Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 01:36:18   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

BBC Prime: zahrada pro festival Africa ‘05

  Autor: PR Press BBC Prime , e-mail: martin.maruniak@gci.cz Přidané: 30.04.2005



Po osmi nádherných a plodných letech se tým GROUND FORCE (Pozemních sil) rozhodl stáhnout se ústraní na svůj zasloužený odpočinek. Nicméně příznivci tohoto pořadu BBC nebudou zklamaní, protože tým plánuje hodinový medailónek na oslavu konce jedné éry.

Jejich poslední úkol představuje jednu z největších a nejnáročnějších výzev tohoto pořadu; za pouhé tři dny náš tým přemění trávník u Britského muzea na exotickou zahradu pro Afriku. Tímto projektem oslavíme konec seriálu, africkou sezónu BBC a výstavu Africké léto v muzeu.

Zahrada bude symbolizovat cestu napříč Afrikou, kde hlavní trasa bude tvořena ze železničních pražců z tvrdého dřeva, připomínajících cestu vlakem přes celý kontinent.

Výsadba rostlin zavede návštěvníky nejprve do pouštní oblasti v severní Africe, přes bohaté tropické pralesy až to mírných oblastí jižní Afriky, odkud pochází mnoho našich oblíbených rostlin.

Ve středu zahrady obohatí celou podívanou zvuk a pohyb dramatického vodního sousoší vytvořeného světově známým sochařem Sokari Douglas Campem.

Toto úžasné sousoší bude vytvořeno z pozinkované oceli a bude obsahovat pět osmistopých postav nigerských žen ve chvějících se barvách.

Zahrada nabídne pohled na řadu zajímavých a rozmanitých rostlin, které budou zastupovat různé klimatické oblasti kontinentu. Rostliny budou během léta udržovat dobrovolníci z projektu BBC Neighbourhood Gardener. V zahradě bude také vystavena okázalá socha stromu Baobab věnovaná projektem Eden Project a Kirstenbosch Botanic Gardens.

V harmonii s pečlivě vybranými rostlinami a terénními úpravami se představí kolekce vzrušujících soch od řady afrických umělců, kteří budou vystavovat svá díla po celé zahradě.

Příznivci pořadu GROUND FORCE budou mít možnost stát se svědky všech událostí v zákulisí, až v tomto roce GROUND FORCE přemění Zahradu pro festival Africa ’05 během africké sezóny BBC.

Diváci si budou moci prohlédnout zahradu v květnu při jejím otevření veřejnosti (zdarma) v Britském muzeu.


AFRICA 05

Africa 05 je festival velkých kulturních událostí, který se koná v Londýně na oslavu současné a minulé kultury kontinentu a diaspory. Hlavními partnery festivalu Africa 05 jsou Arts Council England, British Museum a South Bank Centre ve spolupráci s BBC.

Více informací o oslavách Africa 05 získáte na adrese: www.bbc.co.uk/bbcafrica/africa05.


O BBC PRIME

BBC Prime vysílá více než 21 miliónům příjemců po celé Evropě, Středním Východě, Asii a Africe, ať už kabelem či satelitem. Tento hlavní britský kabelový kanál ukazuje to nejlepší z oceněných dramatických, komediálních a dokumentárních pořadů, talk show, filmů a lifestylových seriálů BBC. Každoročně se vysílá přes 2500 hodin nových pořadů, včetně Top of the Pops, EastEnders, The Weakest Link a BBC Learning (unikátní noční vzdělávací služba BBC). Titulky jsou k dispozici v angličtině, maďarštině, češtině, polštině, hebrejštině, rumunštině, italštině, dánštině, švédštině, norštině, thajštině a tradiční čínštině.


Mark Macdonald, Senior Press & Publicity Officer, International Communications, BBC Worldwide
Martin Maruniak, Senior Consultant, GCI Praha, spol. s r. o., 30.4.2005



Pokud vás zajímá, jaký je program BBC Prime na celý měsíc, tak si jej můžete stáhnout v sekci TV download. Najdete tam dále program AXN, HBO a HBO2 i TV Romantica, a zejména pány jistě potěší programy stanic Private Gold a Private Blue, které zřejmě nikde jinde v takové podobě neseženete. Dále jsme rozšířili naši nabídku o programové přehledy česky dabovaných kanálů Animal Planet, Discovery Channel, Club, Reality TV a Spektrum, amerických CNN, Cartoon, TCM, MTV, VH1 a Travel Channel, slovenské zpravodajské TA3 a týdenních podrobných programů kanálů Galaxie-sport, Eurosport, Eurosport 2, Hallmark, TV Praha, TV Prima a TV Hradec Králové.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
29.04.2005 • Od veletrhu IFA digitální rozhlasový paket ARD
28.04.2005 • Kanály společnosti Viasat přístupné i v České republice a na Slovensku [ 6 ]
28.04.2005 • Zvláštní svazek družice Astra pro Holandsko?
27.04.2005 • TV 24cz zvažuje žalobu na Českou televizi [ 5 ]
27.04.2005 • Rozvoj satelitních služeb DTH ve střední a východní Evropě
27.04.2005 • Afrika ožívá na BBC Prime!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist