Super RTL HD startuje 1. 5. 2012 z družice Astra 1M
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 05.04.2012
Stanice s vysokým rozlišením Super RTL HD zahájí dne 1. května 2012 řádné vysílání ze satelitu Astra 1M na orbitální pozici 19,2° východně - transpondér 29, kmitočet 11,641 GHz, horizontální polarizace, Symbol Rate 22000 kSymb/s, FEC 3/4, norma DVB-S2/MPEG-4/HD). Do konce dubna na tomto transpondéru vysílá analogově stanice N-TV.


Stanice Super RTL HD bude šířena ze satelitu v platformě HD+, další způsoby distribuce signálu se připravují. Dětskému divákovi nabídne pořady např. Bob stavitel (Bob der Baumeister), Tomáš a jeho přátelé (Thomas und seine Freunde), produkci studia Disney a mezinárodní produkci (Sally Bollywood).

V hlavním vysílacím čase bude prezentován např. formát Robin Hood ve vysokém rozlišení.


HD+ je technická platforma společnosti HD Plus s r. o. z Unterföhringu v Německu pro vysílání a příjem televizních programů ve vysokém rozlišení ze satelitu Astra 1.

Po spuštění kanálu Super RTL HD v květnu bude možné v platformě HD+ přijímat z družice Astra celkem 13 programů ve vysokém rozlišení, např. N24 HD, RTL HD, Sat 1 HD, Pro Sieben HD, Vox HD, Kabel Eins HD, RTL2 HD, N 24 HD, Sport 1 HD, Nickelodeon HD, Comedy Central HD a Sixx HD. HD+ vysílá své programy kódovaně.

Informace o příjmu programů HD+ jsou na internetové stránce: HD+ www.hd-plus.de. www.superrtl.de


S využitím zdroje: (dm), Infosat.de, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/16712/super-rtl-hd-startuje-1-5-2012-z-druzice-astra-1m/