Česká televize vybírá banky pro platební styk a termínované vklady
Autor: PR Press ČT , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 22.12.2011
Česká televize hledá banky s nejlepšími podmínkami pro platební styk i dlouhodobé ukládání peněz. Vypisuje proto výběrové řízení na finanční služby, do kterého se mohou peněžní ústavy přihlásit do 13. ledna 2012. Do konce stejného měsíce Česká televize nabídky vyhodnotí a rozhodne o rozdělení vkladů mezi uchazeče s nejlepšími podmínkami.


Česká televize v souladu platnou legislativou vypisuje výběrové řízení, ve kterém bude chtít najít finanční ústavy s nejlepšími podmínkami pro platební styk a správu termínovaných vkladů. Jedním z důvodů k vypsání soutěže je snaha České televize maximálně zefektivnit finanční operace. „Musíme se za všech okolností chovat jako dobrý hospodář a pokud můžeme na trhu získat lepší podmínky, než máme dosud, tak je naší povinností o ně usilovat,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Další důležitou motivací je rozložení rizika. Česká televize v tuto chvíli zvažuje, že by její účty spravovalo až devět bank. „V době ekonomické krize a určité nestability bankovního sektoru v Evropě považujeme za svoji povinnost minimalizovat hrozbu, že bychom v případě krachu některého z finančních domů ohrozili ekonomickou stabilitu České televize,“ dodává Petr Dvořák.

Česká televize má zájem především o dva typy bankovních služeb. Jedná se o vedení účtů pro platební styk a zajištění termínovaných vkladů na 12 a 24 měsíců. Součástí poptávky je i možnost poskytování bankovních benefitů zaměstnancům České televize, kteří si zřídí u úspěšných bank osobní účty.

Zájemci se mohou do výběrového řízení přihlásit nejpozději do 13. ledna 2012. Do konce stejného měsíce bude soutěž vyhodnocena a vybráni vítězové. S těmi Česká televize uzavře smlouvu na dva roky.


Ladislav Šticha, tiskový mluvčí ČT

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/16108/ceska-televize-vybira-banky-pro-platebni-styk-a-terminovane-vklady/