Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 02:14:34   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Žijte se zájmem v dubnu na National Geographic Channel

  Autor: Redakce satCentrum/Channels , e-mail: info@channels.cz Přidané: 26.03.2012


V dubnu s National Geographic Channel se stanete svědky podrobného forenzního pátrání třídílného dokumentu Titanik, které je vrcholem 100 let neutuchajících otázek. Po celý seriál Vyznavači rytířských klání budeme sledovat skupinku špičkových přeborníků, jak se snaží přenést klasické souboje s dřevci z renesance do současnosti. Mistři geotechniky běžně manipulují s výbušninami pro odstřel hornin, ručně ovládají stopadesátikilové hydraulické hevery a zavádějí vzpěry do masivních skal. Co v současnosti hýbe fyzikou? Odpovědi naleznete v epizodách seriálů Za hranice vesmíru. V Nedělních speciálech se můžete těšit na jedinečná fakta dokumentů Americký katastrofický plán, Pohled zevnitř: Gen válečníka a Závod na konec světa.



TITANIK: Poslední slovo s Jamesem Cameronem

Titanik – nejslavnější vrak všech dob. James Cameron – režisér, který z této tragédie udělal velkofilm s tržbami v řádu miliard dolarů. National Geographic Channel nám nyní přináší dvouhodinový speciál, který spojí oba zmíněné fenomény. Titanik: Poslední slovo s Jamesem Cameronem nám osvětlí důvod, proč tato veleloď ztroskotala při své první plavbě. Proslulý režisér a několik předních expertů na problematiku Titaniku podnikne podrobné forenzní pátrání, které je vrcholem 100 let neutuchajících otázek, které dodnes rezonují. Cameronův tým nejen využije všechny své možnosti a znalosti k objasnění doposud nezodpovězených pochybností, ale za cíl si vezme rovněž samotný Cameronův snímek a osvětlí nám, jakých faktických chyb se dopustil a co nového bylo objeveno během posledních 15 let.

Pondělí 9. dubna ve 22.00 hodin


Záchrana TITANIKU s Bobem Ballardem

Objevení Titaniku v roce 1985 vyřešilo jednu z největších záhad 20. století. Ale nyní, 100 let po ztroskotání majestátní lodi během její první plavby, se vrak ocitá v nebezpečí. Stálý spolupracovník National Geographic Bob Ballard vedl expedici, která loď objevila, a nyní se vydává za osobním posláním zachránit svůj nejznámější objev. Vypluje po stopách Titaniku ze Severního Irska a svou pouť dokončí v New Yorku, setká se s rodinami obětí a přeživších a zváží nejvýznamnější hrozby pro budoucnost proslulé lodi.

Úterý 10. dubna ve 22.00 hodin


TITANIK: Případ uzavřen

Potopení královské lodi Titanik bylo jednou z nejnečekanějších a nejzáhadnějších tragédií lidstva, kterou máme dodnes v živé paměti. 15. dubna si připomeneme sté výročí celé události a náš pořad konečně odhalí a osvětlí chybějící střípky nechvalně proslulé havárie a tragických ztrát na životě. Kdo se domníval, že toho o celé záležitosti mnoho ví, pochopí, že celý příběh v sobě skrývá ještě mnohem více, že kolik se za posledních sto let zveřejnilo. Tim Maltin se celý život zabývá výzkumem mýtů i fakt a osvětlí nám zbrusu novou teorii, která navždy změní naše vnímání událostí oné noci.

Středa 11. dubna ve 22.00 hodin


Vyznavači rytířských klání

Po celý seriál budeme sledovat skupinku špičkových přeborníků v rytířských kláních Charlieho Andrewse a Shanea Adamse a jejich týmy, jak se snaží přenést klasické souboje s dřevci z renesance do současnosti a učinit z nich celosvětový fenomén. Podaří se jim konkurovat událostem v Madison Square Garden a prolomit hranice profesionálního sportu? Aby to dokázali, musí překonat mnoho překážek a snést kritiku od nejednoho pozorovatele.

Od pondělí 16. dubna ve 22.00 hodin


Mistři geotechniky

Přidejte se ke skupině odborníků na geotechniku, kteří běžně manipulují s výbušninami pro odstřel hornin, ručně ovládají stopadesátikilové hydraulické hevery a zavádějí vzpěry do masivních skal. Přitom mnohdy visí stovky metrů nad zemí. Denně čelí hrozbě padajících balvanů o velikosti nákladního vozu, jen aby nás ochránili před nebezpečím lavin a sesuvů půdy. Musí se vypořádat s mnoha výzvami a problémy, překonat nepřízeň počasí a přijít na nové způsoby, jak vyřešit náročné krizové situace. Když je obec ohrožena potenciální ničivou silou okolních masivních skal, je jednoznačně na čase zavolat mistry geotechniky.

Od pondělí 30. dubna ve 23 hodin



ZA HRANICE VESMÍRU

Od čtvrtka 12. dubna ve 23.00 hodin


Zakřivení časoprostoru

Čas. Celý svět se podle něj řídí. Ale zeptejte se fyziků, co čas doopravdy je, a odpověď Vás možná bude šokovat. Nemají ani tušení. Ještě více překvapivý je fakt, že náš hluboký smysl pro čas linoucí se ze současnosti do minulosti. možná není nic víc než iluze. Jak bychom se mohli zmýlit v chápání něčeho, co je nám tak blízké? Aby našel odpověď, vydá se moderátor Brian Greene na dobrodružnou cestu časem. Vypravíme se s ním zpět až do chvíle Velkého třesku, v němž se podle fyziků možná skrývají tajemství času. Po zhlédnutí tohoto dokumentu se na své hodinky už nikdy nepodíváte se stejným pocitem jako doposud.


Vesmírná odysea

Prostor. Dělí od sebe jednotlivé osoby, jednotlivé galaxie i jednotlivé atomy. Je všude ve vesmíru. Pro většinu z nás je prostor ničím, prázdným místem. Možná se ovšem ukáže, že prostor není tím, za co jsme jej doposud považovali. Brian Greene odhalí, že prostor je dynamickou strukturou, která se může natahovat, kroutit, ohýbat a vlnit pouhým působením gravitace. Prostor tak zdaleka není prázdnota, je naplněn nejhlubšími záhadami naší doby.


Kvantový přechod

Přidejte se k Brianu Greenovi na jeho divoké jízdě do světa kvantové fyziky, která vládne vesmíru až do jeho nejmenší součásti. Možná že si ji ani neuvědomujeme, ale je to jedna z nejúspěšnějších teorií v historii vědy. Předpovědi, které z ní vycházely a vycházejí, se vyplnily v mnoha případech. Zároveň je spouštěcím mechanismem technologických inovací v srdci moderního světa, stojí např. za vývojem počítačů či mobilních telefonů. Ale ani dnes, ani s takto obrovským úspěchem ještě kvantová mechanika pro mnohé neobjasnila svůj význam pro skutečnou podstatu reality.


Multiversum

Ačkoliv je pro nás těžké to přijmout, podle nejnovějších teorií není náš vesmír možná jediný. Na světě může existovat doposud nestanovený počet dalších světů, společně vytvářejících multiversum. Brian Greene nám představí tuto novou smělou teorii, která v současnosti hýbe fyzikou. Zjistíme, co považují fyzikové za pravdivé, a podíváme se, jak mohou vypadat alternativní světy. Pochopíme, proč se vědci nyní intenzivně zabývají tímto novým pojetím kosmu.



Americký katastrofický plán

Spolu a americkým vojenským letectvem, historiky a odborníky na bezpečnost se zaměříme na americké krizové a havarijní plány. Jak byly využity při tragických událostech 11. září 2001? A jakou roli by mohly hrát během budoucích pohrom? S kamerami National Geographic se navíc podíváme do speciálního letadla prezidenta Spojených států určeného pro případy katastrof.

Neděle 1. dubna ve 22.00 hodin


POHLED ZEVNITŘ: Gen válečníka

Tento dokument odhalí zbrusu nové děsivé poznatky o skutečnosti, že jeden jediný gen by u člověka mohl způsobovat násilnické chování. Bývalý punk-rocker a komentátor Henry Rollins se po celý život potýkal s návaly agresivity. Rád by tedy zjistil, jestli jeho zlost je jen výsledkem výchovy nebo za ni nesou vinu jeho geny. Při svém hledání pravdy se Henry spojí s hezkou řádkou lidí s rozdílnými povahami - motorkáři, mistry bojových umění, buddhistickými mnichy i nejagresivnější hvězdou NFL Dickem Butkusem. Rozbor DNA ukáže, kdo z nich je nositelem válečnického genu, a nabídne výjimečný pohled do lidské psychiky. Zjistíme tak ale, kdo doopravdy jsme a kdo drží v rukou náš osud?

Neděle 22. dubna ve 22.00 hodin


Závod na konec světa

V tomto jedinečném dokumentu se Todd Carmichael vydá na 1100kilometrovou pouť nejchladnější, nejsušší a nejdrsnější částí naší planety. Poznejte s ním Antarktidu.

Neděle 29. dubna ve 22.00 hodin



Placený dokumentární a přírodovědný kanál National Geographic Channel vysílá ve všech klíčových platformách (UPC, freeSAT by UPC Direct, Digi TV, Telefonica O2, Orange Slovakia, Skylink, T-Mobile Televize, CS Link, Magio TV) i ve většině regionálních platformách na českém a slovenském trhu, na satelitu Astra 3B na orbitální pozici 23.5 stupňů východně, a National Geographic Channel HD na satelitu Astra 3B na pozici 23.5 stupňů východně a na satelitu Atlantic Bird 1 TXP, pozice 12,5 stupňů západně.

Oficiální stránka National Geographic Channel: www.natgeotv.com/cz.


Úplné měsíční programové přehledy a tipy National Geographic Channel i kanálu v HD rozlišení (National Geographic Channel HD) si můžete také stáhnout na www.channels.cz v sekci TV programy a na satCentrum v sekci TV program.

Najdete nás také na Facebooku!


S využitím podkladů Markéty Marešové, PR Channels, připravila redakce satCentrum, 26. 3. 2012


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
22.03.2012 • ATP World Tour 1000 na NOVA Sport
22.03.2012 • Atraktivní jaro se sexy ženami přichází na Universal Channel
21.03.2012 • Válka nejen ve válce: Válečné týdeníky v Protektorátu 1943 - 1945 a jejich pohrobci
21.03.2012 • Nenechte si ujít v dubnu na Travel Channel
19.03.2012 • Zlepšete svou kondici i náladu s pořadem Jóga pro život na Fine Living
17.03.2012 • Poznejte fascinující příběhy přírody v seriálu BBC Život již tuto neděli na Spektru

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist