„Blucom interactive"
Autor: Petr Miklík , e-mail: miklik@vues.cz Přidané: 27.10.2005
V Německu je stále více populární nabídka jednosměrného satelitního internetu ve spojení s mobilním telefonem a set-top boxem - „Blucom interactive". Vedle informací jako je přehled o pořadech („odkaz na program“), povětrnostní situace, výherní čísla v loterii nebo sportovní výsledky umožňuje „Blucom interactive“ i interaktivní formy jako např. hlasování, stahování dat, reklamu nebo chat.

U interaktivní vazby diváka na probíhající program je příjem dat pro uživatele bezplatný, protože nemusí být zřízeno žádné spojení s mobilní vysílací sítí. Zpětný kanál se pak uskuteční pomocí SMS nebo GPRS. U této inovace je kombinována „způsobilost k dialogu“ mobilního telefonu Bluetooth vzhledem k set-top-boxu s využitím televize nebo rozhlasu.

Pro platformu „Blucom interactive“ vysílá ASTRA Platform Services (APS), dceřinná firma satelitního provozovatele ASTRA na první pozici Astry (19,2 st. vých.) programy ProSieben, Premiere WIN, SRTL, Deluxe Music a 1-2-3.TV. Programy „The Voice“ a DSF zde ukončily vysílání.


Parametry pro příjem:
satelit: ASTRA 19,2° východně,
SR: 27500,
FEC: 3/4,
nekódované vysílání


Kontaktní adresa:
APS ASTRA Platform Services GmbH
Betastr. 1-9
85774 Unterföhring
Germany

e-mail: info_b2c@blucom.ses-astra.de
internet: www.blucom.de

Interaktivní možnosti „Blucom interactive“ byly poprvé demonstrovány na letošní výstavě IFA v Berlíně.


S využitím zdroje: Infosat.lu, 22.10.2005, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/1680/blucom-interactive/