Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 14:52:52   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Dnes začíná vysílat CS Film - aktualizováno

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 03.05.2005


Dnes večer začne vysílat v kabelových sítích nový program – CS Film. Licence k vysílání byla Radou pro rozhlasové a televizní vysílání udělena Československé filmové společnosti s.r.o.. CS Film bude placeným (basic TV) filmovým kanálem českých a slovenských filmů, které budou zpočátku vysílány každý den od 12.00 do 24.00 hodin. Program je určen pro sítě kabelové a satelitní televize v České a Slovenské republice a později i individuálním divákům.

Jako distribuční zdroj signálu se používá vysílání na satelitu Eurobird 1 (umístěném na pozici 28,5 st. východně) v paketu Czechlink. Individuální satelitní diváci zatím mohli od 29.4. sledovat jeho zkušební vysílání na tr. F3S, frq. 12,607 H, SR 27500, FEC 3/4, SID 1, PIDy 160/80. Dnes dopoledne byl signál zakódován do systému CryptoWorks. A tak nebude individuálním satelitním divákům dostupná ani odpolední testovací smyčka a samozřejmě ani večerní český film Choking Hazard, kterým od 20.00 hod odstartuje CS Film své pravidelné vysílání. Protože se na nás obracíte s dotazy, jak to bude s individuální abonencí, zjišťovali jsme pro vás poslední informace.

Vysílání od dnešního dne je určeno pro kabelové sítě, se kterými společnost již postupně uzavírá smlouvy. Jako první je kabelový operátor Karneval Média. Společnosti UPC zatím v prvních dnech tento program ve svých sítí ani v satelitní platformě UPC Direct mít nebude, ale nebrání se případnému pozdějšímu zařazení do nabídky.

CS Film rozjíždí v těchto dnech větší mediální a reklamní kampaně, a po prvních zkušebních jednom či dvou měsících, kdy bude vysílání určeno pouze pro kabelové providery se uvažuje i se zahájením abonence pro individuální satelitní diváky. Dokonce, podle posledních informací, by se tento termín mohl zkrátit a první zájemci o předplatné by mohli být uspokojeni už na přelomu května a června či v průběhu června.

Jak už jsme uvedli, je CS Film šířený v paketu Czechlink v kódu CryptoWorks a oprávnění k jeho individuálnímu příjmu tedy bude, podobně jako v případě Galaxie sport, aktivováno předplatitelům na jejich Czechlink karty (ve spolupráci se společností Trade & Technology). Protože CS Film bude spolu s T&T připravovat v červnu vylepšené kódové zabezpečení přístupových karet, nebudou se od začátku pro CS Film aktivovat starší karty Czechlink.

Aktualizováno: Jak jsme se dodatečně dozvěděli od spolumajitele, pana Leoše Pohla, nebudou aktivované starší čistě bílé karty a karty s černým potiskem se Zeměkoulí. Karty s nápisem Trade & Technology s šipkou v barvách trikolóry (od BIOSu II) se již budou moci abonovat. Toto opatření má eliminovat neoprávněné sledování (nejen) tohoto programu bez řádné abonence.

Výše ročního poplatku nebude nijak vysoká, měla by činit 1000 Kč. Pokud se jedná o diváky na Slovensku, neměl by to být, podobně jako u programu Galaxie sport, zvláštní problém.

Na příští týden chystáme návštěvu pražského odbavovacího pracoviště, informace spolu s fotografiemi přineseme na našem webu. Po počátečních testech se sníženým bit ratem přistoupili technici k některým úpravám a také ke snížení rozlišení, tak aby došlo v kabelových sítích k zlepšení obrazu, uvidíme, jak se to projeví při příjmu ze satelitu.

„Cílem TV programu CS Film je přinést divákům kvalitní zábavu, o kterou dlouhodobě jeví velký zájem, posilovat národní sebevědomí a česko-slovenskou vzájemnost a v neposlední řadě napomáhat postupně zrodu i nových filmových a televizních projektů, a to nejen v profesionální a školní, ale i amatérské tvorbě“ – taková byla slova spolumajitele, pana Leoše Pohla bezprostředně po udělení licence pro CS Film, a tak za redakci satCentrum přejeme novému domácímu kanálu úspěšný start a hodně spokojených diváků.


Aktualizováno 3.5.2005 v 20:30 hod:

Několik desítek vteřin před osmou večerní naskočila modrá obrazovka s textem: "Sledujete vysílání nového Televizního kanálu českých a slovenských filmů CS FILM" a hned poté naběhl bez dalších upoutávek první večerní film - Choking Hazard. Nahráli jsme si úvodních deset minut pomocí software TuxVision z Dreamboxu do počítače, soubor v MPEG2 byl velký 205 MB. Pokud sledujeme hodnoty rozlišení a bit rate v uvedeném programu, hlásí nám formát 528x576 a hodnoty pro video oscilují okolo 2360 - 2380 kBit/s, zvuk je pouze 96 kBit/s. Subjektivně je právě vysílaný širokoúhlý (opravdu 16:9? - na širokoúhlém displeji byl více protažený do výšky) obraz na širokoúhlém LCD monitoru i na "klasické" obrazovce o uhlopříčce 72 cm na dobré úrovni, nekostečkuje a nemá zubaté přechody, samozřejmě větší rozlišení i datový tok pro video i audio by filmovému kanálu rozhodně prospělo. O zvuku v dolby digital ani nemluvě, i české a slovenské filmy jsou už dnes distribuované v tomto ve světě standardním formátu. Doufáme, že se postupně s růstem počtu abonentů bude také zvyšovat vysílaná kvalita.

Přesto tyto výhrady bereme start nového domácího kanálu jako dobrý počin a těšíme se na řadu filmů, které už z různých důvodů jinde neuvidíme. A spolu s vámi budeme "tlačit" na co nejrychlejší zahájení abonence i pro individuální satelitní diváky. Ještě jedno doplnění: dnes jsme začátek vysílání v redakci sledovali na dočasnou abonenci naší czechlinkové karty, kterou jsme získali díky ochotě providera.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 29   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
04.05.2005 • ASTRA dosiahla 102 milónové celkové pokrytie
03.05.2005 • Satelity HOT BIRD™ a EUROBIRD™1 pokrývají 119,4 miliónů domácností v Evropě, na Středním východě a v severní Africe
02.05.2005 • Československé filmy se vracejí na televizní obrazovky prostřednictvím filmového kanálu CS Film [ 3 ]
02.05.2005 • Česká televize zahajuje experimentální digitální vysílání [ 3 ]
02.05.2005 • Dnes začíná vysílat ČT24 - aktualizováno [ 5 ]
30.04.2005 • BBC Prime: zahrada pro festival Africa ‘05

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 2

  wolf: no to doufam nemyslis va ... 

09.05.2005 09:39 • duchman_zl
wolf: no to doufam nemyslis vazne! uz nekolik let se tady resi problemy pri zakodovani signalu na CT1 a ty bys to jeste pojistil tim ze zacnes kodovat uprostred filmu! tak touhle cestou NE!!
 
 
  Tady se zase melou nesmysly. ... 

05.05.2005 19:23 • Pavlos
Tady se zase melou nesmysly.
Vsechno nebude tak jednoduche jak se zda na prvni pohled.
Tady nejde o to jestli se bude nekdo v Bulharsku, nebo Italii divat na CS Film, ale jde o pozadavky majitele filmovych prav, ten nabizi a prodava za urcite ceny a podminky. Volne vysilani = drazssi cena, kodovane = nizssi cena. Takhle by premyslel kazdy majitel prav. Je treba se vzit do opacne situace a ne jen do divaka, ktery sedi v kresle a chce koukat na vsechno ve spickove kvalite a zadarmo!
Musite si uvedomit, ze majitel stanice vlozil nemale investice a jiste bude postupem casu chtit kvalitu obrazu a zvuku zlepsit. Vsechno je jen o penezich! Volne vysilani pro majitele karet CzechLink bylo u Galaxie Sport jiz 2 x ale ne hned pri prvnim spusteni startu vysilani. Budme radi, ze se tato stanice ukazala na satelitu a nechte ji alespon nejaky ten mesic vydechnout.
Co se tyce karet Czechlink ze zemekouli je treba se opet vzit do majitele stanice, ktery chce zaranit nelegalnimu prijmu stanice. Je treba spise nadavat T and T, ale ani oni za to asi nemohou. Myslim, ze vlozit 2 222 Kc za novou kartu CzechLink, ktera vydrzi roky, neni zas az tak prehnana!
Proc vsechno akorat kritizovat a hanit! To je si takovy Cesky sport.
 
 
  Zdá se mi, že vysílají úplně s ... 

05.05.2005 18:05 • FerdaCZ
Zdá se mi, že vysílají úplně stejný program jak včera (?)
 
 
  Pocuvaj Andy, 

05.05.2005 14:29 • Bandy
nie ze by si nemal pravdu, ale chodil si aj do skoly? Takato katastrofalna gramatika robi Slovakom len hanbu. Ak nieco napises, tak to pred odoslanim daj opravit detom alebo susedovi, dobre?

 
 
  KODOVANI CS FILM 

05.05.2005 10:12 • WOLF
...a ještě k tzv. autorským právům. Mohli by to třeba řešit tím, že pustěj třebas 10min. každýho filmu nekodovaně (jako to dělá turecká pay-tv CINE5). Clověk by za tu dobu mohl vidět jaká kvalita se vysílá a podle toho paxe rozhodnout. (nemluvě o tom, že spousta pay-tv dává občasné velkorysé free dny (ZEE TV, PINK TV...apod)
 
 
  Bitrate 

04.05.2005 22:11 • Honza
Na český filmy nejsem moc zvědavej, spíš mě vadí, že plácání dalších programů do paketu Czechlink nejspíš snižuje bitrate CT1 a CT2. A nedávno tam jelo i zkušební vysílání 16:9... Napište mi někdo jaká je nyní situace a bitraty, sat bohužel momentálně nepřijmám., ale doufám že brzo budu. Snad mezitím neskončí jediná možnost jak mít kvalitně CT1a CT2. Bohužel parodie jménem DVB-T mě moc neoslovuje, nechápu jak se na to někdo může koukat.
 
 
  I z pohledu autorských práv to ... 

04.05.2005 17:38 • Jirka N.
I z pohledu autorských práv to šlo řešit např. tak, že by se to vysílalo volně alespoň pro majitele Czechlink karet - min. do té doby než si to tito budou moci oficiálně předplatit.
Ale asi jde opravdu o to raději toho moc neukázat a nalákat tak alespoň na první rok nějaké ty pitomce.
 
 
  No ale včerejší Choking Hazard ... 

04.05.2005 11:13 • Jan
No ale včerejší Choking Hazard asi určitě nebyl mono, ale stereo. A na DVD zdarma jako příloha časopisu byl v českém Dolby Digital 5.1 a DTS. A na to těch 96k nestačí :-)
 
 
  pokud je zvuk mono,je 96kbit p ... 

04.05.2005 10:54 • duchman_zl
pokud je zvuk mono,je 96kbit plne dostacujici
 
 
  LOGO 

04.05.2005 10:48 • WOLF
...a logo - no víc v levo by skutečně neuškodilo (a technicky lze vyřešit do minuty. Stačí v editoru posunout). Jinak dles již existuje transparentní technologie. Proč jí nevyužít???? logo bude stejně a divák bude spokojený, že ho neruší (hlavně při tmavých scénách to musí svítit jako prase :-)).
Dále - doufám, že se budou chovat jako PAY-TV, tz. začátky filmů na minutu přesně. Nerad bych v placený TV viděl reklamy a podobný zhýřelosti.... to bych se pak jednině nas.... :-(
 
 
  CS film 

04.05.2005 10:42 • WOLF
anonym: plně souhlasím!!!! mnoho jiných PAY-TV své zkušební tesrovací vysílání dají alespon týden FREE, aby si případní zájemci mohli ověřit a vyzkoušet, zda kvalita+nabídka se vyplatí dát investice za "koukání". Takhle to vypadá, že něco vyjede,ale pozor!!!musí se to hned zakodovat,aby potencionální zájemci nepoznali případný nedostatky a ty pak viděli až,když si kartičku koupí. Zase je vidět ta naše povaha..... to už takový albánci a jiní vyspělejší země při startu nového programu dají pár dní TEST bez kodu, proč by to nemohlo být i u nás???? a argumenty AUTORSKE PRAVA neobstojí. Už vidím, jak němec, rumun, madar čumákuje na CS Film,když tomu nerozumí ani slovo....
LubošII: já doufám, že nakonec dostanou rozum a pujdou ve šlépějích rozumných Pay-tv (Cyfra+, Viasat, NTV+...apod) a budou karty vyměnovat BEZPLATNE za novější. Taky by mě naštvalo,kdybych musel kvuli jednomu programu kupovat znovu SILNE PREDRAZENOU kartu na CzechLink.
All: nízká kvalita při startu - to lze pochopit a taky doufám,že pokud bude dost zájemců o program,kvalita by se měla (za loajálnost) výrazně časem zlepšit. To se pozná třeba po pul roce vysílání. Zvuk 96Kbps není opravdu nic moc....(asi jako zvuk na rádiu v SV.DV,KV) a o stereu - asi zatím zdát...
 
 
  nech si ho nechajú, nebudem pr ... 

04.05.2005 09:49 • anonym
nech si ho nechajú, nebudem predplacať si nečo čo nepoznám! aspoň týždňove Free vysielanie tam mohli dať, aby som vedel čo je to zač a nie čo prezentuju! nebudem kupovať mačku vo vreci
 
 
  Kvalita obrazu 

04.05.2005 09:27 • táhlovej
Vámi naměřené hodnoty rozlišení jsou naprosto stejné jako při zkušebním vysílání,čili jednoznačně jste mne utvrdili v mém úmyslu tento program si nepředplatit.Takovou "kvalitu" obrazu bych se styděl prodávat(CS Film si může podat ruce nejen s 24CZ ,ale i s TV NOVA).To Vám asi inzerent(rozuměj CSFilm) za většinu našich reakcí moc nepoděkuje.
 
 
  T+T 

04.05.2005 07:06 • Luboš II
Mám ještě starou kartu Czechlink. Že ji nebudu moci aktivovat a budu muset zakoupit novou (od stejné společnosti) a ne ji vyměnit. To považuji za, řekněme diplomaticky, nehorázné.
 
 
  CZECHLINK 

03.05.2005 21:02 • NF22
Mňa by zaujímalo prečo si nemôžem aktivovať CZECHLINK na Slovensku. Ja by som tie koncesionárske poplatky rád zaplatil , trebárs aj rok do predu. Je to celé postavené na hlavu, keď si nemôžem kúpiť to čo chcem. Uvažujem o kúpe sat prijímača s dekodérom cryptoworks a takto som odkázaný len na pokútnych predajcov ktorý mi tú kartu dodajú už aktivovanú. Česká televízia takto stráca zbytočne peniaze. Vo svojom okolí poznám mnoho ľudí ktorý to majú aktivované na čierno.
 
 
  Je mi z toho smutno ... 

03.05.2005 19:48 • Rejpal
Čtu tady o snižování kvality. Chtěl bych jen pro doplnění připsat, že naše televizní norma
má plný formát 768x576, na co už asi většina z vás zapomněla - nikoli 720, 704, 540 atd.
V dnešní době, kdy rychlost procesorů dosahuje astronomických hodnot, technologie
jsou vyvinuté, je tu problém, že země ve kterých se nejvíce vyvíjí videotechnika, jako je
Japonsko nebo USA mají původní TV systém NTSC s 525 televizními řádky a tak se i nám
snaží tito výrobci vnutit, že naše televizní norma má na obrazovce pod sebou jenom 480
viditelných vodorovných řádků a z toho pak vyplývá, že ani ve svislém směru nemusí být
bodů na řádku 768, ale stačí jenom 640, nebo už dokonce 540 ? A někomu snad třeba i stačí.
Podobné je to například i u DVD přehrávačů, které také vycházejí z NTSC. Při tom třeba
v Německu (které má televizní rozlišení stejné jako u nás) byla firma, která u digitálního
videa dodržela plný formát, ale jenom u karet pro digitalizaci videa do PC a po té co ji koupili
Američané DOWNGRADEOVALA svoji technologii na jejich čipy a formát opět převzatý
z NTSC. Proto si myslím, že je důležité dívat se na technické parametry toho, co kupujeme
a já například bojkotuju výrobky a všechno digitální, co mrví naši televizní normu.
Všechno to vytváří dojem že se jedná o obchodní tah, ve kterém nám prodejci chtějí vnutit
že náš televizní obraz je mizerný a jako alternativu nám začínají nabízet drahou televizi
s vysokým rozlišením. Je jen na vás, jestli tomuto trendu podlehnete.
Je jenom škoda, že nás není více, kteří bychom si například nekoupili DVD, které nepodporuje
plně naší normu a má nahoře i dole u obrazu černý pruh, vždtyť by i širokoúhlý obraz mohl
mít plný počet TV řádků a být kvalitnější. Stačilo by jenom u plného formátu PALu změnit na
obrazovce poměr stran. Ale když si koupíte i tzv. pouťovky, proč by se výrobci o něco lepšího
snažili? Co se týká filmového satelitního programu - za chvíli asi už nebudeme mít filmy
širokoúhlé ale úzkoúhlé. Ve kterém století, že to vlastně žijeme?
R.

 
 
  Cena 

03.05.2005 19:31 • Vladimir69
Cena nebude vysoka, 1000 korun za rok. A to neni moc? To si mysli, ze jsem ochoten dat 100,- mesicne za ceke filmy? To si radeji 2-3x mesicne zajdu do pujcovny. Jeste jednou - 1 000 za jeden program, mit jich 40 tak budu platit 40 000???? no kde zijete vy blbecci z Prahy?
 
 
  CS film kódování 

03.05.2005 19:02 • JirkaA
Docela by mne zajímalo kolik lidí by si to objednalo a nemůže, protože má karty na které se to nebude aktivovat. Jak jsem se přesvědčil, je zatím opět UPC a Trade a Technology. Novou kartu si určitě kvůli tomu kupovat nebudu a pokud jí nebudou chtít měnit za nové zdarma, tak ať si to strčí do p......
 
 
  Logo 

03.05.2005 18:54 • atakdále
To logo dejte doprestřed a bude to OK.
 
 
  Logo 

03.05.2005 17:07 • Dxmichael
Tak sem psal o logu CT24 a ted o CS Film... Je pekny, ale je uplne SPATNE umisteno. Panove technici z CSfilm, posunte logo bud vic nahoru, aby bylo pekne v rozku ( 4:3 ), nebo ho posunte vic dolu at je "v" 16:9... Kdyz uz ste filmovy kanal, tak by to s tim 16:9 nebylo spatny... !!! Stavajici umisteni se mi nelibi. A vubec celkove je nepochopitelne, proc televizni stanice nezvladnou vlozit logo pri sirokouhlem filmu do obrazu ( posunout jej o par radku niz ) !!
 
 
Celkový počet komentářů: 29 / zobrazují se: 1 ... 20

|<«12»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist