Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 18:09:21   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Československé filmy se vracejí na televizní obrazovky prostřednictvím filmového kanálu CS Film

  Autor: PR Press ČFS, redakce satCentrum , e-mail: Leos_Pohl@iol.cz Přidané: 02.05.2005


Zítra, v úterý 3. května ve 20 hodin zahajuje vysílání nový český televizní program CS Film. Diváci kabelové televize Karneval Media budou moci jeho prostřednictvím zpočátku zhlédnout šest celovečerních filmů denně, a to v době od 12 hodin do půlnoci. „CS Film bude vysílat výhradně filmy z české a slovenské produkce. Diváci Karnevalu jej najdou v programové nabídce KOMPLET,“ řekl Dušan Jelínek, obchodní a marketingový ředitel Karneval Media.

„Tento jedinečný TV program vychází z vysoké obliby českých a slovenských filmů. Jeho cílem je rovněž zvýšit zájem o programovou nabídku kabelové televize. CS Film chystá pro diváky řadu novinek a tematicky zaměřených filmových bloků. Diváci se mohou například těšit na pondělky se slovenskou filmovou tvorbou, páteční program bude laděn v komediálním duchu a soboty budou vyhrazeny pro česko-slovenské krimi filmy. CS Film zahájí vysílání bláznivou českou komedií Choking Hazard s Jaroslavem Duškem v hlavní roli,“ řekl Leoš Pohl, spolumajitel Československé filmové společnosti, která je provozovatelem televizního programu CS Film.

V prvních týdnech vysílání se diváci mohou těšit na filmy Vekslák, Farářův konec, Polnočná omša, Kdo chce zabít Jessii, Jonáš a Melicharová I/II, Pěsti ve tmě, Jerguš Lapin, Kočár do Vídně, Ocelové město, Osvobození Prahy, Panelstory, Pražská pětka a řadu dalších.

„V těchto dnech úspěšně ukončujeme jednání s českým Národním filmovým archívem a Slovenskou televizí, abychom mohli pro diváky nabídku titulů ještě více zpestřit,“ dodal Leoš Pohl.
Kromě kvalitní televizní zábavy je cílem programu CS Film také postupně napomáhat zrodu nových filmových a televizních projektů a to nejen v profesionální a školní, ale i amatérské tvorbě.

„Karneval proto všemožně podporuje projekt CS Film a sám začal s realizací kampaně na podporu tohoto ojedinělého kanálu. Na více než 200 místech po celé České republice se objevily promo plakáty a podpora bude pokračovat také v rádiu a informačních kanálech Karnevalu,“ uzavřel Dušan Jelínek, obchodní a marketingový ředitel Karneval Media.

PR Press CS Film, Leoš Pohl, 2.5.2005


Doplnění redakce satCentrum:

V současné době CS Film každý den volně testuje v odpoledních hodinách na satelitu Eurobird 1 (umístěném na pozici 28,5 st. východně) v paketu Czechlink, na tr. F3S, frq. 12,607 H, SR 27500, FEC 3/4, SID 1, PIDy 160/80. CS Film bude placeným (basic TV) filmovým kanálem českých a slovenských filmů, které budou zpočátku vysílány každý den od 12.00 do 24.00 hodin. Program je určen pro sítě kabelové a satelitní televize v České a Slovenské republice a později i individuálním divákům, pro které bude distribuován prostřednictvím satelitní platformy Czech Link na družici Eurobird 1. Zamezení neoprávněného přístupu bude zajišťováno prostřednictvím kódovacího systému CryptoWorks. Oprávnění bude, podobně jako v případě Galaxie sport, aktivováno předplatitelům na jejich Czechlink karty (ve spolupráci se společností Trade & Technology). Roční předplatné kanálu CS Film by mělo podle slov spolumajitele CS Filmu, Leoše Pohla činit 1000 Kč.

Jako první bude CS Film nabízet kabelový operátor Karneval Média. Pokud se týká společnosti UPC, ta zatím v prvních dnech program do svých sítí ani do satelitní platformy UPC Direct nezařadí, což však neznamená, že by se to v budoucnu nemohlo změnit. Po prvních zkušebních dvou měsících, kdy bude vysílání určeno pouze pro kabelové providery se uvažuje s abonencí i pro individuální satelitní diváky. O zahájení abonence vás budeme včas na našem serveru informovat.

Ještě malá perlička na závěr: Prémiový úvodní film při zahájení vysílání CS Filmu - Choking Hazard - je v těchto dnech také prodáván jako příloha časopisu Stereo & Video. Zde je ale nabízen ve formátu WMV HD, tedy ve vysokém rozlišení Windows Media Video High Definition 1280x720 se zvukem 5.1 DTS. Můžeme tedy v úterý porovnat vysílanou kvalitu ze satelitu s tímto distribučním DVDčkem.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 3   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
03.05.2005 • Satelity HOT BIRD™ a EUROBIRD™1 pokrývají 119,4 miliónů domácností v Evropě, na Středním východě a v severní Africe
02.05.2005 • Česká televize zahajuje experimentální digitální vysílání [ 3 ]
02.05.2005 • Dnes začíná vysílat ČT24 - aktualizováno [ 5 ]
30.04.2005 • BBC Prime: zahrada pro festival Africa ‘05
29.04.2005 • Od veletrhu IFA digitální rozhlasový paket ARD
28.04.2005 • Kanály společnosti Viasat přístupné i v České republice a na Slovensku [ 6 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  No to logo ale bije do očí! ... 

02.05.2005 19:17 • Fakt
No to logo ale bije do očí!
 
 
  moznost prijmu aj na Slovensko 

02.05.2005 14:37 • Miro
Chcem sa opytat ludi okolo tejto stanice, či jednajú aj s kablovými operátormi na Slovensku
 
 
  Ale stale jsme se nedozvedeli, ... 

02.05.2005 13:23 • Pavlos
Ale stale jsme se nedozvedeli, jak to bude pri startu vysilani pro majitele karet CzechLink!
 
 
Celkový počet komentářů: 3 / zobrazují se: 1 ... 3

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist