí. Dnes je třetí největší na světě a vyrábí okolo deseti filmů týdně. Hvězda filmu Sbal prachy a vypadni (Lock Stock& Two Smoking Barrels) Nick Moran, má tři týdny na to, aby natočil nigérijský film za méně než 10.000,- dolarů – podaří se? Pro nigérijský filmový průmysl není jeho pokus nic mimořádně neobvyklého. Zdejší filmy vyrobené za laciné peníze se pravidelně stávají obrovskými hity. Film Nolywood zaznamenává kladné i záporné zážitky z natáčení.

Strictly African dancing (Přísně africký tanec) – simulcast živě – pět britských celebrit afrického původu si vybere k sobě do páru jednotlivé členy africké tanečně-herecké skupiny, aby intenzivně trénovali před předvedením tradičního afrického tance.

African ER (Africká Pohotovost) – každoročně zažívá skupina dobrovolníků nejdojemnější dva týdny. Tráví je na palubě moderní nemocniční lodi kotvící v Sieře Leoně. Loď Anastasis, jejímž vlastníkem jsou USA, cestuje po celém světě a přiváží zdarma lékařskou pomoc těm, kteří ji potřebují. Britští lékaři, inženýři a lodníci v době svých dovolených řídí tamější operační sál. Dokument je sleduje, jak zvládají nejnáročnějších čtrnáct dnů své kariéry. Seznamuje nás s africkými muži, ženami a dětmi, kteří dlouhou dobu marně hledali pomoc.

Ground Force (Pozemní síla) – simulcast živě – tento lifestylový pořad o zahradničení zachycuje speciálně připravenou epizodu, ve které štáb spojí své síly s jedním z nejlepších britských ekocenter – Eden Project, aby zrealizoval jeden ze svých největších projektů – postavení „Zahrady Afriky.“

Booty Queen (Prohrávající královny) – V návaznosti na týdny módy v Kapském Městě a Johannesburgu pořad Booty Queens sleduje osudy 4 žen – bývalé Miss Jižní Afrika, těhotné modelky, Miss Boubelka Jižní Afriky a mezinárodně uznávané modelky. Pokouší se zjistit, co v nové Jižní Africe znamená pojem krása. Tradičně byla za znak prosperity považována tloušťka. Ale nyní je požitkářství z módy a naopak módní je hubenost. Zdá se, že každá dívka chce být modelkou, ale některá děvčata začínají trpět poruchami příjmu potravy jenom proto, aby zhubla. Ve filmu se objevují známé tváře a také ti, kdo stojí v zákulisí kosmetického průmyslu.

Kompletní informace o pořadech a programu Oslav Afriky na BBC Prime budou oznámeny v polovině května.


O BBC PRIME

BBC Prime vysílá více než 21 miliónům příjemců po celé Evropě, Středním Východě, Asii a Africe, ať už kabelem či satelitem. Tento hlavní britský kabelový kanál ukazuje to nejlepší z oceněných dramatických, komediálních a dokumentárních pořadů, talk show, filmů a lifestylových seriálů BBC. Každoročně se vysílá přes 2500 hodin nových pořadů, včetně Top of the Pops, EastEnders, The Weakest Link a BBC Learning (unikátní noční vzdělávací služba BBC). Titulky jsou k dispozici v angličtině, maďarštině, češtině, polštině, hebrejštině, rumunštině, italštině, dánštině, švédštině, norštině, thajštině a tradiční čínštině.


AFRICA 05

Více informací o oslavách Africa 05 získáte na adrese: www.bbc.co.uk/bbcafrica/africa05.


Mark Macdonald, Senior Press & Publicity Officer, International Communications, BBC Worldwide
Martin Maruniak, Senior Consultant, GCI Praha, spol. s r. o., 26.4.2005



Pokud vás zajímá, jaký je program BBC Prime na celý měsíc, tak si jej můžete stáhnout v sekci TV download. Najdete tam dále program AXN, HBO a HBO2 i TV Romantica, a zejména pány jistě potěší programy stanic Private Gold a Private Blue, které zřejmě nikde jinde v takové podobě neseženete. Dále jsme rozšířili naši nabídku o programové přehledy česky dabovaných kanálů Animal Planet, Discovery Channel, Club, Reality TV a Spektrum, amerických CNN, Cartoon, TCM, MTV, VH1 a Travel Channel, slovenské zpravodajské TA3 a týdenních podrobných programů kanálů Galaxie-sport, Eurosport, Eurosport 2, Hallmark, TV Praha, TV Prima a TV Hradec Králové.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.04.2005 • BBC Prime: zahrada pro festival Africa ‘05
28.04.2005 • Kanály společnosti Viasat přístupné i v České republice a na Slovensku [ 6 ]
27.04.2005 • TV 24cz zvažuje žalobu na Českou televizi [ 5 ]
27.04.2005 • Rozvoj satelitních služeb DTH ve střední a východní Evropě
26.04.2005 • Nalaďte si: Wine TV
26.04.2005 • Skandinávská společnost Viasat bude od června vysílat dva dokumentární, placené pořady v češtině [ 3 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist