TV 24cz zvažuje žalobu na Českou televizi
Autor: PR Press 24cz , e-mail: info@24cz-tv.cz Přidané: 27.04.2005

Kabelová a satelitní televize 24cz v současné době zvažuje právní kroky proti České televizi a jejímu nově vznikajícímu zpravodajskému kanálu ČT24. Důvodem je vizuální podobnost grafiky a shodný název pořadu STUDIO 24.


„Cítíme se poškozeni, protože možnost záměny a mylné identifikace obou televizí je jednoznačná, přestože si uvědomujeme různé zaměření těchto televizních kanálů. ČT tímto záměrem vstupuje na kabelový a satelitní trh, navíc se značkou a image, která se zdá být naší věrnou kopií. Společnost Region Media, která je provozovatelem parlamentní televize 24cz, se opakovaně snažila na tuto skutečnost upozornit vedení ČT. Do dnešního dne jsme však neobdrželi žádnou reakci“, vysvětluje vedoucí tiskového oddělení Lenka Novotná.

Možnost záměny obou televizí díky podobné grafice, téměř stejnému názvu televize a shodnému pořadu a dále způsob, s jakým chce Česká televize na segment trhu vstoupit, vedla 24cz ke konzultacím s jejími právními zástupci a k podniknutí příslušných kroků.

TV 24cz podala dne 12. dubna 2005 na Úřadu průmyslového vlastnictví přihlášku k ochranné známce názvu televizního diskusního pořadu STUDIO 24. První diskusní pořad STUDIO 24 mohli diváci shlédnout 9. března 2005 na TV 24cz.

TV 24cz zahájila vysílání 17. listopadu loňského roku a vyplnila tak svým zaměřením existující mezeru na českém televizním trhu.


PR Press TV 24cz, Lenka Novotná, 27.4.2005

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/1414/tv-24cz-zvazuje-zalobu-na-ceskou-televizi/