Strom života - víťazný film z Cannes je od štvrtka v našich kinách
Autor: PR Press Film Europe/MARCUS PR , e-mail: info@filmeurope.eu Přidané: 07.11.2011
V slovenských kinách mal vo štvrtok premiéru film Strom života, ovenčený Zlatou palmou z filmového festivalu v Cannes, distribuovaný mediálnou spoločnosťou Film Europe Media Company. Film s hviezdnym obsadením v hlavných úlohách s Bradom Pittom, Seanom Pennom a Jessicou Chastain bude uvedený aj v sekcii Panoráma na 13. Medzinárodnom filmovom festivale Bratislava. Okrem neho je v ponuke festivalového programu ďalších 9 filmových lahôdok od spoločnosti Film Europe.


Na 13.ročníku MFF Bratislava sa okrem epického príbehu TREE OF LIFE /STROM ŽIVOTA režiséra Terrenca Malicka v programovej sekcii Panoráma premietnu aj ďalšie filmové snímky distribuované spoločnosťou Film Europe. Diváci sa môžu tešiť na víťazný film 68. ročníka filmového festivalu v Benátkach FAUST od Alexandra Sokurova s Johannesom Zeilerom v hlavnej úlohe, ďalej bude na festivale uvedená snímka THIS MUST BE THE PLACE / TOTO JE TO MIESTO od Paola Sorrentina so Seanom Pennom, PERFECT SENSE / DOKONALÝ SÚLAD v réžii Davida Mackenzieho /Ewan McGregor, Eva Green/, IF NOT US, WHO / KTO, AK NIE MY od Andresa Veiela / August Diehl, Lena Lauzemis/, MR. NICE v réžii Bernarda Rose v hlavných úlohách s Rhysom Ifansom a Chloë Sevigny, ktorý bude mať premiéru v slovenských kinách 10. novembra. V sekcii Proti prúdu bude uvedená snímka AMERICAN TRANSLATION Pascala Arnolda / Lizzie Brocheré, Pierre Perrier/, v sekcii Príbehy ALL THAT I LOVE /VŠETKO, ČO MILUJEM poľského režiséra Jaceka Borcucha /Mateusz Kosciukiewicz, Andrzej Chyra/ a slovenský film MARHUĽOVÝ OSTROV v réžii Petra Bebjaka v hlavných úlohách so Szidi Tobias a Attilom Mokosom bol zaradený do sekcie Made in Slovakia.

Celovečerný debut švédskeho režiséra Simona Kaijsera STOCKHOLM EAST bol vybraný do Medzinárodnej súťaže prvých a druhých hraných filmov.

„Film Europe distribuuje hlavne najlepšie európske filmy. Strom života je síce film americký, ale jeho kvalita a posolstvo podporuje koncept a stratégiu našej spoločnosti. Jeho globálny rozmer podčiarkuje Zlatá Palma z Cannes, ale aj výnimočná mystická obraznosť a univerzálna protoreligiozita a duchovnosť. Tento film preto nie je o Amerike, alebo Európe, ale o vzťahových mužsko-ženských, ľudských a kozmických archetypoch. Som rád, že práve na Medzinárodnom filmovom festivale v Bratislave dostane Strom života príležitosť spolu s ďalšími našimi európskymi filmami. Misiou Film Europe je pomáhať európskemu filmu aj nadštandardnou spoluprácou s európskymi festivalmi,“ hovorí Ivan Hronec generálny riaditeľ Film Europe.

Strom života je veľkolepý epos Terrenca Malicka o hľadaní zmyslu života medzi dvoma brehmi rozumu a lásky, emócií a kamennej tváre, úzkosti a šťastia. Je poctou životu, prírode a svetu okolo nás, ktorý sa nám odhaľuje ako symfónia. Postupne, obraz po obraze, nám prináša epický a dokonalý príbeh, ktorý je aktuálny dnes, rovnako ako pred viac ako polstoročím.


Film Europe je dynamická mediálna spoločnosť s tímami a kanceláriami v Prahe, Bratislave, Budapešti, Londýne a v Cannes. Od apríla 2010 prevádzkuje už tri vlastné národné tematické televízne kanály KINO CS, DOKU CS a MUZIKA CS (CS TV). Film Europe nakupuje, koprodukuje, v kinách a na DVD distribuuje a vo vlastných televíziách vysiela - európsky film.


Strom života

Žáner: dráma
Rok výroby: 2011
Krajina pôvodu: USA
České titulky
Dĺžka: 138 min.
Nevhodné pre maloletých do 15 rokov
Zvuk: Dolby Digital
Formát: 1.85:1
Distribučný formát: 35 mm, DCP


PhDr. Ivan Hronec, CEO, Film Europe
Mgr. Adriana Bednárová, mediálny poradca, MARCUS PR


 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/15806/strom-zivota-vitazny-film-z-cannes-je-od-stvrtka-v-nasich-kinach/