CS Film bude pouze na Eurobirdu, nikoliv na Astře 2C
Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 04.06.2005

Český a slovenský filmový kanál CS Film bude vysílat v nejbližší době pouze v platformě Czechlink na Eurobirdu. Pouze v případě, že by jej přidala na své transpondery společnost UPC ČR, a.s., objevil by se i na pozici Astry 19,2. st. vých., ale to v nejbližší době zřejmě nebude.


Podle zápisu Tiskové zprávy z 11. zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, které se uskutečnilo ve dnech 31. května – 2. června 2005 (její úplné znění si můžete přečíst) RRTV vzala na vědomí oznámení provozovatele Československá filmová společnost, s.r.o. ze dne 18. května 2005 o přechod z družice ASTRA 2C na EUROBIRD.

Znamená to, že CS Film bude vysílat v nejbližší době pouze v platformě Czechlinku na Eurobirdu (28,5 st. vých., 12,607 H, SR 27500, FEC 3/4). Tento signál slouží i k distribuci pro providery kabelových sítí (např. Karneval, ale i řady dalších).

Pouze v případě, že by jej přidala na své transpondery společnost UPC ČR, a.s., objevil by se i na pozici Astry 19,2. st. východně. Podle neoficiálních informací z UPC, které web satCentrum získal, je ale tato otázka ještě neřešená, teprve se vedou předběžná jednání, vzhledem k dalším aktivitám společnosti se však určitě nebude jednat o rychlé řešení v horizontu několika dní či týdnů.

Tímto vyjádřením se tedy ukončily předběžné úvahy, že by CS Film začal vysílat na tr. 10,832 H, tedy tam, kde je dnes i stanice Óčko a parlamentní kanál 24cz.

CS Film je distribuován v platformě Czechlink na Eurobirdu 1 (28,5 st. vých.), tr. F3S, frq. 12,607 H, SR 27500, FEC 3/4. Signál je kódován v systému CryptoWorks, v průběhu tohoto měsíce by mohla být zahájena abonence i pro individuální satelitní diváky na jejich vlastní přístupové karty Czechlink. Cena ročního předplatného by se měla pohybovat okolo 1000 Kč, kódy budou z důvodu ochrany proti neautorizovanému příjmu zasílané pouze na novější karty s BIOSem 2 a více (nikoliv nejstarší nepotištěné karty a černé karty se Zeměkoulí).

O zahájení předplatného vás budeme včas na našem serveru informovat.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/1479/cs-film-bude-pouze-na-eurobirdu-nikoliv-na-astre-2c/