Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 17:25:54   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Vedení ČT se omluvilo za formulaci dopisu domácnostem

  Autor: PR Press ČT , e-mail: info@czech-tv.cz Přidané: 18.05.2005



Rada ČT dnes na svém zasedání vyslechla podrobnou informaci o kampani ČT zaměřené na vymáhání nedoplatků na televizních poplatcích. Vedení ČT Radu seznámilo s jejími aktuálními výsledky: v rámci kampaně bylo osloveno více než 500 tisíc domácností.

Během dnešního dne zaplatilo své dluhy zatím nejvíce poplatníků: 15 000. Prozatím tedy uhradilo 47,5 tisíc poplatníků nedoplatky v celkové výši cca 12,5 miliónů korun. Z dosud vyřízených cca 4 000 námitek ze stran poplatníků proti dluhu bylo pouze cca 0,7 % oprávněných (tj. 25). Zatímco do konce minulého roku přestávalo poplatky platit 20 - 30 tisíc domácností ročně, od začátku roku 2005, kdy Česká televize prostřednictvím médií na chystanou kampaň upozornila, eviduje cca 23 tisíc nově přihlášených poplatníků. To představuje roční příjem z poplatků ve výši cca 20 miliónů korun.

Rada ČT spuštění kampaně zhodnotila pozitivně, neboť podle ní „nastavuje rovnost mezi poplatníky a zlepšuje ekonomickou situaci ČT“. Rada ČT konstatovala, že proces vymáhání televizních poplatků probíhá v souladu se zákonem a Kodexem České televize a je plně v rukou jejího vedení.

Rada ČT hodnotila negativně provoz placených telefonních informačních linek a formulaci dopisu, který ČT dlužníkům odeslala. Poukázala rovněž na nedostatečné informování veřejnosti a necitlivý přístup vůči dlouhodobě platícím koncesionářům.

Management ČT radní informoval o zřízení speciální webové stránky vymáhající společnosti BSP, na které si dlužníci budou moci informace o dluzích bezplatně upřesnit a ověřit. Za formulaci dopisu zaslaného domácnostem se vedení ČT omluvilo a uznalo, že televize příliš akcentovala právní, formální stránku dopisu. Rada ČT zároveň poukázala na skutečnost, že dopad kampaně negativně ovlivnilo předčasné doručení dopisů dlužníkům ze strany České pošty. Dopisy byly odeslány oproti smluvnímu ujednání o několik dní dříve než ČT kampaň zahájila.

Rada ČT vyzvala vedení televize veřejné služby, aby koncem června předložilo radním podrobnou zprávu s informací o celé kampani a seznámilo je s postupem ČT vůči majitelům televizních přijímačů, kteří se doposud jako poplatníci nepřihlásili.


Martin Krafl, Tiskový mluvčí ČT, 18.5.2005


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 1   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
23.05.2005 • Česká televize otevřela brány svým divákům [ 1 ]
22.05.2005 • Digitalizace (DVB-T, C, H, S…) [ 2 ]
17.05.2005 • Uchazeči věří, že televizní rada udělí digitální licence
16.05.2005 • Pozvánka na Den otevřených dveří ČT v Praze na Kavčích horách [ 5 ]
10.05.2005 • ČT1, ČT2 a ČT24 přibudou do platformy UPC Direct - aktualizováno [ 66 ]
04.05.2005 • 24cz zahájila internetové vysílání [ 3 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Otevřený dopis Mgr. Jiřímu Janečkovi - řediteli ČT 

02.06.2005 19:38 • Jirka N.
Vážená paní / Vážený pane,
dovolte mi, abych se Vám omluvil za to, že jsme Vás chybně zařadili mezi dlužníky televizních poplatků. Omluva se samozřejmě vztahuje i na skutečnost, že jsme Vám na základě tohoto mylného předpokladu zaslali dopis obsahující výzvu k úhradě dluhu a oznámení o postoupení pohledávky.
...
Vím, že Vás nemusejí zajímat příčiny, které chybu způsobily, přesto prosím o pochopení - při přenosu dat v rozsáhlé evidenci poplatníků došlo v malém procentu případů k nepřesnostem. Je mi upřímně líto, že tomu tak bylo právě ve Vašem případě.
Věřím, že navzdory této zkušenosti zachováte přízeň České televizi. Budeme se o ní ucházet kvalitou naší programové nabídky.
S pozdravem
Mgr. Jiří Janeček
Generální ředitel
Česká televize
************************************** ****************************
Tak to malé procento bych chtěl vidět pane generální - nevěřím Vám ani slůvko! Spíš jsem ochoten uvěřit, že bylo malé procento těch, co opravdu dlužili a to ještě stejně nevědomky.
Zachovali jste se svým postupem naprosto neodpustitelně, ba přímo naprosto odporně vůči lidem, kteří Vás živí a poctivě se sami přihlásili k placení pochybných koncesionářských poplatků, zatímco skuteční neplatiči (kteří televizor nemají vůbec přihlášen) z toho měli akorát velikou legraci. A to Vám v žádném případě odpustit nedokáži!
 
 
Celkový počet komentářů: 1 / zobrazují se: 1 ... 1

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist