Detský dokumentárny cyklus RTVS nominovaný na festival Prix Jeunesse
Autor: PR Press RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 08.02.2012

Časť dokumentárneho cyklu RTVS Deti o deťoch s názvom Budúcnosť podľa Maxa, Krištofa a Daniela je nominovaná na cenu prestížneho filmového festivalu pre deti a mládež Prix Jeunesse, ktorý organizuje nemecké verejnoprávne médium Bayerischer Rundfunk.


Pri príležitosti jubilejného 25. ročníka festivalu Prix Jeunesse vydá jeho nadácia špeciálny katalóg, v ktorom slávnostne predstaví výnimočné diela svetovej produkcie určenej pre deti. Program Deti o deťoch z produkcie RTVS bude tiež uvedený v tomto katalógu ako FINALISTA v súťaži PRIX JEUNESSE INTERNATIONAL 2012 (1. – 6. júna v Mníchove). Tento rok dostali organizátori rekordný počet prihlášok a len jedna pätina z nich bude prezentovaná na festivale medzi finalistami.

Zoznam nominovaných detských programov, medzi ktorými je aj časť dokumentárneho cyklu Deti o deťoch s názvom Budúcnosť podľa Maxa, Krištofa a Daniela (s anglickým názvom Future according to Max, Kristof and Daniel), nájdete v kategórii 7 – 11 NON FICTION na tejto adrese: http://www.prixjeunesse.de/ pod sekciou Festival, Finalists.


O dokumentárnom cykle Deti o deťoch

RTVS odvysielala 11-dielny dokumentárny cyklus Deti o deťoch na jeseň minulého roka na Jednotke. Cieľom autorov programu bolo otvoriť nové dimenzie tým, ktorí o dnešných deťoch stratili dobrú mienku, alebo si o nich ešte nič nemyslia. Tvorcovia sa preto rozhodli dať šancu deťom samotným, aby sa prostredníctvom filmovej kamery podieľali na zobrazení sveta tak, ako ho vidia ony a okom profesionála nahliadnuť do detského chápania. Jedenásť príbehov z rôzneho prostredia má spoločný menovateľ v myšlienke, že každý malý človek je originál hodný pozornosti, hoci sa prejavuje ako vzdorovitý a neprispôsobivý exemplár.


Mgr. Richard Šümeghy, Hovorca Rozhlasu a televízie Slovenska

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/16365/detsky-dokumentarny-cyklus-rtvs-nominovany-na-festival-prix-jeunesse/