Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 18:18:47   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Jeseň na Jednotke

  Autor: PR Press RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 01.09.2012


Rozhlas a televízia Slovenska pripravila množstvo premiérových programov aj túto jeseň. Na Jednotke odvysiela už v septembri nové premiérové časti obľúbených zábavných programov (Legendy popu, Pošta pre teba, 5 proti 5, Nebíčko v papuľke a ďalšie), premiérové akvizičné seriály a tituly (Obvinení II, Sokol a holubica, Doktor z hôr – Nové začiatky, Chicago, Dobrý Will Hunting, Titanic, Marvinova Izba či JFK a ďalšie), ale aj strhujúci dokumentárny cyklus Prežiť!.


Zábavné programy

Legendy popu - Premiéra

Jeden z najúspešnejších programov pokračuje. Piatkový večer bude na Jednotke opäť v znamení najväčších slovenských a českých hitov. Na jeseň pokračujeme s legendami:
21.09. Lojzo
28.09. Jana Kocianová
05.10. Vidiek
12.10. Peter Lipa
19.10. Hana Zagorová
26.10. Jiří Korn
02.11. In memoriam
09.11. Michal David
16.11. Václav Neckář
23.11. Helena Vondráčková
30.11. Waldemar Matuška
07.12. Jaro Filip
14.12. Vianočné Legendy popu

Vysielanie: od 21. septembra každý piatok 20.10


Pošta pre teba - Premiéra

Na jeseň uvedieme opäť nové príbehy tohto obľúbeného rodinný program pre všetkých, ktorí sa nezľaknú výzvy zmeniť to, čo sa ešte zmeniť dá. Osudové stretnutia televíznych divákov pred kamerami, v ktorých nechýbajú emócie, slzy a dojatia s Katkou Brychtovou.
Vysielanie: od 8. septembra každú sobotu 20.10


Duel - Premiéra

Vedomosti premenené na peniaze. Súťažná relácia s moderátorom Gregorom Marešom.
Vysielanie: od 3. septembra pondelok až piatok o 17.45


5 proti 5 - Premiéra

Nové časti rodinnej zábavnej súťaže s moderátorom Andrejom Bičanom, v ktorej súťažiaci hľadajú najčastejšie odpovede stovky Slovákov na tie najjednoduchšie otázky.
Vysielanie: od 3. septembra pondelok až piatok o 18.15


Taxík - Premiéra

Zábavná súťaž, v ktorej si nič netušiaci ľudia sadnú do neobyčajného taxíka. Stanú sa tak súčasťou televíznej relácie, v ktorej môžu vyhrať peniaze a zadarmo sa aj odviesť. Stačí len správne odpovedať na otázky taxikára - moderátora, ktorým je Peter Kočiš.
Vysielanie: od 9. septembra každú nedeľu o 18.00


Nebíčko v papuľke - Premiéra

Televízny gastronomický bedeker. Cez osobnosť šéfkuchára Jaroslava Žideka spoznáme výnimočné, ale aj obyčajné miesta a ľudí.

V septembrových častiach sa diváci dozvedia napríklad všetko o maku – o zbere, o druhoch tejto suroviny a o jeho využití v slovenskej gastronómii, navštívime aj ďalšie kúty Slovenska a zoznámime sa s ich špecialitami (Spiš, Orava, Hont).

Vysielanie: od 8. septembra každú sobotu o 18.25


Tajomstvo mojej kuchyne - Premiéra

Obľúbená kulinárska relácia Kamily Magálovej.

Najlepšie recepty Kamily Magálovej a šéfkuchára Pavla Pospíšila budú prezradené! Nové sú aj pravidlá kuchárskeho duelu: pod tajomnou pokrievkou sa už neukrýva záhadná surovina, ale prihlásení šéfkuchári sa pred televíznymi kamerami predvedú v kuchárskej exhibícii na spoločnú tému. V kuchárskom dueli hostí sa, ako doposiaľ, predstavia známe osobnosti z TV obrazovky a diváci-gurmáni, ktorí si tajomstvo svojej kuchyne nechcú nechať len pre seba.

V septembri uvidíme napríklad recepty na vynikajúci domáci kečup a pikantnú čalamádu Kamily Magálovej, dovolenkové dobroty herečiek Andrey Karnasovej a Bibiany Ondrejkovej či obľúbené jesenné dobroty režisérky Yvonne Vavrovej a herca Přemka Boublíka.

Vysielanie: od 9. septembra každú nedeľu o 18.15


Postav dom, zasaď strom - Premiéra

Relácia o tom, ako rôzne zaujímavé, kreatívne a nenáročné koníčky dokážu ľuďom zmysluplne vyplniť voľný čas, skrášliť bývanie, a tak vyčariť v rodinách atmosféru pohody a radosti. Magazín plný nápadov a inšpirácií moderujú Kristína Farkašová a Marcel Ochránek.

Vysielanie: od 1. septembra každú sobotu o 17.30


Hurá do záhrady - Premiéra

Magazín o záhrade a všetkom, čo s ňou súvisí so záhradníkom a moderátorom Martinom Čurdom.
Vysielanie: od 2. septembra každú nedeľu o 17.50


Dramatická tvorba

A) Pôvodná dramatická televízna tvorba

Filmoviedky - Premiéra

Cyklus 10 televíznych filmových príbehov, ktorých spoločným menovateľom je trojaký pohľad hlavných postáv na tú istú ťažiskovú situáciu. Každá filmoviedka sa skladá z troch mikropríbehov. Ich hrdinovia sa zúčastňujú na konkrétnej krízovej situácii a vyhodnocujú ju zo svojho uhla pohľadu, z pozície svojej z pozície svojej filozofie a životnej skúsenosti. Prvé tri príbehy RTVS odvysielala na Jednotke počas minuloročných vianočných sviatkov (Obhliadka, Výstrel navyše, Olé, zápražka!), ďalšie 4 príbehu ( Nočný trezor, Náhradná matka, Dušičky seniorov a Zradení) odvysielame v priebehu novembra 2012.


Nočný trezor

Príbeh filmoviedky Nočný trezor sa odohráva v Bratislave. Na začiatku vidíme kľúčový obraz filmu – prepad pri nočnom trezore. To, ako došlo k tejto situácii, je postupne rozprávané tromi postavami: manželom olúpenej ženy, bezdomovcom a nakoniec motorkárom.

Jednotlivé pohľady sú ako tri malé „filmy vo filme“. Manželov pohľad je psychologická sonda, pohľad bezdomovca je čierna groteska s parapsychologickými prvkami a pohľad motorkára je „tarantinovský“ minifilm s pouličným slangom a argotom. Po trojpohľade na kľúčovú udalosť film uzavrie coda – krátke dokončenie príbehu okradnutej ženy a čo bolo bezprostredne potom.

Scenár:     	Viliam Klimáček
Réžia: Karol Vosátko
Kamera: Tomáš Juríček
Dramaturgia: Roman Brat
Zvuk: Ján Grečnár
Účinkujú: Jevgenij Libezňuk, Karol Šimon, Judita Vargová, Pavol Klimašovský,
Juraj Ďuriš, Alena Pajtinková, Štefan Martinovič, Gejza Benkö, Eva Rysová, Xénia Kubová



Náhradná matka

Manželia Bučkajovci, Juraj a Eva, žijú spolu s Jurajovou mamou Eliškou v dome, ktorý je pamätníkom lepších čias Eliškinej rodiny. Mladí akoby stratili záujem starať sa o svoj príbytok, akoby v rodine chýbal nejaký stimul. Hoci manželia majú dobrý vzťah a Juraj je pozorný, milujúci manžel, Eva sa bojí, že ho stratí. Vie, ako veľmi Juraj túži po dieťati a ona sa dlhé roky zúfalo snažila mu túto túžbu splniť.

Eva sa nedávno vrátila z operácie, pri ktorej definitívne stratila nádej na to, že by porodila. Predtým prekonala najnáročnejšie liečby, kúry, rady okultných báb, a nedávno aj operáciu, ktorej výsledkom bolo, že jej odobrali maternicu. Snaženie manželov splodiť dieťa bolo definitívne ukončené.
Eva sa však nevzdáva, veľmi opatrne naznačí Jurajovi svoj plán. Najali by si dievča, mladú slečnu, ktorá by im vynosila potomka. Spísali by normálny dohovor, zaplatili by za vynosenie, dievča by dostalo odstupné a vypadlo by z ich života. A im by ostalo dieťa. Eva sa až hnevá na seba, že jej to nenapadlo skôr. Také jednoduché. Juraj je šokovaný, či to Eve nebude prekážať, že má oplodniť inú ženu. Eva to berie vyslovene biologicky. Je presvedčená, že aj on. Tej, ktorú vybrala na tento účel, sa neobáva... Veď nejde o žiadny vzťah, poskytne len svoju maternicu. Juraj je čoraz šokovanejší, ako ďaleko dokázala Eva zájsť. Ibaže plány je jedna vec a realita druhá...

Scenár:     	Miloš Ruppeldt
Réžia: Yvonne Vavrová
Kamera: Dodo Šimončič
Dramaturgia: Roman Brat
Zvuk: Ján Grečnár
Účinkujú: Katarína Kolajová, Přemysl Boublík, Petra Humeňanská, Kamila Magálová,
Andy Hryc, Silvia Larikenta, Vivienne Strelecká, Alžbeta Stanková, Ivan Romančík,
Dušan Szabó, Marek Geišberg, Eva Rysová



Zradení

V čakárni chirurgického oddelenia nemocnice zúfalo vyčkávajú traja ľudia. Profesor Hanko, bývalý primár neurológie, jeho dcéra Eva a jeho zať, docent Martin Boroš, terajší primár na neurológii.
V operačke bojuje o život sedemročná Monika Borošová, Evina a Martinova dcérka, Hankova jediná vnučka. Utrpela vážny úraz, keď vbehla pod auto. Túto rodinu práve spája strach o život Moniky, hoci ich vzájomná komunikácia je napätá – vzťahy medzi rozvádzajúcimi sa manželmi sú nepriateľské, vzťah profesora Hanka a jeho zaťa je chladný, plný nevyslovenej nevraživosti, vzťah Hanka a jeho dcéry Evy síce naštrbený, no aspoň v tejto chvíli solidárny. Vyslovené i nevyslovené výčitky sú konfrontáciou – kto je vlastne vinný za tragédiu malej Moniky?

Postupne sa v pôdoryse troch príbehov odkrývajú dramatické udalosti v rodine, ktoré vyvrcholili Monikiným bezhlavým útekom z domu a jej úrazom. Hanko, Martin Boroš a Eva každý za seba bilancuje, spomína, hľadá odpoveď na otázku – prečo sa to všetko stalo? Každý z protagonistov vidí svoj príbeh vlastnou optikou, snaží sa hľadať ospravedlnenie sám pre seba. Príbehy sa občas prelínajú, občas na seba nadväzujú, občas odkrývajú intímnu spoveď, ktorá je ostatným dvom neznáma.

Námet a scenár:      	Jana Kákošová
Réžia: Martin Kákoš
Dramaturgia: Roman Brat
Kamera: Laco Kraus
Zvuk Ján Grečnár
Strih Juraj Kákoš
Účinkujú: Marián Slovák, Kristína Farkašová, Marko Igonda,
Andrea Karnasová, Alfréd Swan, Jana Gavačová, Vaneska Kovalčíková



Dušičky seniorov

V domove s pyšným názvom Silverville, kde je prirodzená smrť častým, aj keď nevítaným hosťom, nájdu jedného rána vážne zranenú jednu z obyvateliek. Riaditeľ, ktorý nepríjemnosti i skraty vo fungovaní súkromného zariadenia vždy upratáva pod koberec, je tentoraz bezmocný, musí volať políciu. Vyšetrovanie sa rozbieha štandardným spôsobom, je tu však ešte ktosi, kto doň vstupuje neoficiálne a skryto: bývalý sudca, ktorý túži vypátrať páchateľa na vlastnú päsť skôr, než sa to podarí polícii s celým jej aparátom. Tri príbehové línie prinášajú sled prekvapujúcich odhalení, rozohrávajú škálu ľudských osudov, vzťahov, túžob, vášní sústredených na jedinom mieste a samotné vypátranie páchateľa je len finálnym ťahom štetca na obraze ľudského bytia v jeho poslednej fáze, ktorá čaká na každého z nás.

Scenár:     	Jozef Puškáš
Réžia: Stanislav Párnický
Kamera: Laco Kraus
Dramaturgia: Roman Brat
Zvuk: Ján Grečnár
Účinkujú: Emília Vášáryová, Petr Nárožný, Ivan Romančík, František Kovár,
Zita Furková, Lucia Gažiová, Ivo Gogál, Eva Kerekes, Alexandra Palatinusová,
Ivan Palúch


Vysielanie: november 2012


Akvizície

A) Premiérové akvizičné seriály

Doktor z hôr – Nové osudy - Premiéra

21-dielny nemecký seriál

Pokračovania úspešného nemeckého seriálu Doktor z hôr. Nové epizódy v novom prostredí s novým hlavným hrdinom. Štyridsiatnik Dr. Martin Gruber sa rozhodne vrátiť z New Yorku do svojho rodného mestečka v Alpách a otvoriť si tu ordináciu.
Vysielanie: od 4. septembra v utorok o 20.10


Sokol a Holubica - Premiéra

6-dielny taliansky historický seriál

Romantický príbeh dvoch mladých ľudí z veľmi odlišných prostredí. Elena Campireali je nevinné mladé dievča z bohatej rodiny. Giulio Branciforte je sirota, zbojníkov syn, ktorý sa stal kapitánom v službách Kardinála Pompea Colonna, ktorý je úhlavným nepriateľom rodiny Campirealiovcov. Napriek svojej rivalite a sociálnym i spoločenským rozdielom sa do seba Elena a Giulio zamilujú.
Vysielanie: od 6. septembra vo štvrtok 20.10


Obvinení II. - Premiéra

Pokračovanie prvej série pôvodne 6-dielneho britského televízneho seriálu. V roku 2011 získala prvá séria medzinárodnú cenu Emmy za najlepší dramatický seriál.

Štyri nové príbehy štyroch obvinených. Každá epizóda sa venuje jednému z príbehov a celý čas drží diváka v napätí, aby sa postupne rozhodol, či je obvinený naozaj vinný alebo nie. Napínavý seriál, ktorého každá epizóda vás núti premýšľať o tom, čo je morálne akceptovateľné a čo je nutné zákonom potrestať.
Vysielanie: od 20. septembra vo štvrtok večer


Hlavný podozrivý - Premiéra

Americké spracovanie kultového britského kriminálneho seriálu. Hlavná hrdinka bojuje nielen so zločinom, ale aj proti diskriminácii ženy detektívky na prevažne mužskom oddelení vrážd v New Yorku.
Vysielanie: od októbra v pondelok večer

Otázka rešpektu II. - Premiéra

II. séria talianskeho seriálu z prostredia mafie.

Vysielanie: od októbra v utorok o 21.00


B) Premiérové rodinné filmy a seriály

Hľadanie krajiny nekrajiny 		americký film 
Nezadaný podľa zmluvy nemecky film
Hračka francúzsky film
Garfield americká animovaný film
Dom plný zvieratiek rodinný seriál
Vysielanie: september, október 2012


Do konca roka pripravujeme aj ďalšie zaujímavé tituly.


C) Premiérové akvizičné dokumenty

Prežiť! - Premiéra

Dokumentárna séria rekonštrukcií príbehov ľudí, ktorí sa ocitli v hraničných životných situáciách.

Séria 16-tich príbehov, rekonštrukcií skutočných udalostí, o hraničných životných situáciách. Sú to príbehy ľudí, ktorí dokázali prežiť v tých najextrémnejších podmienkach. Budete svedkom strhujúcich ľudských osudov, ale aj nezlomnej viery a ľudského odhodlania prežiť. Osobné výpovede aktérov a rekonštrukcie ich zážitkov divákom priblížia jednotlivé udalosti v takmer úplne vernej podobe. Či už ide o 55 ročného horolezca, ktorý zostal sám na najvyššej hore planéty, alebo o texaského obchodníka, ktorý blúdil 5 dní v oblasti aktívnej sopky, či o mladú rodinu, ktorá uviazla v arizonskej púšti. Každý príbeh je unikátnym dôkazom vôle človeka po živote a našej schopnosti prežiť - napriek nepriaznivým situáciám, v ktorých sa môžeme ocitnúť.
Vysielanie: od 6. septembra o 22.00


D) Premiérové akvizičné filmy:

Chicago americký muzikál ocenený 6 Oscarmi
Parfum: Príbeh vraha americko-nemecký film
Dobrý Will Hunting americký film ocenený 2 Oscarmi
Titanic 2-dielny kanadsko-maďarsko-britský film
Marvinova Izba americký film
JFK americký film s Kevinom Costnerom
88 minút americký film s Al Pacinom
Boxer americký film ocenený 2 Oscarmi
Prekliata Argentína americký film s A. Banderasom a E. Thomson
Million Dollar Baby americký film ocenený 4 Oscarmi
Smrť čaká všade americký film ocenený 6 Oscarmi

Vysielanie: september, október 2012

Do konca roka pripravujeme aj ďalšie zaujímavé tituly.


Šport na Jednotke
Liga majstrov		
začíname 19. septembra Formula 1
VC Belgicka 2. septembra
VC Talianska 9. septembra
VC Singapuru 23. septembra
VC Kórei 14. októbra
VC Indie 28. októbra

Vysielanie: september, október 2012

O ďalších pripravovaných športových prenosoch na Jednotke a Dvojke, plánovaných do konca roka, budeme divákov pravidelne informovať.


Mgr. Richard Šümeghy, Hovorca Rozhlasu a televízie Slovenska, Sekcia komunikácie RTVS


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
01.09.2012 • Seriál Obchoďák naučil Noida radovat se ze života
01.09.2012 • Otázky Václava Moravce 2. 9. 2012
01.09.2012 • Premiérová jeseň na Dvojke
01.09.2012 • Vraťme se zpátky do lavic! Gympl s (r)učením omezeným startuje v neděli!
31.08.2012 • Podzimní schéma Novy diváci oceňují, Ordinace ovládla televizní čtvrtek
31.08.2012 • TV Joj jednotkou na trhu, Pod povrchom najsledovanejší program dňa

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist