TV3 opäť vysiela zo satelitu
Autor: Redakcia , e-mail: redakcia@satcentrum.com Přidané: 23.12.2001
Dnes o 20:00 hod. sa na satelitnej pozícii 28,5° východne v pakete CzechLink opäť objavilo vysielanie stanice TV3. Pokiaľ ide o distribúciu stanice cez paket UPC Direct, tak na obrazovke sa nachádza naďalej upozornenie o tom, že stanica nemá s UPC uzavretú zmluvu na distribúciu signálu, no napriek tomu je v pozadí prenášaný zvuk stanice.

Vysielanie zabezpečuje akciová spoločnost TV3, a.s. a jej investor EMV, teda nie spoločnosť RTV Galaxie Martina Kindernaya, ktorá ešte stále vlastní licenciu na terestriálne šírenie. I keď v stredu 19.12.2001, Rada pre rozhlasové a televizne vysielanie (RRTV) odobrala spoločnosti RTV Galaxie licenciu na terestriálne vysielače, toto odobratie bude definitívne schválené až na najbližšom zasadnutí 8.1.2002.

TV3 a.s. sa rozhodla obnoviť vysielanie na základe informácií z rokovania RRTV, nakoľko má platnú registráciu na šírenie programu zo satelitu a v káblových rozvodoch. Základnou podmienkou RRTV bolo, aby TV3 a.s. vysielala program v súlade s programom, ktorý vychádza v tlači.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/147/tv3-opat-vysiela-zo-satelitu/