Nová akvizice mediální společnosti Film Europe z Berlinale
Autor: PR Press Film Europe , e-mail: info@filmeurope.eu Přidané: 22.02.2012
Mediální společnost Film Europe Media Company přivezla z 62. Mezinárodního filmového festivalu v Berlíně (8. 2. - 21. 2. 2012) několik zajímavých akvizicí pro vlastní kinodistribuci v Čechách a na Slovensku a pro nedávno spuštěnou televizi Film Europe Channel, výjimečnou tím, že vysílá výhradně pozoruhodnou evropskou kinematografii.


Diváci se mohou těšit na mimořádně úspěšný srbský film THE PARADE režiséra Srdjana Dragojevica, který byl uveden v sekci PANORÁMA Special a na letošním Berlinale získal hned 3 ocenění: Speciální cenu Ekumenické poroty, READERS’ JURIES AND AUDIENCE AWARDS - PanoramaAudienceAward PPP, fiction film a SIEGESSÄULE READERS’ AWARD. Dále na nový film německo-řecké produkce Metéora, který byl nominován v soutěži v kategorii Golden Berlin Bear a též nový unikátní patnáctidílný dokument The Story of Film: An Odyssey. Film Europe na Berlinale zakoupila také španělský film No Rest for the Wicked, nejúspěšnější španělský film roku 2011.

Mediální společnost Film Europe Media Company se pravidelně zúčastňuje velkých mezinárodních filmových festivalů. Nechyběla tam ani letos a zakoupila zajímavé evropské snímky. „Film Parade je dobrým příkladem naší festivalové akvizice. Koupili jsme ho dříve, než dostal ocenění, protože jsme hned vycítili jeho kvality. Svědčí to o dobré předfestivalové strategii. Deset let po válce v bývalé Jugoslávii se natočí film, který válečné trauma přemění na komedii, u které se publikum z celého světa baví již od první sekundy. Humorně-smutné reálie poválečné Jugoslávie jsou stále obrazem celého postsovětského bloku. Parade je film, který reprezentuje profil Film Europe, a já jsem hrdý, že ho budeme distribuovat hned ve čtyřech zemích: Česku, Slovensku, Maďarsku a Polsku,“ poznamenal okrajově k účasti Film Europe na Berlinale Ivan Hronec, CEO Film Europe Media Company.

Film Europe na Berlinale koupila i španělský film No Rest for the Wicked, který 19. února získal nejvýznamnější španělské ocenění "Goya Awards“ v 6 hlavních kategoriích. Tento film je nejúspěšnější španělský film roku 2011.

Velké pozornosti se těší i nový unikátní patnáctidílný dokument The Story of Film: An Odyssey, který diváci na Berlinale zhlédli v premiéře ve dvou téměř osmihodinových blocích. Dokument režiséra Marka Cousinsa je unikátním průvodcem po světě filmu, zachytává historii filmu od vzniku pohyblivých obrázků, nechybí společenský kontext a historie filmu z celého světa. „Jde o nádhernou živou encyklopedii filmu. V HD rozlišení a na velkém plátně vidíte vše, co tvoří zlatý fond světové kinematografie. Pro Film Europe bude The Story of Film programovou páteří, podle které budeme do kin a ve Film Europe Channel uvádět všechna důležitá díla filmové historie. Začali jsme s nákupem zrestaurované verze filmů - začínáme ikonickým filmem A Trip to the Moon (Cesta na měsíc) Georgese Mélièse, historicky první science fiction film, který jsme koupili jako filmovou raritu,“ dodal Ivan Hronec.

Film Europe Media Company jednala i o nových akvizicích s předními filmovými společnostmi jako PATHE, MK2, HAN WAY, THE MATCH FACTORY, WIDE, TRUST NORDISK, FILMAX. Všechny nové akvizice se dostanou do kinodistribuce Film Europe Media Company a diváci se mohou na ně těšit i na Film Europe Channel.


Film Europe je dynamická mediální společnost s týmy a kancelářemi v Praze, Bratislavě, Budapešti, Londýně a v Cannes. Od dubna 2010 provozuje už tři vlastní národní tematické televizní kanály KINO CS, DOKU CS a MUZIKA CS. Od 17. listopadu 2011 spustila vysílání Film Europe Channel - první evropský filmový kanál, který uvádí výhradně evropskou kinematografii ze všech 50 zemí geografické Evropy. Vysílání Film Europe Channel je dnes dostupné ve Skylinku, TV Magio, Satro a zanedlouho i v síti Orange.


PhDr. Ivan Hronec, CEO, Film Europe
Mgr. Adriana Bednárová, mediální poradce, MARCUS PR


 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/16458/nova-akvizice-medialni-spolecnosti-film-europe-z-berlinale/