Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 23:13:43   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

Kalendář plný satelitních kreseb

  Autor: PR Press SES ASTRA/PRAM , e-mail: info@pram.cz Přidané: 19.01.2012


Partneři, prodejci a spolupracovníci společnosti SES (pařížská a lucemburská burza Euronext: SESG) obdrželi začátkem tohoto roku neobvyklý dárek – velkoformátový kalendář na rok 2012 plný dětských kreseb. Kalendář je výsledkem soutěže s názvem „ASTRA Talent“, kterou společnost SES pořádala koncem minulého roku v České a Slovenské republice, Maďarsku a Polsku.


Děti ve věku 8–15 let byly vyzvány, aby pomocí kresby, malby či podobné ruční techniky znázornily svou představu satelitu a satelitního vysílání. Pozvánku obdrželo 1 566 základních uměleckých škol ve zmíněných státech a na konci soutěže, která probíhala od 1. září do 31. října, se sešlo 1 003 kreseb.

Ze zaslaných kreseb vybrala odborná porota 12 finalistů, kteří obdrželi ceny a jejich kresby byly otištěny v kalendáři společnosti SES pro střední a východní Evropu pro rok 2012. V odborné porotě zasedli umělci sdružení při Mezinárodním domě umění pro děti BIBIANA se sídlem v Bratislavě. Dalších 6 oceněných obrázků vybrala v hlasování široká veřejnost na webových stránkách www.astratalent.eu. Na tomto webu probíhala také veškerá komunikace s účastníky soutěže i sběr jednotlivých podkladů.

„Úrovní prvního ročníku soutěže jsme byli velmi příjemně překvapeni. Zájem o soutěž, kreativita a technická vyspělost dětských kreseb předčila očekávání naše i odborné poroty. Momentálně připravujeme další ročník, ve kterém chceme oslovit více zemí a rozšířit projekt o aktivity CSR,“ říká Barbara Uzunowa-Drymer, ředitelka marketingu pro střední a východní Evropu.

V České republice bylo osloveno celkem 485 škol a odbornou porotu nejvíce zaujaly práce Anny Hofmeisterové (10 let), Jitky Vaščákové (10 let) a Julie Štěpánové (10 let) ze škol v Praze na Zbraslavi a v Brně. Elektronickou verzi kalendáře je možné stáhnout zde.


O skupině SES

Skupina SES je předním světovým provozovatelem satelitů; v současnosti provozuje 49 geostacionárních družic. Společnost zajišťuje satelitní komunikaci pro televizní a rozhlasové vysílání, pro poskytovatele obsahu Internetu (ICP) a poskytovatele služeb Internetu (ISP), provozovatele mobilních a pevných sítí a pro soukromé i státní organizace na celém světě. SES je synonymem pro dlouhodobé obchodní partnerské vztahy, vysokou kvalitu služeb a špičkové vysílání. Kulturně různorodé regionální týmy SES působí po celém světě. Úzce spolupracují se zákazníky a uspokojují jejich specifické potřeby týkající se satelitních pásem a dalších služeb. Skupina SES (kód na burzách Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG) vlastní podíly ve společnostech Ciel (Kanada) a QuetzSat (Mexiko) a dále strategický podíl v nově vzniklé firmě O3b Networks, která se zaměřuje na satelitní infrastrukturu. Další informace lze nalézt na: www.ses.com.


Marek Němec, Pram Consulting, 19. 1. 2012



  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
19.01.2012 • Euronews a ABC News uzavřely spolupráci
22.11.2011 • Firma M7 Group si objednala novou kapacitu na satelitu ASTRA pro území Belgie
16.11.2011 • SES má nové vedení marketingu
13.11.2011 • Vánoční nadílka s ARD: 50 hodin vysílání v HDTV [ 4 ]
28.10.2011 • TLC International splnil letošní cíl 100 milionů domácností a rozšíří se do Dánska, Finska a Portugalska
13.09.2011 • Solaris Mobile s mobilní satelitní nabídkou EUR Radio

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist