Nový FM vysielač Poprad – Kráľova Hoľa pre Rádio Devín
Autor: PR Press RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 01.06.2012
Dnes bol do prevádzky uvedený vysielač Poprad – Kráľova Hoľa s frekvenciou 94,2 MHz. Tento vysielač šíri Rádio Devín, jednu z umeleckých programových služieb Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS). Poslucháčom z Liptova, Tatier, Spiša, Horehronia a Gemera sa tak otvorí prístup k jedinečnému miestu, kde sa stretáva umenie, literatúra, veda, vážna hudba či džez.


RTVS plánuje spustiť aj ďalší vysielač Nové mesto nad Váhom – Veľká Javorina, ktorý bude na frekvencii 90,8 MHz takisto šíriť programovú službu Rádio Devín. Vysielač začne vysielať 1. júla 2012.

Rádio Devín je bezpečným prístavom pre náročného poslucháča, miestom pre výnimočných ľudí. Denne dáva priestor umeleckým, literárno-dramatickým i umenovedným rozhlasovým útvarom, avšak gro jeho vysielania tvorí hudba nekomerčného a alternatívneho typu.

K rodinnému striebru Rádia Devín patria hudobné relácie ako Ars Musica (v pracovné dni o 9.00 hod.) prinášajúca informácie o súčasnom dianí, publicistiku, rozhovory analýzy a reflexie naprieč hudobným spektrom alebo Hudba pod pyramídou (každú stredu o 19.05 hod.), ktorá ponúka priame prenosy a záznamy z koncertov Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu, komorných podujatí a džezových koncertov. Milovníci džezu ocenia Jazzový klub Rádia Devín (každý piatok o 21.00 hod.), ktorý okrem iných pripravujú Peter Lipa a Jozef Brisuda.

Rádio Devín nezabúda ani na priaznivcov hovoreného slova a kvalitnej literatúry, či už je to množstvo rozhlasových hier pre deti aj dospelých alebo napr. relácia Parnas (v pracovné dni o 18.30 hod.) s komentovaným čítaním z tvorby velikánov klasickej literatúry.

Ojedinelým je i projekt Audiofilm (streda o 21.30 hod.), ktorý sprostredkúva nevidiacim poslucháčom zážitok z filmového sveta. Akustické titulky pripravené renomovanými umelcami tak dotvárajú dialógy a približujú nevidiacim atmosféru prostredia, ale aj mimiku a gestá jednotlivých postáv. Nevidiaci tak získajú jedinečnú možnosť spoznať klenoty slovenskej kinematografie.


Mgr. Richard Šümeghy, Hovorca Rozhlasu a televízie Slovenska, Sekcia komunikácie RTVS



 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/17054/novy-fm-vysielac-poprad-kralova-hola-pre-radio-devin/