Od februára 2002 zvyšuje UPC ceny za káblovú televíziu o 5 až 6 %
Autor: tlačová správa TASR Přidané: 26.12.2001
Od februára budúceho roku zvýšia spoločnosti skupiny UPC na Slovensku ceny za káblovú televíziu v priemere o 5 až 6 %.

Ako TASR informovala hovorkyňa UPC Slovensko, s. r. o., Bratislava, Pavla Petrlová, k úprave cien za poskytované služby dôjde na základe platnej regulácie Telekomunikačného úradu (TÚ) SR, ktorá umožňuje ročné zvýšenie ceny maximálne na úrovni 12-mesačnej miery inflácie. Od 1. februára 2002 postihne valorizácie cien zákazníkov spoločností UPC Slovensko a Trnavatel, s. r. o. Klientov Kabel Plus, Východné Slovensko, a. s. sa regulácia dotkne s účinnosťou od 11. februára budúceho roku.

Súčasné tarify cien káblovej televízie, účtované spoločnosťou UPC Slovensko od 1. februára 2001, predstavujú v prípade základného súboru programov 57 Sk, rozšíreného súboru 280 Sk a HBO 299 Sk. Cena za služby UPC Direct je 555 Sk, pričom aj jej výška bude od 1. februára podliehať avizovanej úprave.

Nakoľko tohtoročná úprava cien bola zo strany TÚ klasifikovaná ako porušenie cenovej disciplíny, úrad udelil spoločnosti UPC finančnú pokutu a nariadil jej zotrvanie na predchádzajúcich cenách. UPC sa voči rozhodnutiu odvolala na Najvyšší súd SR.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/150/od-februara-2002-zvysuje-upc-ceny-za-kablovu-televiziu-o-5-az-6/