Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 18.04.2024 - 22:32:24   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Prosincové filmové lahůdky na Cinemaxu

  Autor: Redakce satCentrum/HBO , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 30.11.2011


Placený filmový kanál Cinemax uvede v posledním měsíci v roce známou britskou romantickou komedii Čtyři svatby a jeden pohřeb, australské drama Mládí bez naděje, španělský film z občanské války Ptáci z papíru, drsnou nizozemskou erotickou hříčku Sibiř, americký muzikál Varieté, americkou pohádkovou komedii Grinch, italské válečné drama Člověk, který přijde, francouzské hořce úsměvné vyprávění Le Café du Pont, dánsko-švédsko-francouzský thriller Všechno bude fajn a dvojdílné americko-britské drama Zkáza lodi Laconia.



Mládí bez naděje (Wasted On the Young)

Australské drama režiséra Bena C. Lucase se odehrává na elitní střední škole a sleduje vztahy v kuriózním milostném trojúhelníku. Jeho hlavními postavami jsou dva nevlastní bratři s totálně rozdílnými povahami, jež usilují o přízeň pohledné spolužačky. Atraktivní Xandrie však prodělá trpkou zkušenost na divokém mejdanu u hejska Zacka, o níž všichni svědci zbaběle mlčí. O osud traumatizované dívky se poté začne zajímat zdánlivě zakřiknutý Darren. Dosáhne Zackův upozaděný a neoblíbený bratr pozornosti své vyvolené?

Premiéra: sobota, 3. prosince ve 22:05 hod.


Ptáci z papíru (Pajaros de papel)

Španělský film režiséra Emila Aragóna se vrací do rozjitřených dob občanské války. Sleduje osudy skupinky potulných komediantů, jež adoptují bezprizorného sirotka. Muzikant Jorge, břichomluvec Enrique, zpěvák Rocio a jejich malý chráněnec Miguel společně sdílejí radosti i trápení. Jediný únik z všudypřítomné mizérie znamenají jejich produkce, uváděné na příležitostných štacích. Svérázná parta často neví, kde najde nocleh, a potýká se i s nedostatkem jídla. Nejlepší potravu však znamená potlesk publika...

Premiéra: neděle, 4. prosince ve 20:00 hod.


Sibiř (Siberia)

Dva amsterdamští gigolové se živí okrádáním turistek, do jejich "sladkého života" však jednoho dne vstoupí tajuplná černovláska. Ze zdánlivě zdrženlivé cizinky, předstírající touhu po odjezdu na Sibiř, se postupně vyklube nevypočitatelná potvora. Bezskrupulózní Lara cynický tandem málem přetrumfne... Drsnou erotickou hříčku, nasnímanou jako neučesaná reportáž, režíroval nizozemský filmař Robert Jan Westdijk. Podtext filmu, rámovaného hudbou od kapely Junkie LX, tvoří kritická úvaha o novodobé bezcitnosti.

Premiéra: úterý, 6. prosince ve 20:00 hod.


Čtyři svatby a jeden pohřeb (Four Weddings And a Funeral)

Britská romantická komedie sleduje peripetie party nerozlučných přátel, kteří obcházejí svatby, ačkoli se sami manželství úzkostlivě vyhýbají. Donchuánský Charles (Hugh Grant) si na jedné z nich všimne atraktivní Američanky (Andie MacDowellová). Jejich cesta ke sblížení je ale mimořádně komplikovaná... Vtipný snímek, v němž další osudy protagonistů ilustruje závěrečná skládanka fotek, natočil režisér Mike Newell. Jednu z epizodních rolí si zahrál komik Rowan Atkinson, známý jako Mr.Bean.

Premiéra: pátek, 9. prosince ve 20:00 hod.


Varieté (Burlesque)

Hrdinkou amerického muzikálu je maloměstská dívka (hraje ji Christina Aguilera), která se vydá do Los Angeles, aby si splnila svůj sen o kariéře zpěvačky. Navzdory svému výjimečnému hlasu však brzy poznává nástrahy života ve velkoměstě. Její novou šéfkou se stane bývalá tanečnice Tess (v podání Cher), jež je majitelkou chátrajícího varieté. Ambiciózní Ali během své cesty za slávou získává nové přátele i nemilosrdné konkurenty. Režii filmu, zpestřeného atraktivními kostýmy a nápaditou choreografií, měl Steven Antin.

Premiéra: sobota, 10. prosince ve 20:00 hod.


Člověk, který přijde (L'uomo che verra)

Italské válečné drama připomíná masakr z roku 1944, během něhož nacisté povraždili přes sedm set nevinných civilistů. Režisér Giorgio Diritti líčí tuto tragickou událost pohledem malé Martiny, která se těší na nového sourozence. K její vesnici se však právě v té době přibližuje fronta. Vesničané se proto vydávají na strastiplné putování, během něhož kličkují mezi bojujícími partyzány a nacistickou armádou. V den, kdy hrdinčin bratr konečně přijde na svět, dojde k děsivému zátahu esesáckých komand.

Premiéra: neděle, 11. prosince ve 20:00 hod.


Le Café du Pont

Dějištěm hořce úsměvného vyprávění, které režíroval Manuel Poirier, je malá kavárna na břehu řeky Garonne v jihozápadní Francii. Autoři očima malého Pierrota líčí zdejší dění za války i po osvobození od německých okupantů. Vnímavý kluk, jehož rodiče pitoreskní podnik vlastní, pozoruje jeho svérázné osazenstvo, konzumuje laskominy a těší se z jazzové muziky na zdejších koncertech. Pierrotův otec si usmyslí že v kavárně vybuduje taneční sál. Právě tehdy však přicházejí znepokojivé zprávy o nemoci hrdinovy matky...

Premiéra: neděle, 18. prosince ve 20:00 hod.


Grinch

Americká pohádková komedie je adaptací populární veršované knížky z pera Theodora S. Geisela. Titulní postavou je skřet z městečka Kdosice, kterému v osmi letech narostly zelené vousy a chlupy. Bytost, jež se stala terčem posměchu, zanevřela na okolní svět. Grinch se usadil v hluboké jeskyni a stal se pro všechny Kdovíky a Kdovinky noční můrou. Především v čase adventním... Hlavní roli ztvárnil Jim Carrey, režii měl Ron Howard, do jehož filmografie patří i přepis bestselleru Šifra mistra Leonarda.

Premiéra: sobota, 24. prosince ve 20:00 hod.


Všechno bude fajn (Alting bliven godt igen)

Hlavní postavou dánsko-švédsko-francouzského thrilleru je neurotický režisér, jenž se zaplete do tragické dopravní nehody. V nepřehledném místě na kodaňském předměstí přejede neznámého muže, těžce raněného však nechá ležet na lesní cestě a z místa neštěstí ujede. V tašce oběti poté najde šokující fotografie, jež dokumentují týrání cizokrajných vězňů. Podivné policejní postupy jej utvrdí v názoru, že figuruje v hrozivém spiknutí... Napínavé drama, jež polemizuje s nelidskou státní mašinérií, režíroval Christoffer Boe.

Premiéra: neděle, 25. prosince ve 20:00 hod.


Zkáza lodi Laconia (The Sinking of the Laconia)

Dvojdílné americko-britské dobrodružství, inspirované skutečnými událostmi, vypráví o osudech pasažérů výletní lodi, kterou během druhé světové války využívala spojenecká armáda. Na plavidlo, jež přepravovalo civilisty (včetně žen, dětí, raněných vojáků a italských zajatců), zaútočila v září roku 1942 německá ponorka. Její velitel Werner Hartenstein se však oběti z potopené lodi rozhodl zachránit... Drama o nečekané solidaritě ve zdánlivě bezcitných dobách natočil režisér Uwe Janson.

Premiéra: sobota, 31. prosince ve 20:00 hod. a ve 21:30 hod.



Oficiální stránka Cinemaxu: www.cinemaxtv.cz.

Placený filmový kanál Cinemax vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách CS Link, Skylink, T-Mobile Televize, UPC Direct, DIGI TV a Magio TV na satelitech Astra 3B na orbitální pozici 23,5 st. východně, Thor/Intelsat 10-02 na pozici 0,8/1,0 st. západně a Amos 3 na pozici 4,0 st. západně. Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry kanálu Cinemax (a také program Cinemaxu 2, který vysílá jen v některých kabelových sítích a v platformě Magio TV na Amosu a UPC Direct na Thoru) si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV program.


Připraveno s využitím podkladů Pavly Brožkové, PR & Marketing HBO Czech Republic, 30. 11. 2011


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
01.12.2011 • Prosincové premiéry na HBO Comedy a HBO OnDemand
29.11.2011 • Fotbalové Euro 2012 bude v České televizi!
29.11.2011 • Sport1 odvysílá jako první televize v Česku a na Slovensku špičkovou World Poker Tour
29.11.2011 • Objevujte v prosinci přírodu na Nat Geo Wild
28.11.2011 • Žijte se zájmem v prosinci na National Geographic Channel
27.11.2011 • Fotbal na NOVA Sport v prosinci 2011

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist