V digitální satelitní televizi UPC Direct jsou nyní dostupné i programy ČT 1 a ČT 2
Autor: PR Press UPC ČR, a.s. , e-mail: zakaznicke.centrum@upc.cz Přidané: 19.05.2005
Společnost UPC Česká republika, a. s. se dohodla s Českou televizí o využití digitální satelitní televize UPC Direct k šíření programů ČT 1 a ČT 2. Digitální televize UPC Direct, beze zbytku dostupná na celém území ČR, nabízí až 150 TV kanálů v digitální kvalitě, dale atraktivní nabídku sedmi programů Plus a čtyři prémiové TV kanály HBO, HBO 2, Cinemax a Private Gold.


Praha 19. května 2005. Společnost UPC Česká republika, a. s. sděluje, že Česká televize s okamžitou účinností využije pro dopravu signálu ČT 1 a ČT 2 k divákům i digitální satelitní televizi UPC Direct.

Jde o tzv. dokrytí a služba UPC Direct se stala jednou z mnoha platforem, které jsou využívány pro zabezpečení pokrytí území České republiky signálem ČT. Ti předplatitelé UPC Direct, kteří dosud nemohli získávat signál ČT terestrickou cestou v odpovídající kvalitě, tak ode dneška nejsou ochuzeni o možnost sledovat oba programy ČT.

Do nabídky digitální televize UPC Direct už bylo v letošním roce zařazeno 12 nových TV kanálů. Česky nebo slovensky tak v nabídce UPC Direct vysílá už 27 TV kanálů a jejich počet by se měl dále rozšířit.

František Malina, ředitel PR a tiskový mluvčí


UPC Direct je digitální televize UPC ąířená přes satelit v České republice, Maďarsku a na Slovensku. UPC Direct zahrnuje okolo 150 vysoce kvalitních digitálních televizních a okolo 100 rozhlasových kanálů, elektronického programového průvodce (EPG) a tzv. dětskou pojistku. K 31. prosinci 2004 registrovala UPC okolo 250 000 zákazníků UPC Direct. UPC je dceřiná společnost UnitedGlobalCom, Inc. (UGC - NASDAQ: UCOMA).

Společnost UPC Česká republika je vůdčí provozovatel kabelové televize, širokopásmového internetu a digitální satelitní televize v České republice. Kabelové sítě společnosti UPC Česká republika, a.s. byly k 31. březnu 2005 v dosahu 760,000 domácností. Služby UPC využívalo k tomuto datu na 436,000 domácností, z toho 386,000 klientů služby kabelové a satelitní televize a 51,400 klientů některou z nabídek vysokorychlostního internetu chello. UPC Česká republika je dceřinou společností UnitedGlobalCom, Inc. (UGC - NASDAQ: UCOMA).

Společnost UPC přináší vedle programu běžných domácích televizí, a to ve špičkové technické kvalitě, mnoho specializovaných televizních kanálů, které jsou jinak nedostupné. Jde o filmové, česky mluvené, kanály HBO, HBO2 a Hallmark, dokumentární televizní kanály Discovery, Spektrum či Animal Planet, zpravodajské televizní kanály CNN, BBC World Service, CNBC a TA 3, hudební kanály jako třeba MTV, česky mluvené sportovní kanály Eurosport a Galaxie sport, dětský televizní kanál Jetix (opět v češtině) nebo o Private Gold, erotický kanál bez cenzury. Nabízí programy v němčině, angličtině, španělštině, ruštině, francouzštině, ale i třeba v polštině. Společnost UPC zdarma poskytuje ke kabelové televizi i zásuvku pro kvalitní příjem nejrozšířenějších rozhlasových stanic.

PR Press UPC Direct, 19.5.2005

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/1448/v-digitalni-satelitni-televizi-upc-direct-jsou-nyni-dostupne-i-programy-ct-1-a-ct-2/