Nový vícenásobný přepínací systém firmy TechniSat: „GigaSwitch 17 Plus“
Autor: Petr Miklík , e-mail: miklik@vues.cz Přidané: 02.06.2005
Na veletrhu ANGA Cable v Kolíně (Kölnu) předvedla společnost TechniSat svůj nový vícenásobný přepínací systém. Tento výrobek je především zajímavý pro uživatele, který potřebuje více než jen dvě satelitní pozice. Pomocí systému „GigaSwitch 17 Plus“ lze totiž čtyři konvertory Quatro LNB připojit na čtyři satelitní pozice pro mnoho účastníků. Navíc je k dispozici i terestrický širokopásmový vstup pro připojení DVB-T nebo terestrické antény.

V informačních materiálech uvádí TechniSat příklad využití pro diváka na příjem ze satelitních pozic např. Astra 1 na 19,2° východně, Eutelsat - Hot Bird na 13° východně, Eurasia/Türksat na 42° východně a Sirius na 5° východně.

Náš, domácí – český a slovenský satelitní divák by mohl ale využít „GigaSwitch 17 Plus“ pro přepínání konvertorů Quatro LNB pro příjem z pozic Eurobird/Astra 2 na 28,5° východně, Astra 1 na 19,2° východně, Eutelsat - Hot Bird na 13° východně a Thor na 1° západně.

Díky 16-ti satelitním mezifrekvenčním vstupům může být realizována i jiná individuální satelitní kombinace s konvertory Quatro LNB. „GigaSwitch 17 Plus“ se skládá ze základní jednotky, která může obsloužit celkem osm účastníků. Na tuto základní jednotku může být připojeno několik kaskád, opět s právě osmi výstupy. Výkonný síťový spínací díl je dimenzován pro napájení základní jednotky, kaskád a LNB. Robustní a kompaktní kovový kryt činí vícenásobné přepínače této firmy všestranně využitelnými.

Nový vícenásobný přepínací systém prezentovala firma TechniSat na svém stánku od 31. 5. 2005 do 2. 6. 2005 (veletrh ANGA Cable, hala 14.2 / veletržní stánek D13). Internetové stránky: www.technisat.de.


S využitím zdroje: Infosat.lu, 30. 5. 2005, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/1474/novy-vicenasobny-prepinaci-system-firmy-technisat-gigaswitch-17-plus/