Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 27.04.2024 - 09:55:54   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Dnes začíná vysílat CS Film - aktualizováno

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 03.05.2005


Dnes večer začne vysílat v kabelových sítích nový program – CS Film. Licence k vysílání byla Radou pro rozhlasové a televizní vysílání udělena Československé filmové společnosti s.r.o.. CS Film bude placeným (basic TV) filmovým kanálem českých a slovenských filmů, které budou zpočátku vysílány každý den od 12.00 do 24.00 hodin. Program je určen pro sítě kabelové a satelitní televize v České a Slovenské republice a později i individuálním divákům.

Jako distribuční zdroj signálu se používá vysílání na satelitu Eurobird 1 (umístěném na pozici 28,5 st. východně) v paketu Czechlink. Individuální satelitní diváci zatím mohli od 29.4. sledovat jeho zkušební vysílání na tr. F3S, frq. 12,607 H, SR 27500, FEC 3/4, SID 1, PIDy 160/80. Dnes dopoledne byl signál zakódován do systému CryptoWorks. A tak nebude individuálním satelitním divákům dostupná ani odpolední testovací smyčka a samozřejmě ani večerní český film Choking Hazard, kterým od 20.00 hod odstartuje CS Film své pravidelné vysílání. Protože se na nás obracíte s dotazy, jak to bude s individuální abonencí, zjišťovali jsme pro vás poslední informace.

Vysílání od dnešního dne je určeno pro kabelové sítě, se kterými společnost již postupně uzavírá smlouvy. Jako první je kabelový operátor Karneval Média. Společnosti UPC zatím v prvních dnech tento program ve svých sítí ani v satelitní platformě UPC Direct mít nebude, ale nebrání se případnému pozdějšímu zařazení do nabídky.

CS Film rozjíždí v těchto dnech větší mediální a reklamní kampaně, a po prvních zkušebních jednom či dvou měsících, kdy bude vysílání určeno pouze pro kabelové providery se uvažuje i se zahájením abonence pro individuální satelitní diváky. Dokonce, podle posledních informací, by se tento termín mohl zkrátit a první zájemci o předplatné by mohli být uspokojeni už na přelomu května a června či v průběhu června.

Jak už jsme uvedli, je CS Film šířený v paketu Czechlink v kódu CryptoWorks a oprávnění k jeho individuálnímu příjmu tedy bude, podobně jako v případě Galaxie sport, aktivováno předplatitelům na jejich Czechlink karty (ve spolupráci se společností Trade & Technology). Protože CS Film bude spolu s T&T připravovat v červnu vylepšené kódové zabezpečení přístupových karet, nebudou se od začátku pro CS Film aktivovat starší karty Czechlink.

Aktualizováno: Jak jsme se dodatečně dozvěděli od spolumajitele, pana Leoše Pohla, nebudou aktivované starší čistě bílé karty a karty s černým potiskem se Zeměkoulí. Karty s nápisem Trade & Technology s šipkou v barvách trikolóry (od BIOSu II) se již budou moci abonovat. Toto opatření má eliminovat neoprávněné sledování (nejen) tohoto programu bez řádné abonence.

Výše ročního poplatku nebude nijak vysoká, měla by činit 1000 Kč. Pokud se jedná o diváky na Slovensku, neměl by to být, podobně jako u programu Galaxie sport, zvláštní problém.

Na příští týden chystáme návštěvu pražského odbavovacího pracoviště, informace spolu s fotografiemi přineseme na našem webu. Po počátečních testech se sníženým bit ratem přistoupili technici k některým úpravám a také ke snížení rozlišení, tak aby došlo v kabelových sítích k zlepšení obrazu, uvidíme, jak se to projeví při příjmu ze satelitu.

„Cílem TV programu CS Film je přinést divákům kvalitní zábavu, o kterou dlouhodobě jeví velký zájem, posilovat národní sebevědomí a česko-slovenskou vzájemnost a v neposlední řadě napomáhat postupně zrodu i nových filmových a televizních projektů, a to nejen v profesionální a školní, ale i amatérské tvorbě“ – taková byla slova spolumajitele, pana Leoše Pohla bezprostředně po udělení licence pro CS Film, a tak za redakci satCentrum přejeme novému domácímu kanálu úspěšný start a hodně spokojených diváků.


Aktualizováno 3.5.2005 v 20:30 hod:

Několik desítek vteřin před osmou večerní naskočila modrá obrazovka s textem: "Sledujete vysílání nového Televizního kanálu českých a slovenských filmů CS FILM" a hned poté naběhl bez dalších upoutávek první večerní film - Choking Hazard. Nahráli jsme si úvodních deset minut pomocí software TuxVision z Dreamboxu do počítače, soubor v MPEG2 byl velký 205 MB. Pokud sledujeme hodnoty rozlišení a bit rate v uvedeném programu, hlásí nám formát 528x576 a hodnoty pro video oscilují okolo 2360 - 2380 kBit/s, zvuk je pouze 96 kBit/s. Subjektivně je právě vysílaný širokoúhlý (opravdu 16:9? - na širokoúhlém displeji byl více protažený do výšky) obraz na širokoúhlém LCD monitoru i na "klasické" obrazovce o uhlopříčce 72 cm na dobré úrovni, nekostečkuje a nemá zubaté přechody, samozřejmě větší rozlišení i datový tok pro video i audio by filmovému kanálu rozhodně prospělo. O zvuku v dolby digital ani nemluvě, i české a slovenské filmy jsou už dnes distribuované v tomto ve světě standardním formátu. Doufáme, že se postupně s růstem počtu abonentů bude také zvyšovat vysílaná kvalita.

Přesto tyto výhrady bereme start nového domácího kanálu jako dobrý počin a těšíme se na řadu filmů, které už z různých důvodů jinde neuvidíme. A spolu s vámi budeme "tlačit" na co nejrychlejší zahájení abonence i pro individuální satelitní diváky. Ještě jedno doplnění: dnes jsme začátek vysílání v redakci sledovali na dočasnou abonenci naší czechlinkové karty, kterou jsme získali díky ochotě providera.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 29   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
04.05.2005 • ASTRA dosiahla 102 milónové celkové pokrytie
03.05.2005 • Satelity HOT BIRD™ a EUROBIRD™1 pokrývají 119,4 miliónů domácností v Evropě, na Středním východě a v severní Africe
02.05.2005 • Československé filmy se vracejí na televizní obrazovky prostřednictvím filmového kanálu CS Film [ 3 ]
02.05.2005 • Česká televize zahajuje experimentální digitální vysílání [ 3 ]
02.05.2005 • Dnes začíná vysílat ČT24 - aktualizováno [ 5 ]
30.04.2005 • BBC Prime: zahrada pro festival Africa ‘05

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
2 / 2

  Ej vy Cesi !Peniaze ,peniaze a zas peniaze !!! 

03.05.2005 17:04 • Andy
Este raz by som to chcel potvrdit,ci my naozaj nestaci vasa odkodovacia karta za 5,900 ks !!!!!!!!!!!!na criptoworks ???
No to ste cely vy ! Tak poviem vam,ze za tieto peniaze prijimat len triiiiiiiii ceske programy ??????????? Raz za cas date drahsi film,ostatok opakujete na vsetkych programoch Ct 1,Ct 2 Prima .AT ALL za 5,900 ks ?
A teraz dalsie lakate ?! Majte Boha pri sebe!!!
Tak my Slovaci vam odkodujeme JOJ ku ,aj pre bez karty a vy len zobrete peniaze ako zobraci?
Ved dajte ludom popozerat ako napriklad ,,ferovo Slovenska JOJka anie tahat peniaze,tak potom ste ju nemaly z tym ,,Filmovym vobec zacinat a hotovo! Ved tieto nove filmy ,ktore robyte maju dost slabu uroven! My ich tocime velmi malo ,ale aspon ma to trosku uroven.
Ej ej !!

 
 
  Právě že rozlišení 720x576 byl ... 

03.05.2005 15:59 • táhlovej
Nevím, jak kdo,ale já na CSfilmu jsem vždycky měl 528x576(což je třeba rozlišení AB SATu).A rozdíl mezi CZlinkem(720x576) a CS Filmem byl viditelný na první pohled(stejně jako třeba rozdíl mezi AB SATem a MULTIVISION TPS -720x576).Jsou to sice jen subjektivní pocity,ale o ty jde přece v první řadě,ne?Spoustě lidí stačí i rozlišení 24CZ,já ale prostě mezi ně nepatřím.
 
 
  Petr: www.csfilm.cz , ale ješt ... 

03.05.2005 14:19 • FerdaCZ
Petr: www.csfilm.cz , ale ješte není aktivní.
 
 
  CS-Film web 

03.05.2005 13:20 • Petr
Má CS-Film nějakej web? Nikde jsem nic neobjevil. A jak je to s programem? Nikde nic!!!!
 
 
  a čo s nami 

03.05.2005 12:26 • doohan
ako mám postupovať ak si chcem CS Film predplatiť na Slovensku,podotýkam , že mám kartičku Slovak link
 
 
  Právě že rozlišení 720x576 byl ... 

03.05.2005 12:18 • Jirka
Právě že rozlišení 720x576 bylo na tak nízké bit rate až moc. Pokud se sníží např. na 704x576 či až k 540ti, tak to divák subjektivně nepozná, respektive se mu obraz jakoby zlepší a "nahradí" se tak chybějící datový tok. Hodně stanic na satelitu nevysílá s "plným" rozlišením a ani si to neuvědomujeme. Nezapomeňme, že je to o penězích a za velké datové toky se hodně platí. Začínající kanál si nemůže dovolit to co "státní" televize. Až bude dost předplatitelů, může se přidat i na kvalitě - zaplatit za větší bitrate. A nemyslete si, že jsou české filmy levné. Jak kdysi proběhlo na Nově, jsou úspěšné české komedie dražší jak běžné holywoodské filmy (nemyslím ale samozřejmě ty nejnovější kasovní trháky). Sám si CS Film předplatím abych tento kanál podpořil nějakou tou korunkou.
 
 
  snížit rozlišení 

03.05.2005 12:00 • táhlovej
"snížení rozlišení, tak aby došlo v kabelových sítích k zlepšení obrazu, uvidíme, jak se to projeví při příjmu ze satelitu."
Jestliže sníží už tak mizerné rozlišení ,ve kterém zkušebně vysílali,mohou si podat ruce s 24CZ .To si radši na starší české filmy počkám,až je budou vysílat stanice s kvalitním obrazem(CT nebo Prima).
 
 
  Jděte doprdele s tou fraškou. ... 

03.05.2005 11:36 • atakdále
Jděte doprdele s tou fraškou. Proč to není aspoň jako promo pro majitele Czech-link karet než se to vyřeší. Nikdo si přece nepředplatí něco jen tak z doslechu. Kdysi jsem o předplatným uvažovat, ale chtěl bych vidět kvalitu obrazu - a ta je asi špatná, proto to nechtěj ukázat. Jinak kanál s českými filmi by měl být FTA a propagovat tak českou kulturu v zahraničí. Holt to ale bude banda zabedněců, kterým přeji brzký konec.
 
 
  CS Film 

03.05.2005 11:29 • CS Film
vsuňe si ho do ****** CS Film
 
 
Celkový počet komentářů: 29 / zobrazují se: 21 ... 29

|<«12»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist