NDS představil „NDS VideoGuard Express"
Autor: Petr Miklík , e-mail: miklik@vues.cz Přidané: 06.06.2005

NDS Group plc, významný poskytovatel technologie pro digitální placenou televizi, u příležitosti odborného veletrhu ANGA Cable poprvé oznámil nové řešení podmíněného přístupu CA: „VideoGuard Express“.


Toto řešení bylo koordinováno zvláště pro požadovaný profil malého a středního provozovatele - „VideoGuard Express“ umožňuje již během několika měsíců zahájit vysílání digitální platformy.

Kvůli zajištění flexibility na začátku plánovaného přechodu na digitální vysílání NDS nabízí „VideoGuard Express“ ve dvou variantách:

- standardní varianta předpokládá místní hlavní stanici, která je u provozovatele instalována a bude kontrolována.

- varianta „hostitelské služby“ je pak vhodná zvláště pro menší poskytovatele programů a pracuje s hlavní stanicí, která je provozována u NDS a řízena prostřednictvím sítě.


NDS „VideoGuard Express“ je založen řídící technologii kódování a přístupu „VideoGuard“ pro provozovatele placené televize. Jako u všech systémů CA NDS umožňuje i „VideoGuard Express“ integraci komponent sítě, příp. pro techniku komprese, set-top-boxy, pro zákaznickou agendu a pro řízení datových zdrojů (systém předplatitelské a provozní správy).


Zdroj: Infosat.lu, 31. 5. 2005, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/1481/nds-predstavil-nds-videoguard-express/