Film Europe a Polský institut zvou diváky do českých kin na Křtiny s Marcinem Wronou
Autor: PR Press Film Europe , e-mail: info@filmeurope.eu Přidané: 16.02.2012

U příležitosti uvedení polského snímku Křtiny, vítěze Grand Prix z Mezinárodního filmového festivalu Praha – Febiofest 2011, do kin se ve čtvrtek 23. 2. 2012 uskuteční v Praze tisková konference a slavnostní premiéra za osobní účasti režiséra, Marcina Wrony.


Křtiny patří k výjimečným filmům polské kinematografie. Marcin Wrona se tak zařazuje po bok takových tvůrčích jmen, jako jsou Andrzej Wajda, Jerzy Kawalerowicz či Tadeusz Konwicki. Do Prahy Wrona přijede, aby se zúčastnil tiskové konference a slavnostní premiéry svého filmu.

Ve čtvrtek 23. 2. 2012 se od 12.00 uskuteční v kině Světozor novinářská projekce filmu Křtiny. Po jejím skončení, ve 13.30, začne tisková konference, jíž se, kromě zmiňovaného režiséra, zúčastní také Ivan Hronec, generální ředitel Film Europe Media Company, a Piotr Drobniak, ředitel Polského institutu v Praze.

„Jsme rádi, že můžeme divákům přinést tento jedinečný příběh, který nenechá diváky chladnými a přiměje je o něm přemýšlet, i když již dávno skončil. Polská kinematografie má na evropském a celosvětovém trhu podstatné místo. Je škoda, že se spousta skvělých polských filmů nedostane k českému divákovi, neboť by si zasloužily jeho pozornost. Díky spolupráci s Polským institutem v Praze a Mezinárodním filmovým festivalem Praha – Febiofestem máme možnost uvést snímek Křtiny do kin. Jiné filmy však tuto možnost nemají. V loňském roce jsme však uvedli na český a slovenský trh první evropský filmový televizní kanál – Film Europe Channel, který uvádí evropské filmy v originálním znění s českými titulky. Film Europe Channel přináší divákům 500 filmů ročně. Mezi nimi také filmové šampiony z polské produkce, Křtiny budou samozřejmě jedním z nich,“ řekl Ivan Hronec, generální ředitel Film Europe Media Company, jejíž divize, Film Europe Pictures, uvádí Křtiny do kin.

Po tiskové konferenci bude pro zúčastněné připraveno malé občerstvení. Individuální rozhovory s režisérem Marcinem Wronou jsou určeny na pátek 24. 2. 2012 od 10.00 v prostorách Polského institutu v Praze. Ve čtvrtek 23. 2. 2012 bude dále zahájena v 19.00 slavnostní premiéra Křtin v kině Světozor. Diváky přijdou pozdravit Marcin Wrona, Ivan Hronec a Piotr Drobniak. Kromě pozvaných hostů si budou moci zájemci zakoupit vstupenky na premiéru na pokladně kina Světozor.


Film Europe je dynamická mediální společnost s týmy a kancelářemi v Praze, Bratislavě, Budapešti, Londýně a v Cannes. Od dubna 2010 provozuje už tři vlastní národní tematické televizní kanály KINO CS, DOKU CS a MUZIKA CS. Od 17. listopadu 2011 spustila vysílání Film Europe Channel - první evropský filmový kanál, který uvádí výhradně evropskou kinematografii ze všech 50 zemí geografické Evropy. Vysílání Film Europe Channel je dnes dostupné ve Skylinku, TV Magio, Satro a zanedlouho i v síti Orange. Film Europe nakupuje, koprodukuje v kinech a na DVD distribuuje a ve vlastních televizích vysílá evropský film.


Lenka Stanslická, PR manager, Film Europe Pictures CZ

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/16426/film-europe-a-polsky-institut-zvou-divaky-do-ceskych-kin-na-krtiny-s-marcinem-wronou/