Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 18:16:47   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Slyšení k digitální licenci skončila, verdikt by mohl být do září

  Autor: ČTK, ČM , e-mail: info@ceska-media.cz Přidané: 20.05.2005


PRAHA 19. května (ČTK) - Celkem 22 různých projektů si vyslechla Rada pro rozhlasové a televizní vysílání od úterý do čtvrtka na veřejných slyšeních, která se uskutečnila jako součást tendru na televizní licence pro digitální síť B. Zájemci nabídli stanice zpravodajské, sportovní, hudební, zaměřené regionálně i na vzdělání, nechyběly ani obvyklé celoformátové programy.

Místopředseda rady Jiří Šenkýř po skončení veřejných slyšení ČTK řekl, že podle jeho názoru by rada mohla rozhodnout o držitelích licence do září. "Dám-li časový horizont, tak přelom srpna září nejdříve," uvedl. Po těchto slyšeních se uskuteční za dva týdny další, tentokrát pro zájemce o vysílání v digitální síti C.

"Pak vyhodnotíme každý projekt po stránce programové a ekonomické. Následně se rozhodne," uvedl Šenkýř. Podle místopředsedy by rada mohla rozhodnout přibližně do stejné doby, v jaké by mohla začít platit novela vysílacího zákona. Šenkýř považuje za možné, že by ji sněmovna projednala do prázdnin, Senát v srpnu a po podpisu prezidenta by mohla platit 1. září.

"Tím odpadne důvod některých našich kolegů (z rady), kteří na novelu čekají," řekl Šenkýř. Pět členů rady totiž loni v listopadu nesouhlasilo s vyhlášením tendru na digitální licence a navrhovalo počkat na přijetí novel mediálních zákonů, zejména o elektronických komunikacích a vysílacího. Vyskytly se i názory, že v radě nebude dostatek hlasů pro udělování licencí, pro které musí zvednout ruku nejméně devět členů rady; tendr by tak zřejmě skončil patem a licenci by nezískal nikdo. V současnosti navíc ze zákona třináctičlenná rada pracuje neúplná, neboť Milan Jakobec, který byl pro vyhlášení tendru, na funkci rezignoval. Sněmovna zatím jeho nástupce nezvolila.

Zdroj: ČTK, Dušan Kütner, Česká média, Filip Rožánek


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 4   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
24.05.2005 • Film+ vstupuje na naši mediální scénu [ 5 ]
19.05.2005 • V digitální satelitní televizi UPC Direct jsou nyní dostupné i programy ČT 1 a ČT 2 [ 17 ]
19.05.2005 • Společnost UPC Česká republika, a. s. zařazuje do vysílání digitální satelitní televize UPC Direct zpravodajský TV kanál ČT 24
12.05.2005 • Sdělení společnosti UPC Česká republika, a. s. [ 3 ]
11.05.2005 • Digitální satelitní televize UPC Direct nabízí nový filmový kanál CINEMAX [ 12 ]
10.05.2005 • Více volného fotbalu na satelitu!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  to by ses divil,vis kolik zmuz ... 

24.05.2005 17:27 • duchman-zl
to by ses divil,vis kolik zmuze reklama na hracky,ruzne sladkosti, cedecka,dvd a plno veci ktere rodice kupuji pro sve deti...
 
 
  sorry,ale kdyz nekam pisu tak ... 

22.05.2005 21:29 • anonym
sorry,ale kdyz nekam pisu tak si davam pozor na pravopis
 
 
  :-) 

21.05.2005 02:43 • anonym
Už jste někdy vyděli vysílání dětské televize no myslím že se to s těma sponzorama asi moc nedaří je to srovnatelné s domácím videem :-) .
 
 
  Možná jsem se přehlídl nebo se ... 

20.05.2005 09:04 • Tuli Tuli
Možná jsem se přehlídl nebo se pletu v tom případě se omlouvám. Ale nikde jsem nenašel, že by se připravoval do DVB-T třeba nějaký dětský program, pro děti. Vlastně u nás není zatím žádný původní program. Maďaři mají Minimax, spousta dalších zemí vlastní program Disney chanel s vlastními moderátory a programem, ale mi nic. A přitom tu jednu Dětskou televizi máme na www.dtv.cz. Je to sice neziskovka, a nemá celoplošné nebo celodenní vysílání, a i to programové schéma je přizpůsobeno tomu že vysílají jen párkrát do měsíce a jen pár hodin. A navíc si vše podle toho co jsem četl hradí sami nebo díky sponzorům, ale jedou. Kdyby dostali příležitost a nějaký lepší sponzory, měli bychom vlastně zadarmo původní dětský program, kde by krom pohádek pro nejmenší byly i dětské pořady, naučné, výukové atd...To by snad byla jediná TV kterou by nezajímalo kolik by vydělala, protože by vše zase po odečtení nákladů hodila do nákupu materiálu pro vysílání. A navíc jak mají na stránkách, vysílají po kabelovkách v každém větším městě v ČR. To už je slušný zázemí, ne? Měli by totiž přístup a zprávy ke všem regionum, no prostě s tímto projektem by se dalo dělat spoustu věcí!
 
 
Celkový počet komentářů: 4 / zobrazují se: 1 ... 4

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist