Ředitelé ČT, ČRo a ČTK se setkají s poslanci Evropského parlamentu
Autor: PR Press ČT , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 14.02.2012
Generální ředitel České televize Petr Dvořák spolu s generálním ředitelem Českého rozhlasu Peterem Duhanem a generálním ředitelem České tiskové kanceláře Jiřím Majstrem míří na setkání s českými zástupci v Evropském parlamentu. Setkání proběhne 14. února ve Štrasburku.


Pracovního jednání na půdě Evropského parlamentu ve Štrasburku využije generální ředitel České televize Petr Dvořák také k osobnímu setkání se současnou bruselskou zpravodajkou České televize Evou Hrnčířovou a jejím týmem, který pravidelně pokrývá veškeré klíčové dění v Evropské unii. Zpravodajsky sledují zasedání orgánů Evropské unie v Bruselu, ale i Evropského parlamentu ve Štrasburku, a soustředí se především na témata v kontextu České republiky.

Generální ředitelé českých veřejnoprávních médií budou s českými poslanci Evropského parlamentu jednat o zpravodajství z institucí Evropské unie a možnosti rozšíření vzdělávání o EU v rámci vysílání. Debata se také povede o nových médiích a možnosti informování občanů žijících v jiném členském státu EU, než je Česká republika.

Součástí pracovní návštěvy generálních ředitelů bude také prohlídka právě audiovizuálního centra, jíž se zúčastní ředitel audiovizuálního oddělení Evropského parlamentu Fernando Carbajo Ferrero a ředitel oddělení pro sdělovací prostředky Evropského parlamentu a tiskový mluvčí Jaume Duch Guillot.

Generální ředitelé České televize, Českého rozhlasu a České tiskové kanceláře budou také jednat s eurokomisařem zodpovědným za rozšiřování Evropské unie a politiku sousedství Štefanem Fülem.


Michaela Fričová, tisková mluvčí ČT

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/16404/reditele-ct-cro-a-ctk-se-setkaji-s-poslanci-evropskeho-parlamentu/