On line na satCentrum: Ivan Hronec - Film Europe
Autor: Redakce satCentrum , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 31.10.2011
SatCentrum pokračuje v úspěšném způsobu komunikace se čtenáři webu satCentrum - pravidelně si zve do „horkého křesla“ u počítače zajímavé osoby, které on line odpovídají na dotazy. Položených buď během níže uvedených dvou hodin, kdy je tento chat „live“ anebo které napíšete dopředu jako svou reakci pod tímto textem. Zde pak budou všechny otázky a odpovědi uloženy k pozdějšímu prohlížení a archivované.



V pořadí už 19. on line chatu, který proběhl ve čtvrtek 10. 11. 2011 v čase 13 - 15 hod., odpovídal na dotazy PhDr. Ivan Hronec, ředitel společnosti Film Europe, se kterým jsme jeho návštěvu v "horkém křesle" domlouvali více jak rok, tak je vytížený!


Film Europe je dynamická mediální společnost s kancelářemi v Praze, Bratislavě, Budapešti, Londýně a v Cannes. Od dubna 2010 provozuje již tři vlastní národně tématické televizní kanály KINO CS, DOKU CS a MUZIKA CS (paket CS TV). Film Europe nakupuje, koprodukuje, v kinech a na DVD distribuuje a ve vlastních televizích vysílá evropský film.

Žhavou novinkou této mediální společnosti je vysílání prvního filmového evropského kanálu Film Europe Channel. Tento ojedinělý evropský televizní projekt, který systematicky mapuje kinematografii z každé země Evropy, už testuje v platformě Skylink na Astře 3B, oficiální start se uskuteční přesně týden po tomto chatu on line - ve čtvrtek 17. 11. 2011, ve významný den pro Českou republiku a Slovensko, ale potažmo i Evropu.

Projekt Film Europe přinese postupně nejzajímavější filmy téměř z 50 zemí evropského kontinentu, oceněné na festivalech i domácími filmovými cenami, se špičkovými režisérskými a hereckými osobnostmi. Bude vysílat v původním znění s titulky, 24 hodin denně, v SD i HD rozlišení a přinese na 500 evropských filmů. Projekt získal velký ohlas již před uvedením na televizní trh, s úspěchem byl odprezentovaný na letošních mezinárodních filmových festivalech v Cannes a Benátkach, rovněž i evropskými institucemi v Bruselu. Jde pouze o soukromou iniciativu bez státní podpory.


Děkujeme všem čtenářům satCentrum za dotazy a hlavně dnešnímu hostu - dr. Hroncovi za jeho podrobné a fundované odpovědi!


Navštivte i předchozí chaty na satCentrum:

- Jiří Kraval - freeSAT by UPC Direct

- Erika Luzsicza - IKO Cable

- Jaromír Glisník - Skylink

- NGC HD, Travel HD, Disney a další kanály distributora CHANNELS

- National Geographic Channel a další stanice distributora CHANNELS

- Juraj Vodný a Michal Šuran - Towercom

- Janis Sidovský - TV Barrandov

- Jaromír Glisník - Skylink

- Daniel Klička - CS Link

- Erika Luzsicza - IKO Cable

- Václav Mozer a Jana Kotábová - Chello Central Europe

- Eva Sedláčková a Lada Dobrkovská - CHANNELS

- Martin Mrnka - Z1

- Jiří Balvín - Óčko

- Marek Kindernay - Nova sport

- Jiří Hojgr - SPORT 5

- Michal Šíma - Eurosport CZ

- Jaromír Glisník - TradeTec


Redakce satCentrum, 10. 11. 2011 v 15:30 hod.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/15754/on-line-na-satcentrum-ivan-hronec-film-europe/