Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 01:08:47   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

50. družice SES vstoupila na oběžnou dráhu po úspěšném startu rakety ILS Proton

  Autor: PR Press SES ASTRA/PRAM , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 15.02.2012




Družice SES-4 zajistí novou kapacitu pro Severní a Jižní Ameriku, Evropu, Afriku a Střední východ.


Bajkonur, Kazachstán a Lucemburk, 14. 2. 2012 – společnost SES S.A. (pařížská a lucemburská burza Euronext: SESG) oznámila, že 14. 2. 2012 v 01:36 bajkonurského času (20:36 SEČ a 14:36 vých. času) odstartovala družice SES-4 do vesmíru na palubě nosné rakety ILS Proton Breeze M. Po letu o délce 9 hodin a 12 minut horní stupeň (Breeze M) rakety Proton úspěšně vypustil družici SES-4 přímo na geostacionární oběžnou dráhu.

SES-4 je družice s výkonem 20 kilowattů vyrobená na osvědčené platformě 1300 firmy Space Systems/Loral sestávající z 52 transpondérů C-band a 72 transpondérů Ku-band. Družice obsahuje svazky C-band k pokrytí východní polokoule, tj. Evropy a Afriky, plnému pokrytí Severní i Jižní Ameriky a rovněž globální svazek určený pro potřeby zákazníků v oblasti mobilní a námořní komunikace. Čtyři vysoce výkonné, regionální svazky Ku-band slouží pro potřeby Evropy, Středního východu, západní Afriky a Severní a Jižní Ameriky a využívají vylepšené spojení prostřednictvím funkce širokého přepínání kanálů mezi transpondéry C-band a Ku-band.

SES-4 je k dnešnímu dni 50. družicí globální flotily SES a současně největší a nejvýkonnější družicí této společnosti. Nahradí družici NSS-7 na pozici 338 stupňů východní délky a současně rozšíří kapacitu na této naší tradiční orbitální pozici nad Atlantikem.

Romain Bausch, prezident a generální ředitel společnosti SES, prohlásil: "Potěšilo nás, že jsme mohli být svědky úspěšného vypuštění 50. družice naší flotily poté, kdy byl start rakety Proton dvakrát odložen. Rádi bychom poděkovali pracovníkům firem Space Systems/Loral, ILS, Khrunichev a SES, kteří se podíleli na vypuštění družice, za jejich obětavou práci. Jejich neúnavné úsilí nakonec zajistilo úspěch tohoto projektu. Po důkladných orbitálních zkouškách se nyní společnost SES a její zákazníci mohou těšit, že družice SES-4 poskytne nové, nejmodernější satelitní přenosové kapacity pro tři světadíly.“

„Dnešní úspěšné vypuštění družice SES-4 pro nás představuje další mezníky spolupráce s naším dlouholetým zákazníkem, společností SES, např. 20. družici vynesenou na oběžnou dráhu raketou ILS Proton a 50. družici flotily SES. Současně se jednalo o 70. start rakety ILS Proton od jejího prvního startu v roce 1996, kdy vynesla do vesmíru družici ASTRA 1F společnosti SES. Firmy ILS a Khrunichev si kladou za čest, že jim bylo svěřeno vypuštění vysoce výkonné družice SES-4 a realizace všech minulých a plánovaných startů rakety ILS Proton pro společnost SES," uvedl Frank McKenna, prezident firmy ILS.

John Celli, prezident firmy Space Systems/Loral, dodává: „Rád bych pogratuloval společnostem SES, ILS a Khrunichev k úspěšnému vypuštění družice a ocenil pracovníky všech těchto firem za jejich vysoké nasazení nutné k dokonalému startu rakety. Firmu Space Systems/Loral velmi těší, že se podílí na rozšiřování flotily družic SES a zajišťování komunikačních služeb těmito družicemi po celém světě.“


Další start družice SES je plánován ve druhém čtvrtletí roku 2012, kdy nosná raketa ILS Proton vynese na oběžnou dráhu družici SES-5, rovněž vyrobenou firmou Space Systems/Loral, z kazašského kosmodromu Bajkonur.


O skupině SES

Skupina SES je předním světovým provozovatelem satelitů; v současnosti provozuje 50 geostacionárních družic. Společnost zajišťuje satelitní komunikaci pro televizní a rozhlasové vysílání, pro poskytovatele obsahu Internetu (ICP) a poskytovatele služeb Internetu (ISP), provozovatele mobilních a pevných sítí a pro soukromé i státní organizace na celém světě. SES je synonymem pro dlouhodobé obchodní partnerské vztahy, vysokou kvalitu služeb a špičkové vysílání. Kulturně různorodé regionální týmy SES působí po celém světě. Úzce spolupracují se zákazníky a uspokojují jejich specifické potřeby týkající se satelitních pásem a dalších služeb. Skupina SES (kód na burzách Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG) vlastní podíly ve společnostech Ciel (Kanada) a QuetzSat (Mexiko) a dále strategický podíl v nově vzniklé firmě O3b Networks, která se zaměřuje na satelitní infrastrukturu. Další informace lze nalézt na: www.ses.com


Marek Němec, Pram Consulting


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
13.02.2012 • Společnost SES podepsala smlouvu s firmou ATM System
07.02.2012 • SES již vysílá více než 1 200 programů ve vysokém rozlišení
19.01.2012 • Kalendář plný satelitních kreseb
19.01.2012 • Euronews a ABC News uzavřely spolupráci
22.11.2011 • Firma M7 Group si objednala novou kapacitu na satelitu ASTRA pro území Belgie
16.11.2011 • SES má nové vedení marketingu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist